Природа и здравље

Како су лекари изгубили поверење пацијената?

Фото: ozonpress.net
Медицинска пракса-фатално размишљање

Сада су очигледно два супротна мишљења у вези са пандемијом КОВИД-19

(1) званична верзија, коју углавном подржавају лекари и сродне установе, сматра да су вирус и пандемија стварни;

(2) остали, углавном научници, укључујући неке лекаре и групе практичара алтернативне медицине, верују да је историја са вирусом ненаучна и превара.

Међутим, како мишљења обе стране остају јака, питање је које гледиште треба сматрати тачним и које треба следити. Док се не одлучи која је перспектива тачна, немогуће је решити ситуацију са вирусом и пандемијом, а то је немогуће зауставити или избећи у будућности.

Овај чланак је дискусија за решавање овог проблема критичком проценом решења овог проблема од стране лекара и установа.

Историју пандемије без сумње су покренуле државне здравствене власти и организације које су подржавали лекари, углавном повезани са владиним агенцијама (директно или индиректно). Сви су представљени као предметни стручњаци, научници и заговорници јавног здравља, посебно путем главних медија.

Када се бавите овим проблемима, било би корисно прво размотрити основне аспекте образовања и стручне обуке лекара како бисте пружили своје услуге. Према општим дефиницијама:

Лекар је особа која има право да се бави медицинском праксом.“ (Дефиниције из оксфордских језика)“. „Лекар је општи термин за лекара који је стекао медицинску диплому. (yourdictionary.com)

Лекари раде на одржавању, промоцији и обнављању здравља проучавањем, дијагнозом и лечењем повреда и болести.“ (webmd.com)

Укратко, лекар дијагностикује болести и прописује лекове / лечење у складу са стандардним и прихватљивим протоколима и упутствима.

Дакле, лекар је професионалац који практикује медицину.

Када описујете лекара, реч „наука“ се не помиње. На пример, размотрите наставни план и програм медицинске дипломе на Универзитету у Торонту (Канада) – веома цењеној и реномираној образовној институцији:

МД програм Универзитета у Торонту траје четири године и пружа свеобухватан наставни план и програм који припрема студенте за све врсте медицинске каријере. Прве две године програма М. Д., названог Фондација, развијају знање, вештине и ставове ученика у припреми за будуће учење.

Студенти уче у различитим окружењима, укључујући учионице за предавања и радионице, анатомске лабораторије, на јавним местима и поред кревета. Студенти уче основне научне и клиничке теме и такође почињу да развијају своје клиничке вештине како би се припремили за обуку на радном месту током последње две године програма познатог као службеник.

Службеник укључује обуку током рада са лекарима и другим члановима медицинског тима у болници и клиници. Уз подршку наше мреже болница и центара за клиничку негу светске класе, студенти се упуштају у подручја као што су педијатрија, Породична медицина, хирургија, интерне болести, акушерство-гинекологија, анестезија, хитна медицинска помоћ и Психијатрија.“ md.utoronto.ca

Одељак циљеви образовања и оквир компетенција описује:

Циљеви образовања

МД програм има за циљ да обучи дипломце који су:

– клинички компетентни и припремљени за целоживотно учење у свим фазама своје каријере
– одговорни за доношење етичких одлука који желе да делују у складу са највишим стандардима професионализма – прилагодљив као одговор на потребе пацијената и заједница из различитих и хетерогених популација
– учешће у свеобухватној, тимској нези у којој се потребе пацијената задовољавају на поштен, индивидуалан и  – холистички начин

– рефлективан и способан да делује пред новитетом, двосмисленошћу и сложеношћу
– весели и брижни за своје благостање и добробит својих колега
– способан и посвећен научно заснованим праксама и знању, као и култури сталног побољшања перформанси

Штавише, „даља разрада неких компетенција (означених звездицама) дата је у *додатку 1″. (md.utoronto.ca)

Додатак 1: детаљне информације које се односе на одабране помоћне компетенције “ медицински стручњак 1.2 основне дисциплине – (и) биомедицинске науке (главне биомедицинске науке су: анатомија, биохемија, ембриологија, генетика, хистологија, имунологија, медицинско снимање, микробиологија, наука о исхрани и вежбању, патологија, фармакологија, физиологија, радиологија“

Горе поменути део (3 реда) је у документу од 4 странице (око 100 редова) опис који указује да програм М.Д. пружа основни преглед неких релевантних научних принципа. md.utoronto.ca не спомињу се стварна лабораторијска испитивања и / или експерименти повезани са лекови, што указује да се студенти не припремају за науку или нису научници.

Међутим, уз ретке изузетке, МДС се сматрају и представљају као научници (са познатом фразом „пратимо науку“), што указује на несклад између учења и образовања у поређењу са потраживањима и праксом.

Нигде се не помиње да се МДС обучавају и образују као научници (експериментатори). Опис наставног плана и програма сугерише да се МДС обучавају као трговци или техничари, односно читају приручнике и прописују лекове / лечење. Прописују лекове према упутствима, пратећи утврђене протоколе или смернице за одржавање.

Из начина на који се чита наставни план и програм, МДС се лако може упоредити са аутомехаником као примером. Клијент који дође у ауто-продавницу са неисправним аутомобилом (пацијент) описује проблем (симптоме).

Затим, у складу са упутствима за одржавање, механичари врше потребна испитивања (дијагностику) и предлажу поправке (рецепт). Као резултат тога, проблем се обично решава у кратком року.

Нејасно је како се основна (виша) диплома медицине сматра научном дипломом, посебно имајући у виду мању научну компоненту у општој обуци. Поред тога, медицинске дипломе и обука повезани су са употребом лекова – углавном чистих и моћних хемикалија.

С друге стране, хемикалије, без обзира на њихову намену, лекове и фармацеутске производе, проучавају се у оквиру дисциплине хемије – науке или научног предмета без икакве сумње или аргумента.

Стога, ослобађање супстанци / хемикалија (РНК, мРНА, протеина, шећера, итд.), тестирање и / или развој нових хемикалија логично спада у предмет хемије, а не у медицинску праксу.

слично милионима људи који возе или користе аутомобиле без познавања или потребе за било каквим детаљима о функционисању или механичком раду возила – лекари су промотери хемикалија.

Слично томе, лекари користе и преписују хемикалије / лекове, углавном који нису део природног биолошког система, без познавања или потребе за знањем детаља њихове производње и функционисања. Ово је најважнији аспект који становништво/пацијенти и здравствени радници морају знати и разумети.

Стручњаци су обучени да прописују познате и добро успостављене лекове (хемикалије) са јасно описаним симптомима са одговарајућим дијагностичким тестирањем. Чак се и дијагностички тестови раде одвојено, а лекари користе њихове резултате. Скоро никада лекари нису укључени у развој, квалификацију и верификацију тестова.

Уместо тога, они су обучени да читају и прате информације које пружају други релевантни стручњаци.

Исто тако, не треба претпостављати да знају детаљно и на молекуларном нивоу о лековима и болестима, посебно о новим болестима, јер никада нису били обучени за такве истраживачке аспекте (научна истраживања).

Нажалост, не препознајући овај недостатак обуке и разумевања предмета науке, али верујући да су научници, здравствени радници праве грешке проглашавајући непостојеће патогене (попут вируса) и пандемије.

Штавише, стварање и развој лекова (хемикалија) са бизарним именима као што су мРНА, антивирусни итд. у медијима и литератури често се чују упорни савети и сугестије лекара о томе како се лекови развијају и делују.

Међутим, они никада нису обучени за хемичаре нити су спроводили научна истраживања за развој и процену лекова. Стога, дају ненаучне и лажне тврдње о лековима и болестима. На пример,

Вера у постојање вируса,

а. „узорци САРС-Ков2 узети су милионима пута од заражених људи, укључујући оне који су у почетку открили инфекцију у Кини“, рекао је др Стефан Грифин, виролог и ванредни професор на Институту за Медицинска истраживања у Леедсу, изјава за Фул Факт.“ (fullfact.org)

Лажна тврдња. Нико није видео, директно или индиректно, ниједан узорак изолованог и пречишћеног вируса

б. „Заједнички истраживачки пројекат познат као Џонс Хопкинс центар изврсности у патогенези и имунитету на САРС-Ков-2 (JH-EPICS) основан је у оквиру петогодишњег гранта Националног института за рак (НЦИ), који је део Националног института за здравље.

Финансирање од преко 2 милиона долара годишње допринеће тренутном покретању истраживања о имунолошким елементима који одређују да ли људи оболевају од благог до тешког КОВИД—19 након излагања вирусу. hopkinsmedicine.org

Центар ће заједнички водити др Андреа Кокс, професор медицине на Медицинском факултету Универзитета Џонс Хопкинс, и др Сабра Клајн, професор молекуларне микробиологије и имунологије на Џонс Хопкинс Блумберг Школе за Јавно Здравље у пројекту „изложеност вирусима„.

Таква студија или пројекат морају бити лажни, јер ће за то бити потребан физички и препознатљив узорак вируса који није доступан. Чак су и вакцине против САРС-Ков-2 развијене без употребе вируса, али користећи имагинарни и непостојећи вирус. bioanalyticx.com

Тест (ПЦР):

Овај тест открива фрагменте самог вируса и може вам рећи да ли сте тренутно заражени. Брисеви се користе за прикупљање узорака из слузокоже носа и грла, где се вирус може умножити или искашљати из плућа. ПЦР тестови се сматрају златним стандардом Наат тестирања.“ fredhutch.org

Погрешно. ПЦР тест не проверава вирус или његову врсту, болест, инфекцију или КОВИД-19. bioanalyticx.com

3. Вакцина:

вакцинација је један од најефикаснијих начина да заштитимо наше породице, заједнице и себе од КОВИД-19. Докази сугеришу да су вакцине веома ефикасне у спречавању тешких болести, хоспитализације и смрти од КОВИД-19, укључујући оне против алфа и Делта варијанти које изазивају анксиозност.“ canada.ca

Погрешно. Вакцине никада нису тестиране против вируса у или изван људског тела. bioanalyticx.com

4. Употреба маски:

када је током пандемије САРС-Ков-2 постављено питање о ефикасности маски, у литератури здравствених установа изненада су се почеле појављивати студије. Пример једне од многих таквих студија дат је овде journals.asm.org опис такве студије,

5. „Смернице ЦДЦ-а и СЗО препоручују ношење маски за лице како би се спречило ширење коронавирусне (Ков) болести 2019.године (КОВИД-19); међутим, ефикасност заштите таквих маски од преношења инфективног тешког акутног респираторног синдрома Ков-2 (САРС-Ков – 2) капи/аеросоли нису познати.

Овде смо развили симулатор преноса инфективних капљица / аеросола у ваздуху који садрже САРС-Ков-2 формиран дисањем и кашљањем људи и проценили могућност преноса инфективних капљица / аеросола и способност различитих врста маски да блокирају пренос.

Открили смо да памучне маске, хируршке маске и маске Н95 имају заштитни ефекат на пренос инфективних капљица / аеросола САРС-Ков-2 и да је ефикасност заштите била већа када је маске носио дистрибутер вируса.

Важно је напоменути да медицинске маске (хируршке маске, па чак и Н95 маске) нису у потпуности блокирале пренос вирусних капљица / аеросола чак и када су потпуно запечаћене. Обратите пажњу на формулацију у последњем реду изнад: „вирусне капи / аеросоли„.

Не постоји таква материја као што су“вирусне капи/аеросоли“.

Експерименти су изведени користећи само „капљице / аеросоле“, али закључак је направљен узимајући у обзир вирусне честице. Нејасно је како би се таква студија сматрала научном студијом ако нема тих честица.

Сви горе поменути примери односе се на хемију (науку) и требало је да се изводе у хемијским лабораторијама, изричито, методом аналитичке хемије. Највећа је трагедија што су лекари стекли велико поштовање у очима јавности пружајући неопходне и вредне услуге лечења. Међутим, све су то нажалост изгубили проглашавајући се научницима и бавећи се активностима (науком и истраживањем) за које никада нису били припремљени или квалификовани и никада нису практиковали вежбе.

Они могу покушати да поврате изгубљено поштовање и поверење јавности, помажући пацијентима својим искуством и стеченим знањем за које су обучени. Међутим, наведени аргументи јаасно доказују, да тренутно то неће моћи да учине.

Из тог разлога, захтевају независност у раду са пацијентима. Али нажалост, они немају такву независност, већ раде под надзором (политичке) бирократије на превенцији болести и лечењу пацијената.

Када неко пажљиво прегледа лекове, развој, администрацију и дискусије, избор се врши између медицинске професије, фармацеутске индустрије и власти као што је ФДА, а пацијентима се намећу лекови, без њиховог пристанка и учешћа. У том погледу, интеракција између лекара и пацијената практично не постоји.

Размотрите пример пандемије коронавируса. Пацијентима се прописују лекови, које намеће влада. Пацијенти, као и многи лекари, очајнички траже да размотре различите опције, али само владе / бирократија доносе коначне одлуке о терапији уместо њих.

На пример, владе су уз подршку изабраних лекара прихватиле ово гледиште да су сви грађани болесни или ће бити болесни од неке мистериозне болести (зване КОВИД-19). Поред тога, морају се лечити експерименталним третманом/вакцинацијом која је још увек у фази тестирања и није у подпуности развијена, дакле, није ни одобрена за коначну употребу.

Нажалост, време да се јасно и другачије размисли о томе је иза нас, милионима људи је већ нанета велика штета а многи су и преминули јер су медицински и фармацеутски „стручњаци“ одступили од својих дужности, бавећи се праксом коју никада нису изучили.
Резултат тих грешака сада је познат и свима, и „стручњацима“ и широј јавности али се од већине „стручњака“ и даље игнорише, од стране бирократа, лекара и њихових колега фармацеута.

Једна од примарних решења ове погубне праксе је хитно разматрање одвајања развоја и производње лекова од медицинске професије. Алопатски лекови су хемијски производи или хемикалије и морају бити део хемијске производње и развоја.

О томе не би требало бити расправе.

​Развој, тестирање, производња и продаја лекова у оквиру медицинске професије створили су озбиљну ситуацију сукоба интереса. Ситуација је таква да здравствени радници делују као агенти за продају лекова и вакцина, тј. вакцине и лекове препоручују сваком ко жели да буде здрав и живи нормалан живот.

Ово фатално размишљање треба променити.

Припремио за Борбу за истину: Ненад Николић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!