Србија и србске земље

Kонвертитски путеви Мила, Новака Kилибарде и Здравка Kривокапића: Били Срби, китили се тробојком и по налогу Запада издали српску причу и ударили на Српство!

Шта је заједничко Милу Ђукановићу, Новаку Kилибарди и Здравку Kривокапићу?

Заједнички су им путеви којим су се успињали на политичкој љествици и њихов национални преображај од заклетих Срба до Црногораца са великим Ц којима који на политичком трону егзистирају тако што нападају Србију и српски народ.

Током прве половине 90-их година лидери ДПС-а и Народне странке просто су се утркивали у доказивању ко је већи Србин, промотер и заштитник српских националних интереса. Извојићемо само неке изјаве овог двојца који се 1997. политички ујединио на антисрпским основама. Тада је НС подржао Мила Ђукановића у политичком сукобу са Момиром Булатовићев, и тако значајно допринио учвршћавању лидера ДПС-а на власти. Заузврат су високи функционери НС-а, најприје Предраг Дрецун, а потом и Новак Kилибарда, били бирани за потпредсједнике Владе.

Остало је све историја. Ђукановић и Kилибарда су се од тада, па до данашњих дана, надметали, не више ко је већи Србин, већ Србомрзац.

Подијелићемо неке од Милових и Новакових антологијских изјава из периода када су се дичили Српством.

Мило Ђукановић:

“Црногорци су поносни на српско пореко и црногорску државност, на славну историју српског народа. Зато и вјерујемо у заједничку будућност и просперитет.”

“Лично сматрам да је 1. децембар 1918. године значајан датум у нашој историји зато што је тада коначно реализована вјековна тежња југословенских народа за формирањем заједничке државе.”

“Бестидно је, а на срећу показало се и бесплодно, било дугогодишње плашење црногорског народа потенцијалним великосрпских хегемонизмом, као негатором црногорске нације и државе. На таквим болесним халуцинацијама у доброј се мјери тражио начин за одржање на власти и скретање народне и политичке пажње са себе – биле су ријечи још увијек актуелног предсједника Црне Горе с краја осамдесетих година прошлога вијека.”

“На Kосову је нападнута Југославија. Kосово је бедем српског и црногорског народа које не може пасти док је нас и покољења наших потомака. Небројено пута смо рекли: Kосово се мора бранити свим средствима”, рекао је Ђукановић поводом напада Албанаца на српско становништво на Kосову и њихових настојања, да већ с почетка деведесетих, прогласе самосталност Kосова.”

“Не може се махати с гранчицама мира док се српски народ по Хрватској коље, масакрира, силује, док им се пале куће и уништавају имања само зато сто су Срби. Рат се не добија дезертерством, већ мобилизацијом.”

Новак Kилибарда:

-У Црној Гори живи чисти српски народ, то и данас кажемо. Ми смо тада рекли да ћемо стварати нову снажну српску државу ако нестане Југославије и да ће се та држава првенствено састојати од два равноправна федерална чиниоца, од двије старе српске државе – Црне Горе и Србије-поручио је некадашњи предсједник Народне странке на првом великом митингу из 1990. године.

“Србија и Црна Гора не могу и не смијју сепаратно да мисле, већ њихов заједнички интерес и брига мора да буде читав српски народ”, говорио је Kилибарда на скупу Народне странке у Никшићу, 13. децембра 1992.

“Државни однос Србије и Црне Горе је ембрион уједињења Срба. Ако та карика прсне, ми се не враћамо на нулти степен, већ на минус 100 степени!”, говорио је Kилибарда.

У вријеме рата Kилибарда је посебно био надахнут када је говорио о Дубровнику.

– То што Хрвати раде на Дебелом бријегу је смешно. Право да вам кажем, мало нас држи да Народна странка пошаље одред својих момака да их потјера до Kонавала или Дубровника. Уосталом, Дубровник никада није био хрватски. Интимно, више бих волио да у Далмацији за комшије имамо културне Италијане него Хрвате. Уколико не буде дио Црне Горе, Дубровник ће бити балкански Хонгконг. У сваком случају, гарантујем вам, хрватски неће бити” изјавио је Kилибарда за “Политику експрес” 25. маја 1991.
Новак Kилибарда у политику је ушао пропагирајући јединство двеју “српских земаља”, Црне Горе и Србије, да би се у вријеме бомбардовања СРЈ заложио за укидање воде и струје војсци ако узврати на ватру НАТО-а. Након тога, основао је нову странку под именом Народна слога, која се одмах “утопила” у коалицију ДПС-СДП.

а ли историја понавља? Kривокапић неодољиво подсјећа на Kилибарду, чији је политички крај свима познат-стапање са ДПС-ом!

Почетак политичке каријере премијера Здравка Kривокапића неодољиво подсјећа на период када су Мило Ђукановић, а посебно Новак Kилибарда успињали у политичку орбиту.

И Здравко је попут Новака говорио о Србији и Црној Гори као двјема српских држава, да би након преузимања Владе све више почињао да напада Србију и доноси одлуке супротне интересу српског народа у Црној Гори који га је масовно подржао 30. августа прошле године.

Од изјава да су Србија и Црна Гора братске српске државе, да никада не при признао независност тзв. Kосова, да ће укинути санкције уведене Русији, Kривокапић је постао сарадник западних центара моћи у борби против Србије и Русије.

Подсјетићемо вас и на поједине Здравкове изјаве, од којих се почео удаљавати након што је и званично постао премијер.

“Србија је држава са којом нас веже историја и традиција. Влада коју је водио ДПС није имала тај поглед на Србију, о чему свједочи и број узајамних посјета званичника Србије и Црне Горе. Грађани наших држава желе ту сарадњу, а ми као одговорне Владе треба да слушамо шта нам поручује народ.”

“Док су народ тровали причом о Србији, одвијала се првобитна акумулација капитала у Црној Гори, која је постала феуд неколико породица. И шта имамо данас? Независну Црну Гору коју Србија није угрозила ничим и пребогате појединце који су угрозили Црну Гору.”

“Да сам био предсједник Владе, у ситуацији када Црна Гора још није признала Kосово, никада не бих дао сагласност да се то деси. Али, све је завршено прије мог доласка у Владу и прије ове Владе.”

“Најбољи став је онај који је имао краљ Никола, да су то два краља који живе у двије српске државе. Постоји изузетна повезаност и у братству, и у сестринству и у кумству, која дају наду да можемо заједнички да дођемо до много добрих рјешења у коме ц́емо кроз природно уважавање нац́и мјеру доброте за све”, рекао је Kривокапић .

Данас, црногорски премијер Здравко Kривокапић, опијен западњаштвом и еурофилством, изјављује да није забиљежено у историји Црне Горе да у тако кратком периоду “толико отровних стријела неко упућује премијеру, предсједнику Скупштине, као сада из Србија.

Kривокапић је изгледа заборавио које је све одлуке са антисрпским карактером његова власт донијела у претходном периоду у сарадњи са ДПС-ом, као некада Новак Kилибарда.

Историја се понавља народима који из историјских грешака не извлаче поуке. Након горких искустава са конвертитима Ђукановићем, Kилибардом, Kривокапићем и Бечићем, Срби у Црној Гори би морали размислити коме ће убудуће дати подршку.

Извор: Борба

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!