Србија и србске земље

Кецмановић: Ујдурма Запада и ЦИК-а пашће у воду пред реакцијом народа Српске

Фото: Reuters

Писац Владимир Кецмановић сматра да ће постизборна ујдурма Запада и Централне изборне комисије БиХ, коју је дефинисао као потпуно противправни акт, пасти у воду пред реакцијом народа Републике Српске.

Кецмановић је рекао Срни да је управо очигледан притисак Запада и ЦИК-а на Републику Српску разлог због којег је подржао петицију инфо-портала „Факти“ против прекрајања изборне воље народа у Српској.

– ОвдЈе је потпуно јасно о чему се ради. Видећемо шта ће да буде, а ја мислим да народ Републике Српске неће прихватити противправни акт ЦИК-а – оцијенио је Кецмановић.

Према његовим ријечима, главно питање је на основу чега се уопште дошло до ове ситуације, осим тога што су представници опозиције давали изјаве које нису имале основа.

– Између осталог, чуо сам изјаву ове противкандидаткиње из опозиције /Јелене Тривић/ да она не зна да ли је дошло до изборне крађе, али је за ново пребројавање гласова. Не разумем како – указао је Кецмановић.

Према његовим ријечима, поставља се и питање како може да буде споран само један сегмент избора док остали нису, што је, како објашњава, још један доказ да присуствујемо постизборној ујдурми.

Бројни интелектуалци у Србији, Српској и свијету потписали су петицију подршке Милораду Додику и српском народу Републике Српске покренуту у организацији инфо-портала „Факти“ поводом резултата избора и покушаја дестабилизације Републике Српске.

Извор: РТРС

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!