Мишљења

Ко је у заблуди народ или патријарх?

Савети његове светости

У Србији је годинама, а и вековима обичај да прост народ када му нешто није баш јасно, за објашњење пита свог свештеника. По неко има и ту срећу да познаје владику па онда савет или мишљење може да добије од још компентентније особе, а они најређи су приливиговани да лично знају и Патријарха и да сазнају оно што их мучи од најмудријег међу нама.

Наша генерација има ту срећу и привилегију да постоји интернет и друштвене мреже тако да сада можемо да одговоре (он лине) нађемо од свештеника, монаха, владика, а од скоро и лично партријарха српског Порфирија. Волео бих да пренесем како сам профитирао од тога већ више пута, захваљујући Патријарху и његовој присутности на медију схватим да сам често у заблуди или можда и да ме сотона куша, али патријарх ме неколико пута својим саветима спасао, хвала му.

Прво сам гледајући опште одушевљење српског рода филмом „Тома“, препуни биоскопи, одличне критике, хвалоспеви … помислио да нам је народ „полудео“. Паде ми на памет (могуће ђаво искушава) да је срамота да у првославном народу величање, ма колико он био на свој начин симпатичан, лика који није марио за породицу, одао се греховима пијанчења, коцке, потпуно блудном животу. Баш све што нас родитељи учише (а и свештеници) да је грешно на њега се лепило. А онда се на медијима јавио патријарх српски који је филм похвалио и препоручио за гледање уз оцену да је „романтичан“. И ту ме патријарх спаси од мојих грешних мисли и застрањивања и схватим да сам намћор који само тражи неке замерке, али овога ме је пута од застрањивања спасао паријарх лично. 

Онда ново одушевљење српско рода зато што ће уметница Констракра својим наступом и песмом да представља на европском фестивалу, омиљеном код хомосексуалаца, а на којем је већ једом домаћа лезбејка победила. Опет мени буди тај намћолук и у представи Констракте видим све симболе сатанизма и ритуала. Онда уметница изјављује да је поносна што је неки упоређују са Мариниом Абрамович, а додала је да би јој била велика част да јој у сценографији за такмичење помогне Марина лично. Што се госпође Абрамович тиче мислим да је поштено што она свој сатанизам не крије већ га отворено са истицањем свих симбола пропагира. Али опет ме из греха спашава патријарх. Он прима у патријаршији у аудијенцију Констракту, размењују и пригодне поклоне и он јој жели успех на такмичењу и да на понос свих нас представља Србију. Хвала патријарху још једном ме спасао од грешних закључака. 

А сада ме ваљда опет ђаво натера да прочитам (сада схватам јеретичку) књигу Др професора Владимира Димитријевића о повезаности рокен рола и сатанизма. У тој књизи аутор изричито и конкретно објашњава везаност групе Лед Цепелин и оснивача сатанске цркве Алијестера Кроулија. И помраченог ума од читања те књиге помислим да су сатанисти регрутовали ову групу да својим песмама преноси сатанистичке поруке. Али још једном стиже ми спас од патријарха који јавно објашњава да му је баш та неоправдано оптужена група њему омиљена и да је оставила на њега неизбрисиви утицај. Спашен сам још једном.

И поред свега онај намћор у мени не мирује. Сада ме муче црне мисли да нам у септембру спрема у престоном Београду фестивал који бих најкраће назвао „Дани Содоме и Гоморе“. Хиљаде блудника из целе Европе долазе нам да седам дана оргијају београдским улицама и трговима. Сада, већ по мало и подуже, чекам Патријарха да се јави, али он мудро ћути, ваљда ово није нешто чиме би он требало да се бави.

Ајде, молим те патријарху српски, проговори и кажи не само мени рабу Божијем него и овом напаћеном српском народу, твојој пастви, онима којима си духовни вођа да ли су ови који нам у организације државе долазе у својој настраности грешни или нису? Ако нису да их дочекамо домаћински како то наш народ уме. Да им уштедимо пара могле би српске породице на на тих дана у својим домовима приме ове људе, да им се и деца са њима друже, па да и на Параду одемо сви заједно. Ако је можда ово што нам се спрема масовно оргијање белосветских блудника, а шта онда. Ако је Бог спржио огњем због блудништва градове Содому и Гомору, а шта онда да очекује наш Београд?

Пре неки дан се патријарх поводом проблематичне ситуације у свету и региону састао са председницима Републике Србије и Републике Српске. У обраћању после овог састанка истакао је да је инсистирао код председника Србије да се боље организује Веронаука у школама … А о педерима, притисцима да признамо Косово, дискриминацији Срба у Хрватској, Босни, Северној Македонији, рату у Украјини, дивљању Вартоломеја – НИШТА!

Бајага се растао од своје дугогодишње супруге, Новак Ђоковић неће да наступи на Американ опену, очекујемо ових дана да нам то Порфирије објасни, да не живимо у незнању.

Аутор: Предраг Вучинић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!