Србија и србске земље

Ко су људи који су у Булевару отворили “цркву“

ОТВОРИЛИ „ЦРКВУ“ УСРЕД БУЛЕВАРА У БЕОГРАДУ – КО СУ ОНИ? Звездарци уплашени, тврде да јуре људе на улици, звоне на врата

Организација отворена у Београду, која себе назива испоставом евангелистичке цркве, како кажу они који су се сусрели с њима, „сиромашнима нуде богатство, тужнима радост, болеснима излечење, а деле и свето уље“.

секта у београду
Фото: FACEBOOK/UNIVERZALNO CARSTVO BOŽIJE/SCREENSHOT

Нуде трансформацију живота, молитве за исцељење и избављење, али и „свето“ уље које може да промени живот, укратко овако се рекламира црква „Универзално царство Божје“, које је своје просторије недавно отворила у Булевару краља Александра 103 и изазвала пометњу међу грађанима овог дела града. Грађани тврде да су чланови прилично агресивни и нападни у наступу, да „врбују“ људе на улици, углавном угрожене категорије друштва, али и да иду по зградама, звоне по становима…

Ова организација, која себе назива испоставом евангелистичке цркве, како кажу они који су се сусрели с њима, „сиромашнима нуде богатство, тужнима радост, болеснима излечење, а деле и свето уље“. Наступају агресивно, долазе на врата, јуре људе по ходницима зграда или на улици, посебно социјално угрожене и инвалиде, трвде грађани, али и многи корисници друштвених мрежа.

„Они су почели са радом пре неколико месеци. Сећам се да је на самом отварању била огромна гужва, а највише је било припадника ромске националности. Од тада никада више нисам видела људе у тако великом броју, али повремено у пролазу, приметила бих да неколико њих седи унутра. Сећам се да је раније један мушкарац делио летке на улазу и позивао на та њихова предавања“, каже радница у оближњој продавници.

„Неко их је послао и финансира све ово“

Власница једног локала у близини, каже за Блиц да је колико је она упозната за изнајмљивање локала те величине, на тој локацији, а узмимо у обзир да је у питању шири центар града, потребно издвојити и до 3.000 евра. „Мени стварно није јасно од чега су ти људи плаћали локал. Ми се ‘убијамо’ од посла, не стајемо, ако нам верујете, па је тешко. Они више не раде него што раде, и то што раде је дискутабилно чиме се баве. Моја претпоставка је да је њих неко послао и финансира све ово“, прича док чисти свој локал.

Није црква него удружење грађана

А ова црква је заправо удружење грађана које је 20. октобра прошле године регистровано у АПР-у са седиштем у Обреновцу. За циљ, како се наводи, имају да „помогну лицима и групама којима је таква помоћ потребна без дискриминације“. Удружење заступа Арно Жуниор Брасил Коста из Бразила са пребивалиштем у Београду, општина Звездара.

Ко су људи који су у Булевару отворили цркву

Арно и Микаела су муж и жена који су из Бразила дошли у Београд, како би у нашој земљи отворили цркву коју су назвали Универзално царство Божје, а све то са циљем, како кажу, да помогну болесним и сиромашним људима. Ови супружници, путем видео снимака које су објављивали на друштвеним мрежама, за себе тврде да су испостава евангелистичке цркве. Дан када су отворили цркву „Универзално цаство Божје“ назвали су „даном евангелизације Београда“. Према њиховим речима, а и према фотографијама, као и према речима комшија, на дан отварања окупило се доста људи, сала је била пуна.

Исцељивали људе и у Румунији

Арно се најпре у суседној Румунији обучавао за ово што ће примењивати са својом супругом и у Србији. Наводно, они су тамо „исцељивали“ људе, а идеја је да била да се са тим настави и у Београду. Тако је и било. Одмах по доласку у Београд, овај брачни пар, првенствено је прилазио људима који су социјално угрожени, тј. онима који се налазе на маргинама друштва, испричали су грађани који живе у близини „цркве“.

Обраћали су се, кажу, људима који траже храну по контејнерима, затим онима у инвалидским колицима, потом жени са дететом која проси. И, све то уз обећање како ће се људи који имају проблем исцелити, а управо Арно и Микаела ће им на том путу помоћи.

Блиц је проверио у МУП-у, а како је речено, никаву пријаву грађана по било ком основу нису евидентирали. Према званичном регистру цркава и верских зејданица у Србији, а који се налази на сајту Министарства правде, цркве „Универзално царство Божје“ не налази се на списку.

Извор: Хронограф.нетМОНДО / Блиц

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!