Свет

Канадски средњошколац кажњен јер је рекао: Бог је створио мушкарца и жену

Канадски средњошколац(католик) Џош Александер инсистирао је на свом верском праву да верује да је Бог створио два пола, због чега је суспендован из школе, а затим ухапшен када је покушао да се врати.

Појављујући се у емисији „Туцкер Царлсон Тонигхт” овог викенда, Александар је рекао да су проблеми почели прошле године када су „ми се другарице пожалиле да су забринуте јер мушкарци користе њихове тоалете”.

„Ово се претворило у дебату у школи. Изнео сам своје мишљење о томе и користио сам Свето писмо да то поткрепим“, рекао је Александар.

„Мушкарцима није место у женским тоалетима је наша порука“, рекао је тада Џош.

„Заштитите девојке од ове зле приче. Престаните да ускраћујете нашим ученицима здраву и природну животну средину. „Бог их је створио мушкарцем и женом: Марко 10:6“, рекао је он у објави на друштвеним мрежама.

Џош је такође оптужен да је трансродне студенте називао њиховим „мртвим именима“ (имена која су користили пре транзиције) и да је у дискусијама у учионици тврдио да постоје само два пола.

Одбијајући да одустане од суштинске библијске разлике између мушкараца и жена, Александар је на крају суспендован из школе и ухапшен када је покушао да се врати.

„Уклонили су ме из зграде до краја године и, када сам покушао да идем на час, ухапшен сам и оптужен“, рекао је Карлсону.

Александар је рекао да је указао на хришћански идентитет школе, али су школски администратори одбили да га саслушају, тврдећи да би његово присуство било штетно за „физичко и ментално благостање“ транс ученика.

Након што је добио суспензију, Џош је уложио жалбу свом школском одбору, инсистирајући да казна представља дискриминацију његових верских уверења.

Џош „не може, због својих искрених религиозних уверења, свесно да говори неистину, као што је признавање фикције да људи могу да се мењају из мушкарца у жену (или обрнуто)“, написао је његов адвокат Џејмс С.М. Kitchen, у мејлу директору школе.

„Што се тиче његових хришћанских веровања, која су у складу са биолошким истинама о роду, господин Александар верује да су сва људска бића, осим у ретким околностима развојне абнормалности, створена од Бога као непроменљиво мушко или женско“, рекао је Кичен.

Liberty Coalition Canada, хришћанска конзервативна организација са којом је Kitchen повезан, објавила је изјаву на својој веб страници у којој се каже:

Џош не само да има право да се изражава током дискусија у разреду и путем јавних форума, он такође има право да не буде дискриминисан од стране његове школе због његових искрених верских уверења. Суспендовање и искључење из наставе је врхунац дискриминације.

Kitchen се појавио са Александром у емисији Такера Карлсона у петак, где је приметио да Канада нуди „ограничен“ правни лек за заступање Александрових права на слободу говора због свог „много слабијег“ устава од устава Сједињених Држава.

„Чини се да је, културно и правно, много мање поштовања индивидуалних права и слобода и много више интереса да влада има моћ да ради шта жели“, рекао је Kitchen.

„Али у овом случају постоји правна помоћ Комисији за људска права Онтарија… мислимо да је било верске дискриминације на основу Џошових хришћанских верских уверења, па ћемо поднети жалбу Комисији за људска права Онтарија“, додао је он.

Извор: Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!