Црква

Како да нам помогне Свети Архангел Михаило

Древна молитва написана је на паперти храма светог славног архистратига Божијег Михаила, Чудова манастира у Кремљу, 11. августа 1911. године. Ако човек прочита ову молитву, тога дана њему се неће примаћи ни ђаво ни зао човек ни лажљивац (обмањивач, преварант, заводник…) и грехом се његово срце неће саблазнити. Ако се и представи из овог живота, ни Ад неће примити његову душу.

Молитва 1.

О, Господе Боже, велики и безпочетни Царе! Пошаљи, Господе, Архангела Михаила на помоћ рабу твоме (име), да ме избави од непријатеља мојих видљивих и невидљивих.

О, велики архангеле Михаиле!

Излиј мира благог на раба свога (име).

О, Господњи велики Архангеле Михаиле, сакрушитељу демона!

Запрети свима непријатељима који се са мном боре и учини их као овце (подобним овцама), сакруши их као прах пред лицем (налетом) ветра.

О, Господњи велики Архангеле Михаиле, шестокрили први кнеже и војводо Небеских сила, херувима и серафима! О, чудни Архангеле Михаиле, чувару неизречени! Буди ми велики помоћник у свему: у бедама и невољама, у жалостима, у пустињама и на распућима (раскршћима), на рекама и морима и у свему – тихо пристаниште.

Избави ме, велики Архангеле Михаиле од свих прелести (обмана) ђаволских и услиши ме грешног раба (име) који ти се моли и призива име твоје свето, ускори на помоћ мени и услиши молитву моју.

О, велики Архангеле Михаиле! Победи све они који ми се (нам се) противе, силом часног и животворног Крста, молитвама (односно молећи се са и приносећи молитве своје Господу са…*прим.прев.) Пресвете Богородице и светих апостола, светог пророка Божијег Илије, светитеља Николаја  чудотворца, светих великомученика Никите и Јевстатија, преподобних отаца, светих светитеља, мученика, свих Светих и свих Небеских сила. Амин.

О, велики Архангеле Михаиле!

Избави нас од земљотреса, потопа, пожара, мача, најезде туђинаца, Агарјана, мухамеданаца, Жидова, иновераца, јереси екуменистичке протестантске и католичке, печата антихриста, бројева, докумената и искушења с тим у вези, блуда, наркоманије, коцкања, телеманије (робовања и утицају телефона*), интернетоманије, пијанства, пушења, сквернословља(псовке), содомског греха, чедоморства, од напрасне смрти, од сваког зла, од непријатеља лажљивих и надолазеће буре и од лукавог избави нас.

О, велики Архангеле Михаиле, Господњи и Војводо Небеских Сила, Победитељу злих духова, сада и увек и у векове векова. Амин

Молитва 2.

О, свети Михаиле Архангеле, помилуј нас грешне којима је потребно твоје заступништво, сачувај нас рабе Божије (имена), од свих непријатеља видљивих и невидљивих, нарочито укрепи против ужаса смртнога (часа) и смућења ђаволскога и удостој нас да непостидно предстанемо Саздатељу нашем у часу страшнога и праведнога Суда Његовог.

О свесвети, велики Михаиле Архистратиже, не презри нас грешне који ти се молимо за помоћ и заступништво твоје у овоме и у будућем веку (животу) већ нас удостој да тамо заједно с тобом славимо Оца и Сина и Светога Духа у векове векова. Амин.

Молитвени штит

И ти, велики и страшни (силни) стражару (чувару), Архистратиже Михаиле, огњеним мачем посеци све намере врага (непријатеља) рода човечијега (људскога) и свих његових слугу који хоће да ме (нас) погубе.

Буди непоколебљив чувар овог дома, свих који у њему живе и свег потомства његовог.Амин.

Велики архистртиже Божији Михаиле, победитељу демона, победи и сакруши све моје непријатеље видљиве и невидљиве.

И умоли Господа Сведржитеља, о велики архангеле Михаиле, да ме (нас) спасе и сачува Господ од свих невоља и сваке болести, од смртоносних рана и напрасне смрти и од сваке нечистоте тела и духа и од свакога зла. Амин.

Молитва за Русију (Србију)

Нека васкрсне Бог и нека се развеју непријатељи Његови и непријатељи Свете Русије (Србије), да се разори жртва безакона на земљи руској (србској) приношена бесовима (демонима), да се сакруши богохулна власт нечестивих Жидова и сатрудника антихристових и да побегну (удаље се) од лица Божијег сви који Га мрзе којима је име Легион, то јест: Жидови Богоубице и масони – Христомрзитељи, Богоборци и Богохулници, оскрнавитељи Светиња и лакрдијаши, Агарјани и Мухамеданци ђавопоклоници и таме управитељи* (чаробњаци), бајачи (заводитељи), магови и гатари, содомити и злостављачи деце, осквернитељи и заводници, саблазнитељи и злостављачи нашег народа, насилници и грабљивци, јеретици и лажни учитељи, издајници и одступници, бунтовници и кваритељи (измењивачи) Свете вере Православне и наше Отаџбине.

Да ишчезне сва нечист сатанска и мрзост жидовска од лица Свете Русије (Србије) и народа Божијег. Као што дим ишчезава, да ишчезну; као што се восак топи од огња тако да погину беси и слуге бесова и сва нечист и гнусоба* антихристова и лукавство њихово од лица свих који љубе Бога и који се осењују крсним знаком и у весељу говоре: радуј се Пречасни и Животворни Крсте Господњи, који прогониш бесе силом на Теби распетог Господа нашег Исуса Христа, који је у Ад сишао и сатро силу ђавољу и даровао нам тебе, Крст Свој часни на прогнање свакога противника. О, пречасни и животворни Крсте Господњи! Помози (помажи) нам са Светом Госпођом Дјевом Богородицом и са свима Светима у векове. Амин

Господе Исусе Христе, разруши све електронске, кибернетичке, компјутерске и сателитске системе који служе поробљавању људи ђаволу и уништењу човечанства. Сакруши све замке лукавога, планове и намере његове, и његових слугу (сатрудника). Обједини и заштити Русију, Беорусију и Украјину (Србију и све србске земље). Даруј нам православног Цара. Укрепи у нама веру у Тебе и у љубави према Теби укрепи нас! Заштити, помилуј и спаси нас. Амин

Тропар глас 4.

Небесних војинстав архистратизи, молим вас присно ми недостојни, да вашими молитвами оградите нас кровом крил невешчественија вашеја слави, сохрањајушче ни припадајушчија приљежно и вопијушчија, от бјед избавите ни јако чиноначалници вишњих сил.

Кондак глас 2.

Архистратизи Божији, служитељије Божественија слави, ангелов началници и человјеков наставници пољезноје нам просите и велију милост јако безплотних архистратизи.

Величање

Величајем вас Архангели и Ангели и всја војинства, Херувими и Серафими, славјашчија Господа.

П.С. Добро је навести имена оних за које се молимо након прочитаних молитава и канона или акатиста Архангелу Михаилу, посебно упокојених за чије избављење молимо се као и за оне који залуташе и одступише од пута Истине заведени лажним секташким учењем и за спасење својих ближњих и душе своје.

Превео: Србски соко

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!