Извршитељи у Бору иселили породицу са болесним дететом: А онда им се јавио човек

Породица Сокочанин који су иселили с болесним дететом и која је целу кућу прилагодила тешко болесној ћерки, добила је нову наду!

Због приче породице Сокочанин цео Бор се дигао на ноге. Мештани, градска власт и разне организације удружиле су се да покушају да спрече њихово принудно исељење из куће, коју су иначе прилагодили ћерки са бројним тешкоћама у развоју.

Фото: приватна архива

Сокочанини су мислили да су исплатили кредит за кућу, али им је наводно остало још 5.400 евра дуга према банци. На то се онда надовезала и камата извршитеља, па су на крају морали да исплате 17.000 евра. Како нису успели да сакупе новац, извршитељи су их иселили упркос бунту целог града, а њихов дом, преуређен за болесно дете, отишао је на добош.

У свој тој муци, већ су и сами Сокочанини заборавили да живот, поред непријатних, уме да приреди и она друга изненађења. Она која нас гурају да не одустанемо кад нам је најтеже.

Уследио је телефонски позив који је њихов живот поново окренуо наопачке, али овога пута на праву страну. Човек који је на лицитацији купио њихову кућу, сазнао је за судбину породице која је ту живела и решио да им је врати.

Не би ми сузе текле низ ријеку: Емотивно сећање на преминулог Стефана Авакумовића
– Човек је једноставно видео кућу на добошу, али због хакерских напада на катастар, није могао да приступи и види детаље. Излицитирао је кућу за своје родитеље који живе на петом или шестом спрату, а већ су стари и одговарало би им приземље. Ми смо због наше ћерке, која се отежано креће, изравнали сваки степеник у кући и онда му је наша кућа савршено одговарала – прича нам Жељко Сокочанин.

Тек кад је купио кућу, овај човек сазнао је за целу причу и зашто кућа нема ниједан степеник.

– Одустао је од намере да у њу усели родитеље и и одмах ступио у контакт да нам кућу прода и врати. Рекао је да је и сам родитељ, и да саосећа са нама, а ми смо имали среће да је купи баш такав човек – препричава нам Жељко.

До сада је у ту сврху сакупљено око 25.000 евра. Остало је да се сакупи још око 150.000 дин, највише да се плати порез, и кућа ће поново бити у власништву ове породице!

– Толико смо близу тога, а и даље треперимо. Не можемо да се опустимо док све не буде готово – дрхтавим гласом прича нам овај храбри човек.

Посвећен ћерки, каже да су они ретка породица која је остала на окупу, иако им дете има бројне дијагнозе.

– Ћерка сада има 20 година. Рођена је у осмом месецу, када је имала свега један килограм. Имала је хидроцефалус, установљена јој је и церебрална парализа, а онда су уследили и епилептични напади. Хвала Богу, ти напади су бар стављени под контролу. Били смо срећни када смо јој прилагодили кућу, јер се њоме кретала полако, али је бар ишла и то јој је пуно значило – истиче Жељко, захваљујући се још једном човеку великог срца који им враћа кућу.

Била је велика срећа да кућа оде у руке таквом човеку, напомиње и Саша Ђорђевић, директор Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, један од бројних Борана који је подржао ову породицу.

– С обзиром на то да је њихово дете са интелектуалним сметњама и вишеструко хендикепирано, можете замислити колико се та породица цео живот бори. Таман кад су решили услове становања, уследило је исељење. Чим је хумани човек решио да им врати кући, односно прода поново, сви су се удружили да сакупе новац. Подржао их је Град, Центар за социјални рад, разне невладине организације и свима им велико хвала – поручује на крају Саша.

Ако желите да помогнете да прича породице Сокочанин коначно добије срећан крај, новац можете уплатити на рачун: 330-32001863-56, сврха уплате: Донација за породицу Сокочанин, Прималац: БЗБ.

Извор: Телеграф.рс

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!