Природа и здравље

Како су отрови, опасни отпади и канцерогени материјали безопасни по Србе, њихово здравље и животну средину

За Србе нема страха, нема бриге

Фото: Нова.рс

Безбрижан живот могу да воде Срби и данас и убудуће кад год се догоди неки еколошки инцидент са отровним, канцерогеним материјалима. Бар што се тиче аерозагађења, загађења воде, река и језера, ваздуха ту опасности никада нема јер државни органи чим се несрећа (акцидент) догоди одмах издају серије званичних саопштења и изјава како је све безбедно за становништво, да изливене отровне супстанце и материје (разни гасови као амонијак, или течности као сумпорна киселина,  разна истрошена уља, радиоактивне супстанце) не угрожавају животну средину и здравље људи!?!

И пре икакавих мерења, провера или санирања земљишта или простора и места инцидента јавља се на сва звона грађанима да нема загађења, да су, ако их и има, концентрације отрова и токсина испод дозвољених вредности…Да може да се дише, креће, слободно путује…

СРБИН ЗДРАВ КО ДРЕН: По званичним саопштењима никаква загађења не додирују челично здравље Срба

Те лажи и обмане државе, изношење неистина чине додатне штете и грађанима и животној средини, али важно је да се заштите кривци, виновници еколошких несрећа… Циљ је да власници отровног отпада, депонија, хемикалија и ускладиштених токсичних материја које су се излиле не одговарају… Обично се кривица за инцидент сваљује на лош пут, истрошену железничку пругу, старе камионе, инфраструктуру, или неке техничке кварове. Нема истрага о одговорности директних криваца и њихових надређених, а ако и има те истраге трају годинама и кад се оне заврше, казне су ослобађајуће или симболичне и нико се углавном и не сећа шта је било у питању.

Тако да још једном поновимо: према званичним изјавама надлежних државних органа у Србији никад нема опасности по људе и животну средину кад год се догоди каква еколошка несрећа са катастрофалним последицама по здравље људи и животну средину у којој живе. Зато нико никада и не одговара у Србији.  Отрови у Србији или експресно испаре и ветрови их однесу у суседне земље, или уроне дубоко у реке и језера, или потону стотинама метара у дубину земље…

БЛАГО НАМА СРБИМА: И најачи отрови су безопасни по Србе тврде надлежни из Министарства за екологију, разне инспекцијске службе, државни органи…

О тонама пестицида на њивама, токсичним препаратима у пољопривреди који се користе без контроле и не уклањају, него скривају и закопавају те бачве и контејнере нико и не говори, а инциденти су масовни и храна коју користимо је контаминирана. Ту инспекције уопште нема, или је поткупљена.

Здравље људи је на последњем месту у оваквим инцидентним ситуацијама и држава о томе уопште не брине. Несавесно и неодговорно понашање су главне карактеристике државних функционера и министара.

То је још једна јединствена тековина коју смо стекли откако су пуну деценију Вучићев режим и његове незналице са лажним дипломама на власти.

Аутор: Хаџи Јово Вукелић

Извор: Између сна и јаве

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину!