Мишљења

Капетан Драган: Моја борба за правду тек почиње, желим да помогнем Србима у хрватским затворима; Хрватска је земља огрезла у злочину

БАЊАЛУКА – Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који је недавно изашао из хрватског затвора Лепоглава, где је одслужио пуну затворску казну у трајању од 13,5 година, најавио је да његова борба за правду тек почиње. Најавио је и ангажовање у политици с циљем да, како наводи Срна, а преноси јавни сервис Републике Српске, помогне Србима у хрватским затворима.

Васиљковић у интервју Срни каже да су године које је провео у хрватским затворима биле прилика да се увери да у 21 веку неко може да буде осуђен на дугогодишњу казну затвора, без иједног јединог проверљивог доказа.

Кад говори о Хрватској не бира речи и наводи да је та земља „огрезла у злочину који је починила током 20. века“.

„Они су наследници својих родитеља који су измислили индустријске погоне за убијање деце испод 14 година. Боже мој, то нико, нико није радио осим Хрвата. То нема нигде забележено у историји да се тако организовано приступило убијању деце, и то млађе од 14 година. Укупно 11.000 деце је убијено само у логору у Сиску“, каже Васиљковић.

Коментаришући да му је Хрватска забранила улазак на њену територију на 20 година, Васиљковић је рекао да није имао никакву намеру ни да иде тамо, али да сматра да, када је то већ написано, Србија има обавезу да бар двојици „експонираних“ Хрвата забрани да уђу у Србију.

Наглашава да Србија и председник Србије Александар Вучић упорно покушавају да поступају људски у многим ситуацијама, као, на пример, у Сребреници, где је нападнут, али да то не налази на реципроцитет.

Поручује да иако Хрватска мисли да је изрицањем мере прогона „завршила са њим“, његова борба за правду тек почиње.

„Тужба је сада пред Уставним судом Хрватске. Они то одуговлаче. Међутим, они су се преварили. Морали су да донесу одлуку бар један дан пре мог пуштања на слободу. Пошто ту одлуку нису донели, мени је ускраћено право на суђење. Тако ми то сада терамо пред Комитетом УН“, навео је, између осталог, Васиљковић.

Поред тога, додао је, постоји И одштетни захтев од неких 40 милиона долара против Аустралије, а после ће видети колики ће бити одштетни захтев против Хрватске.

„Тако да се озбиљно припремамо за то. Постоји ту озбиљан тим адвоката на свим континентима“, закључио је Васиљковић.

Извор: nspm.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!