Породица и школа

Како се припремити за хаос који долази

Пред вама је текст који смо преузели и прилагодили нашем језику и писму, који може помоћи како да се припремимо за долазеће време опште несташице и хаоса као последица Ковид диктатуре.

Уредништво Борба за истину

Како се припремити за хаос који долази

Сада већ са великом сигурношћу можемо рећи да нам следе тешка времена. Манипулатори иду до краја, они планирају изазвати урушавање економије, монетарног система, ланаца снабдевања и то ће све бити координирано на светском нивоу преко наднационалних организација као што су Светска трговинска организација, Светска банка, Светска здравствена организација и преко свих осталих „светских“ организација.

Наши политичари су продане душе и колаборатори који нас неће заштитити од тих зликоваца, него ће активно помагати глобалистичку агенду. Али то ипак не значи да не можемо ангажманом на локалној и личном нивоу учинити да наш мали кут света буде сигурнији и угоднији за живот док остатак тоне у хаос. У овом тексту пробати ћу дати неколико савета које сви можемо имплементирати у постизању овога циља.

Наравно, идеално би било да свако од нас има велико имање са плодном земљом скривено негде у пустом крају, са великим складиштем хране, агрегатом за струју, бунаром и свим осталим потребним за живот изван друштва. То ипак за већину нас није реално, али и без тога, пуно можемо учинити.

Складиште хране

Прво оно основно. Без хране не можемо живети. Ако имате врт око куће, или неку земљу – садите. Испланирајте што вам треба, и крените. Ако нисте вични томе, научите. Купите семе, опрему за обрађивање земље, и крените. Или купите пар кокошки па бар јаја да имате, за размену. Било какву производњу хране успоставити.

Ако живите у стану, у граду, можда можете нешто узгајати на балкону. Ако не можете, направите барем залиху хране. Ако мислите да немате места, направите га. Баците стару постељину, стари усисавач или друге ствари које су вам се накупиле кроз године, а не користите их. Уместо само једног старог предмета можете ставити неку количину хране.

Узмите основне намирнице: брашно, со, пириначл, сочиво, пасуљ, све оно што је сухо и дуготрајно. Затим стакленке: краставци, цвекла, купус, паприка, и све оно што се иначе спрема за зимницу. Затим конзерве; грашак, поново пасуљ, мало конзерви воћа због витамина (ананас, бресквине половице) и слично. Затим и остале ствари које волите, можда вам је чоколада битна, можда нешто друго, битно да је храњиво и да није кварљиво на дужи рок.

Пробајте гађати да имате хране за минимално 1 мјесец за вашу породицу, а боље би било 3 месеца. Штогод да се деси, након пар месеци ће се ситуација стабилизовати, бар делимично, а кад знате да имате залиху, припремљенији сте на било какве догађаје. Имате већу отпорност од оваца које верују систему и мисле да се ускоро враћамо на старо.

Како преживети без струје

Ово је врло важна тачка. Јер уколико злочиначка кабала почне губити битку (што је свакако добро) један од планова је угасити струју. Они то морају направити да би угасили Интернет, јер преко њега људи организију отпор, а уколико отпор постане премасиван, они ће морати све угасити. Не знамо точно што ће искористити као оправдање, можда неки хакерски напад, можда ће енергије једноставно „нестати“ јер тренутно широм ЕУ масовно гасе електране, како би тобоже прешли на зелену енергију. Све су то лажи, али морамо бити спремни на њих.

Значи пробајте се припремити на то да имате релативно нормалан живот без струје. Имати пећ на дрва је идеално, али алтернативно можете набавити и плинско кувало, оно мало које се обично користи за камповање. Свеће су увек корисне, као извор светла, али на њима можете и храну подгрејати. Снабдејте се с батеријама, за све уређаје који вам могу требати. Ако имате ауто то је јако корисно, јер ту можете слушати радио, и пунити мобилни телефон. Али могуће је да нестане бензина и нафте. Зато планирајте у складу с тим. Мали соларни пуњачи за мобилни телефон се могу купити јако јефтино. Има и већих, који се поставе на кров и пуне неколико уређаја.

Дигните новац из банке

Ако нестане струје, поздравите се са својом банковном картицом. Чак и ако има струје, питање је што ће бити са валутом, на овом порталу већ дуго пишемо о инфлацији, и прије него се појавила. И сад је дошла. Новац вреди све мање и вероватно ће вредити још мање, због огромних количина које се штампају. Потрошачи ће то видети кроз раст цена. Дигнути новац из банке је зато добра идеја, то ће вас заштитити од колапса банковног система, чега се старији људи сећају из 1990-их. Али готовина у руци вас неће заштитити од инфлације.

Стога размислите у што би било добро инвестирати. Ја нисам ваш финансијски саветник, али могу вам дати пар идеја. Ако имате пуно новаца, некретнине су увијек добро рјешење као заштита од инфлације. Али водите рачуна да гадови планирају одузимати имовину невакцинисаним. То планирају кроз кажњавање – Аустрија је најбољи пример. Ако нисте вакцинисани морате платити казну (тренутно говоре о износу од 7000 еура) а ако не можете или не желите платити држава вам може ићи у одузимање имовине. Хоће ли доћи до тога у Балканским земљама, не знам, али то је свакако план о којем треба водити рачуна.

Ако имате мање новца, свакако уложите у храну о чему смо горе писали. Остатак можда можете у злато – злато је одлична заштита од инфлације, јер има константну вредност кроз историју. Каже се да је у Римско доба један златник могао квалитетно обући човјека од главе до пете. Данас можемо рећи исто. Кроз целу људску цивилизацију, скоро 3000 година, злато увек има отприлике исту вредност.

Набавите потрепшине и повежите се са људима на локалном нивоу

Након што сте осигурали основне потребе за своје породице и заштитили своју имовину, потребно је припремити се за живот независно о манипулаторима на власти. Притом рачунајте да ће телеграм групе и остале друштвене мреже можда нестати, ако угасе Интернет. Повезујте се са истомишљеницима у вашој заједници, на локалном нивоу. То су једини људи на које ћете се моћи ослонити ако дођу лоша времена.

Битни су људи који производе храну, повежите се с њима. Битни су и они који нуде разне услуге. Нпр. можда вам треба фризерка. Што ћете направити ако нам забране да идемо код њих? У Аустрији већ сада не можете код фризера ако нисте вакцинисани. Верујте ми, Балканци у Бечу су се већ организовали по том питању, фризерке иду около по становима, избегавајући успут полицијске контроле, ко најгори криминалци. Значи направите рачуницу које услуге вам требају у будућности и организујте се на локалном нивоу.

Решите сва нехитна медицинска стања. Можда имате неки зуб који треба поправити, или мадеж који треба уклонити. Све што сте досад одгађали – решите то. Можда имате неки кућни апарат који би ускоро требало заменити. Купите га. Купите и робе, да имате довољно одеће за идуће 2-3 године. Јер све би нам то могли ускоро забранити. Немојте се заваравати да се то може наручити онлине, они ће гледати како да нам и то онемогуће, па већ сада у Хрватској треба Ковид потврда за подигнути поштански пакет, забога!

Припремите се за борбу

Кад сте осигурали све потребно за себе и повезали се са људима, потребно је мислити на следећи корак, а то је отпор према фашизму. Тактика има пуно, већином се темеље на групним активностима. По Европским градовима Ковид контроле и малтретирања грађана спроводе полицајци и Ковид редари у већим групама од 3-6 чланова. Јер они добро знају ако упадну у неки кафић, и почну проверавати потврде, да ће гостију бити више и да би стандардна патрола од 2 члана могла настрадати. Зато је потребно организовати се у групе, ако дођете на мегдан каквим Ковид редарима.

А акције могу бити разнолике. По Италији смо видели како се такве групе крећу по угоститељским објектима и шопинг центрима. Онда почну скандирати „скините маске!“ док их редар гледа са стране. У земљама гдје су маске уведене на отвореном простору, то се ради и по улицама.

Маштовиту акцију видели смо у Шибенику, кад је скупина грађана ланцима везала врата градске управе, и тако де факто увела локдаун градским политичарима. Локалне људе, градоначелнике, начелнике, шефове Завода за Јавно здравство и све остале који суделују у увођењу ових мера и кршењу наших Уставних права, треба идентификовати и позвати на одговорност.

Осим повремених градских активности, активности ових група могу да буду рекреативне природе, одлазак у шуму, на планинарење, трчање и опште активности за одржавање кондиције. Може то бити и ловачко друштво, јер одлазак у лов такође је битан, свакако пробајте набавити оружје, за лов наравно.

Али и само дружење с истомишљеницима је такође битан део, одлазак на пиће код неког, забава, организација роштиља и сл. Јако је важно повезати се са истомишљеницима, ако ништа друго онда због психолошке подршке, поготово ако је кући немате. Успоставите и алтернативне канале за комуникацију, који не укључују мобилне телефоне. То је важно због могућег нестанка струја, али и због евентуалног надзора комуникација од стране фашиста. Договорите место за састајање.

Овде говоримо искључиво о спортско-рекреативним групама, али било би добро да постоји јасна заповедна структура. Те групе се онда у будућности, злу не требало, у кратком року могу преорганизирати у нешто друго. А што би то било, остављам вам на машту, јер то не могу овде написати.

А чак и ако Хрватска полиција и војска буду на нашој страни, или бар делимично – што мислите због чега се Хрватску изненада тако убрзано гура у Шенгенски споразум? Зато јер уласком у Шенген Хрватска може потписати споразум о доласку страних полицајаца који ће тобоже бранити Шенгенску границу. Мислим да сте схватили што нас евентуално чека.

Закључак

Ово су све општи савети које свако мора прилагодити самом себи. Искрено се надам да вам ниједан неће затребати, али заиста немате шта изгубити. Имати складиште хране је увек корисно, бити дио рекреацијске групе је такође корисно. Као што су говорили у бившој држави, живите као да ће тисућу година бити мир, али будите спремни као да ће сутра бити рат. Данас се ово чини актуелније него икад.

И оно најважније – сачувајте психолошку стабилност и снагу. Немојте да вас страх преузме, јер страх је њихово највеће оружје, зато нас толико плаше и уцењују. Све ће се ово распаст кад-тад, то се мора десити, и тако је записано. Али до тада, следи нам сигурно још пар година тешких искушења.

Срећно свима.

Аутор: Данијел Клаић

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!