Свет

Кина узор за увођење тоталитарне контроле људи

То није више далека будућност него сурова стварност

         “Константно су надзирани путем камера за препознавање лица, које могу инстатно повезати лице са именом. Сада су Кинези још и рангирани! Бодовање је попут банковног рејтинга за кредит. Бележи човекове навике трошења. Добијају оцену до максималног скора од 950. Оцена од 700 је сматрана добром. Оцена око 500 баш и није.

…У покушају да држи своје “робове“ послушнима, Пекинг иде корак даље са системом у 2020. години. Сучељава све податке од банака, приватних фирми и држава у једну базу података како би мерили да ли је неко добар или лош грађанин.

…Држава ће ићи кроз сваки детаљ човековог живота: финансијска ситуација, навика трошења, каријера, чак и понашање на социјалним мрежама. Критиковање власти на интернету или показивања великог богатства је велико НЕ. С друге стране , хваљење партије или донирање крви ће вам подићи социјални рејтинг…У теорији све је могуће узети у обзир када је у питању социјални рејтинг. Чак и банални примери попут куповине у трговини.

    У овом тесном граду пројекта живи 8 милиона људи, а има само 18 хиљада узорних грађана…Добар рејтинг доносе неке бенефиције, али људи с ниским рејтингом губе чак и неке од основних људских права. Буду јавно изругивани на великим екранима, чак пишу и адресе њих и њихових породица.

…Кинески врховни суд је направио “црну листу“ за лоше грађане чији је рејтинг пао на 0. На њима су фирме, али и 23 милиона људи…Када дођете на црну листу више не можете путовати, подићи кредит, отворити фирму, купити стан или слати децу у приватну школу…Неки то називају дигиталном тиранијом!

За вас који не питате ништа и који се слажете са данашњим узимања наших права и слобода, у каквом ви свету мислите да живите? Верујете ли својим медијима, забављачкој индустрији? Можемо ли им веровати? Не сматрате ли да је то све само једно крило државне пропаганде? Јесте ли толико слепи? Спремни сте оцинкарити свог комшију јер има неколико гостију на дружењу или се дерете на децу која се играју у врту у време “короне“? У вашем стању страха од “короне“ који је настао медијском пропагандом и оно што заправо радите је призивате овакав кинески систем тоталне контроле. Ово је можда то, а можда је и само тест да виде како ћемо реаговати. Али они пуно уче о вама…“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!