Црква

Јерарх Фанара назвао је папу својим патријархом и вољеним оцем

Јерарх Фанара, митрополит Поликарп. Фото: ortodossiatorino.net

Представник Фанара у Италији је изавио да је узео папин благослов за своју службу као епископ.

Митрополит Италије и егзарх Јужне Европе Цариградске патријаршије Поликарп (Ставропулос) назвао је папу Фрању својим патријархом и вољеним оцем, јављају Vatican News .

Митрополит Поликарп се састао са папом Фрањому Ватикану. Према речима представника Фанара, „био је то врло срдачан сусрет сина са вољеним оцем, сусрет владике са његовим епископом и патријархом“.

«Замолио сам његов папин благослов за моје служење, поново у Италији, а овај пут као епископа, и уверио сам га да се усрдно молим да му Бог дарује дугогодишње физичко и духовно здравље за доро Васељенске Цркве, као и за добро сваке особе добре воље », – рекао је митрополит Поликарп.

Такође је саопштио да представници Фанара у Италији чине веома много за екуменски дијалог: „ово је једна од главних линија наше архиепископије: екуменски дијалог са сваком особом добре воље, и, пре свега, са нашом браћом католицима . „

Митрополит Поликарп је нагласио да је дијалог са католицима „главни циљ наше епархије, посебно у овој вољеној и светој земљи, која се поклапа са центром Римокатоличке цркве“.Митрополит Поликарп подчеркнул, что диалог с католиками «является главной целью нашей епархии, особенно на этой любимой и святой земле, которая совпадает с центром Римско-католической церкви».

Раније је УПН писало да се папа нада уласку РКЦ и Фанара у „потпуно видљиво јединство“.

Извор: https://spzh.news/rs/news/80401-ijerarkh-fanara-nazval-papu-svoim-patriarkhom-i-lyubimym-otcom

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!