Мишљења

Јунаци с Паштрика одговорили Марићу после срамног вређања војске! Учи, Миломире!

Поштовани М. Марићу, обраћамо Вам се поводом Ваших изјава, изречених у Јутарњем програму, а које се тичу српске војске, њених официра и војника. Још је турски заповедник Битоља Џавид-паша у телеграму упућеном у Цариград је написао: „Српски војник је непобедив. Не можемо ништа против Срба. Српски сељак је без порока, нежан и великодушан. Српски војник стално односи победу зато што је финији и интелигентнији, дисциплинован и високог морала.“ Нешто слично је рекао и мађарски маршал Јозеф Хабзбуршки: „Српска војска прва је и најславнија војска у Европи. После борбе која је трајала свега пола часа, Срби су уништили моју дивизију. Моји батаљони били су потпуно збрисани ужасном српском ватром.” У то време, прве две деценије ХХ века, официр се поштовао као рођени отац.

Са друге стране, век касније, чујемо „констатације“ главног уредника једне телевизије у Србији са националном фреквенцијом, апсурдног назива „срећне“ (Happy) телевизије, у вези војске о: „примитивним официрима“ , „ко ће нормалан да иде у војску“ и „ко није за ништа друго зато иде у војску“. Потпуно свесно сте то изјавили у истој реченици говорећи о шиптарским демонстрацијама на Косову и Метохији, а да ми не би размишљали „шта је писац хтео да каже“, најбоље је да сами објасните ове своје, ако су Ваше, „тврдње“ ЈЕР УПУЋЕНО ИЗВИЊЕЊЕ ПРЕКО НЕКИХ ТАБЛОИДА ДЕЛУЈЕ ШТУРО И НЕУБЕДЉИВО онима који су крв своју проливали и борили се за суверенитет и територијални интегритет наше Отаџбине. „Није ми пало на памет да вређам хероје српске војске који су створили српску државу. Говорио сам о руководству ЈНА која у предвечерје рата није била достојна ситуације и није одбранила Југославију. Нисам први који је говорио о неспособности комунистичке војске и генерала који су стратегијом крени – стани, довела до трагедије од које се до данас нисмо опоравили.“ Јавност подсећамо да сте Ви били први од овдашњих новинара који је без икаквих проблема и ограничења интервјуисао Харадинаја док је био на некаквој функцији измишљене и непостојеће државе Косово.

Ех Миломире, очигледно је да си ти остао „заробљен“ у оном времену тзв. „братства и јединства“ па те много не дотичу подвизи сјајне Српске војске и њених војсковођа: Путника, Степе, Мишића, Бојовића… Запљунуо си, Миломире, најодликованијег српског официра- кнеза Арсена Карађорђевића. Он ти је, Миломире, најмлађи брат краља Петра I- носилац највиших српских, руских и француских одликовања. Његово зналачко командовање Коњичком дивизијом је и натерало Џавид-пашу да се онако похвално изрази о српској војсци. Запљунуо си, Миломире, и наредника Милунку Савић- најодликованију жену-борца у светској историји. Запљунуо си, Миломире, и генерала Михаиловића, Министра Војске, морнарице и ваздухопловства Краљевине Југославије у Другом светском рату- носиоца највиших савезничких и домаћих одликовања. Списак је дуг, Миломире. Пљунуо си у лице, Миломире, сваком борцу и старешини, који су крварили на Светом Косову и Метохији, борећи се против терориста и светских моћника оличених у НАТО пакту. Дозволићеш нам да извучемо закључак да си одабрао страну успевајући да се скриваш све ово време, а ми ћемо наставити да следимо, остављен нам у аманет, КОСОВСКИ ЗАВЕТ.

Изнова и изнова ћемо читати шта нам је поручио др Арчибалд Рајс: „Немојте дозволити да ваша лепа душа пропадне у ђубрету. Ја верујем у будућност вашег народа. Дух Косова, Карађорђа, Куманова и Кајмакчалана поново ће се пробудити. Мора се, међутим, брзо пробудити. Судбина вам је у властитим рукама: блистава будућност или поново ропство!“

Ово наше кратко сказаније о томе ко је војска, а ко си ти, Миломире, закључићемо како смо и почели, речима још једног непријатеља српске војске – немачког федермаршал Аугуста фон Мекензена пред офанзиву на Краљевину Србију 1915. године: „Ви не полазите ни на италијански, ни на руски, ни на француски фронт. Ви полазите у борбу против једног новог непријатеља, опасног, жилавог, храброг и оштрог. Ви полазите на српски фронт и Србију, а Срби су народ који воли слободу и који се бори и жртвује до последњег… “

НЕМА НАЗАД. ИЗА ЈЕ СРБИЈА!

Удружење Херојска 549. моторизована бригада «Цар Душан Силни»
У Београду, 23. јануара 2022. године

Извор: 549мтбр.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!