Мишљења

Спрега измећу власти и њених „критичара“ најбоље се види на примеру вакцинације

Како „критичари власти“ чине могућим увођење обавезне вакцинације?

Спрега измећу власти и њених „критичара“ најбоље се види на примеру вакцинације. Док са једне стране председник напрасно „не жели да крши Устав“, „опозициони“ листови попут Данаса критикују одлуку неких болница да „обавезно вакцинишу пацијенте на стационарном лечењу“, коју су донеле на основу фантомског мејла, наводно од Министарства здравља.

У свом тексту „Законски проблематично, епидемиолошки исправно“, они критикују овакву „меру“ и као решење предлажу активирање могућности да министар наложи обавезну вакцинацију „одређених група становништва, али и скоро свих грађана против ковида 19“.

Данас наводи да су болнице у Пожаревцу и Панчеву донеле овакве мере, али не жели да наведе да је Покрет Живим за Србију писао опомене и кривичне пријаве против лица која су ове одлуке донела, као и да је интервенцијом Покрета омогућено да један пацијент не буде враћен са дијализе која му је животно неопходна, нити жели да икога из Покрета који годинама најављује овакав развој догађаја контактира за коментар, већ цитира извесног Сава Пилиповића, председника Удружења пацијената Србије, који је, на несрећу, још и правник и који, иако је ова одлука правно упитна, „подржава овај корак, јер је вакцинација једини корак да се вратимо нормалном животу и да нековид пацијенти добију здравствену негу“. Он такође наглашава да се његово удружење залаже „за обавезну вакцинацију свих грађана“ и да одлука о обавезној вакцинацији хоспитализованих јесте незаконита , али је његово удружење подржава!?

Други саговорник била је Катарина Голубовић, председница Комитета правника за људска права Јуком, која потврђује да су ове одлуке болница незаконите, али „озакоњење“ ових мера види у доношењу одлуке министра о обавезној  вакцинацији свих.

Ако сте забринути због могућности да као невакцинисани не будете имали право на лечење које сте већ обавезним здравстевним осигурањем преплатили – забринути сте са разлогом. Наиме, у одговору Данасу, Општа болница Пожаревац одговара да „ уколико виталне индикације пацијента не допуштају имунизацију , таквом ће бити указана медицинска помоћ без обавезне вакцинације“, што у преводу значи да исту само полумртви можете избећи.

Modus operandi је следећи. Све „мере“ које власт не може да донесе због великог отпора јавности, биће суптилно предложене од стране „опозиционих и независних медија“, које некритички и емотивно „гутају“ сви којима се власт (са правом) гади. На тај начин ће власт имати алиби, а оштрица народног отпора и гнева биће отупљена. Они који на прави начин критикују власт, биће медијски и на сваки други начин маргинализовани.

Читајте пажљиво „независне“ медије. Ђаво је у ситницама.

Аутор: др Јована Стојковић

Извор: Живим за Србију

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!