Мишљења

Ко је тај који ДАЈЕ ГАРАНЦИЈУ за вакцину и са чиме???

Вакцина – као најважније здраствено и животно питање!

Због притиска од стране владе и власти, као и политичара, разних медицинских “стручњака” и доктора, као и медија, и то за примање вакцине против Ковида – 19, и спровођења вакцинације у држави, као разуман и одговорона човек, постављам јавно питање: Ко је тај функцинер из владе, или било које јавне и државне установе, који својим потписом и моралном, као и кривичном одговорношћу, ДАЈЕ ГАРАНЦИЈУ и са чиме??? Да ни један човек, поготово они људи, који већ имају нека трајна обољења, на пример; астму, рак, шећер, мигрену, леукемију, псоријазу или друге неизлечиве болести, као и они људи, који су већ имали неку операцију, на пример; штитне жлезде, срца, жучи, простате, јетре, бубрега или друге операције, да ти и такви људи, по примању вакцине, НЕЋЕ и то након извесног времена, месец, три, или годину дана, имати неке тешке компликације или погоршање њиховог, ионако нарушеног здравља, а које може да изазове, препоручена вакцина???

И то вакцина, за коју се већ одашиљају и јавне претње, преко неких компанија или фирми, да, ако је неки човек одбије и не прими, да такав човек може изгубити посао, или да неће моћи ући у продавницу, у школу, факултет, или у позориште, кино, на стадион, или у воз, или у авион, као и упозорење, да без неког Ковид – пасоша, нигде неће моћи путовати. А што је и те како застрашујуће, јер таква упозорења и претње, код сваког поштеног и разумног човека, изазивају страх и подсећање, на она најстрашнија злочиначка и нацистичка времена, широм Европе, и то, из не тако, далеке прошлости. А пошто је животно – здравствено питање, једно од најважнијих питања за сваког човека, па и мене, о којем сви ћуте и на које још нико није свеобухватно, тачно и истинито одговорио, у овој проглашеној пандемији и опасности од “смртоносног вируса – Ковид – 19, одлучио сам, да то питање јавно поставим. И то највишим и најодговорнијим функционерима и људима у држави, као и у влади и државном парламенту, те да их пред свеколиком грађанском и људском јавношћу, јавно упитам: Ко је тај човек – функционер и носилац државне власти или стручњак из медецине, који сваком, већ ОБОЉЕЛОМ грађанину, ГАРАНТУЈЕ и са чиме??? Да нико од већ обољелих људи или оних, а који су имали неку операцију и то на унутрашњим органима, НЕЋЕ имати НИКАКВИХ додатних последица и погоршања свога здравственог стања???И на ово најважније животно и здравствено питање, и то по УСТАВУ, као и свим позитивним законима државе, као и по Женевској конвенцији, али и по закону о јавном информисању и доступности информација и то од јавног значаја по грађанство и држављане једне државе, управо ти, и то највиши политички дужносници и носиоци државне власти, под хитно и обавезујуће, морају да јавно одговоре, не само мени, већ свим грађанима и редовним платишама свих пореза и доприноса у држави, те да јавно кажу: Ко је тај и са чиме гарантује, не само обољелима, већ и свим осталим људима и грађанима. да по примитку вакцине, неће имати никаквих штетних последица, по своје здравље???

Иначе, ако на ово питање представници и вршиоци државних функција и власти, јавно не одговоре, е, онда ће сносити не само моралну, већ и кривичну одговорност, за угрожавање људи, грађана и њиховог здравља, и то због прикривања истинитих чињеница и опасности, по све грађане и становнике државе. Јер и ципеле, као и сваки други производ, морају имати гаранцију за употребу, као и сваки лек – медикамент, а поготово то морају имати и све вакцине, па и ова – против Ковида -19, прозвана у народу “вирус – Корна.” Јер људско и дечије здравље – није лопта, коју кад пробушите, одете у продавницу и замените је новом и купљеном за мале и ситне новце. А не, људско здравље није играчка и са људским здрављем нико нема право да се шали, игра, или експериментише, без обзира ко он или шта, по функцији био, у било којој државној власти.

Аутор: проф. Милосав Кнежевић Миле

Извор: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007053874942

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!