Црква

Ко је данас расколник у СПЦ

Сви ви који се не слажете са постојањем Епархије рашко призренске у егзилу, покушајте да одговорите на питање ко су уистину расколници?

Да ли су расколници они који се чврсто и одлучно држе стубова Православне цркве, а то су пре свега Свето Јеванђеље и Васељенски сабори, или су расколници они који кажу да је то застарело, да то треба обесити мачку о реп, да треба веру прилагодити новом добу, добу антихриста?

Владика Ксенофонт држи се учења Светих отаца, а папољубац Порфирије држи се свејереси екуменизма

Да ли су расколници они који се чврсто и одлучно држе учења Светих Апостола и Светих отаца, или су расколници они који одступише од тог учења и који свејерес екуменизам шире?

Да ли су расколници они који врше богослужења онако како су то чинили и наши Свети преци, од Светог Саве преко Светог Василија Острошког и Светог Николаја Жичког и Светог Јустина Ћелијског или су расколници они који богослужења мењају и прилагођавају својим потребама и римокатоличким мисама?

Да ли су расколници они који се клањају Христу, величају хришћанске врлине и Богу се моле говорећи “Приђите, поклонимо се Христу, Цару и Богу нашем“ или су расколници они који се клањају ватиканском злочинцу папи и љубе му руку, величају његову сатанистичку мисију и говоре “Приђите поклонимо се папи, он је свети отац, њега треба у Србију довести“?

Да ли су расколници они који се по катакомбама моле Богу, Пресветој Богородици и свим Светима да им помогну да останемо на путу спасења, путу истине у ова тешка и смутна времена, или су расколници они који се моле са римокатоличким јеретицима по катедралама, са Јеврејима у синагоги, разним секташима…?

Да ли су расколници они који се боре  за целовитост СПЦ где год Срби живе или су расколници они који се одричу Старе Србије, признајући комунистичку творевину такозвану МПЦ насталу на отимању наших светиња и прогона нашег народа, а који се спремају на истом принципу да признају и цркве у Црној Гори, БиХ, Хрватској, Косову и Метохији…

Да ли су расколници они који трпе прогон јер су остали верни Богу и роду, или су расколници они који у име некакве лажне-екуменске љубави врше тај прогон и који хоће да верно Христово стадо принесу као жртву на крвави престо римском архијеретику папи?

Да ли су расколници они који верују да је Бог најбољи лекар, а вера најбољи лек или су расколници они који верују у лажи фармакомафије, затварају храмове, траже да носимо маске и примамо у тело назови-вакцине о чијој здравственој шкодљивости постоји обиље необоривих доказа, уз све то позивајући нас и да се причешћујемо накарадно…?

Екуменисти и глобалисти јединствени у издаји

Да ли су расколници они који се боре против издаје народа и земље, за очување целовитости србске земље и за надахњивање вечним вредностима које нас чине људима, или су расколници они који отворено или прећутно подржавају евроунијатску колонијалну управу која све издаде и продаде, која намеће антихришћанске гадости?

Црква је тамо где се чува истинска и неискварена вера

Нама је савест мирна, спокојна и задовољна, јер како смо понашали и веровали пре одвајања од екумениста из Београдске патријаршије, тако се понашамо и верујемо данас, одлучно и непоколебљиво се држимо Светосавског завета: “За Христа све, Христа низашта!“ Ако је коме тешко пала подела у СПЦ због екуменистичког безакоња, нама је. Ми смо напустили храмове и манастире у којима смо се молили, исповедали, причешћивали, у којима смо се венчавали, децу крштавали, чији смо изградњу и улепшавање несебично помагали, а све због ширења екуменизма и новотарства надлежног епископа и његових послушника у мантијама. Ако је коме стало до јединства, онда смо то сигурно ми, али не по сваку цену како предлажу они који су и довели до поделе и који шире лажну љубав. Јединство може бити само у чистој вери, очишћеној од наноса екуменистичке свејереси и новотарства, држећи се догми и канона Православне Цркве, онако како су чинили и свети оци. Нама је потребно Свето јединство у апсолутној и спасоносној истини која се налази у Господу Исусу Христу и Православној вери, или нам следи крај. Послушајте глас разума, речи владике Артемија: “Не треба ту ни много памети ни много речи да се види заиста ко је у расколу са Светим Оцима, са Светим Апостолима, са Светим Савом. Онај ко је одступио од њиховог пута, од њиховог учења то су расколници… Ми, заиста, не намеравамо ићи било где, него остати где смо и до сада били – у јединству са Црквом Символа Вере, са Светим Апостолима, са Светим Оцима, са Светим Васељенским Саборима, са нашим Светим Савом, Светим Владиком Николајем, Светим Аввом Јустином Ћелиjским, и осталим Светитељима који животом својим Богу угодише и нама светао пример оставише.“

Учинимо што до нас стоји, остало ће Господ дати!

Раб Божији Горан Живковић

Напомена: Ово је само део текста Екуменисти нас мрзе и прете, лажни борци за веру вређају и игноришу, а браћа и сестре нас не разумеју и осуђују нас

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!