Свет

Израел је анектирао САД

Амерички „посебни односи“ са јеврејском државом постају катастрофа за Сједињене Државе и цео регион Блиског Истока, укључујући чак и сам Израел

Израел је још од времена 36. америчког председника, Линдона Џонсона, користио америчку подршку да спроводи неразумну политику према својим суседима, увлачио је Вашингтон у сукобе које је било могуће избећи

Заузврат, Сједињене Државе нашле су „најбољег пријатеља и савезника“, који je у знак „захвалности“ шпијунираo Сједињене Државе, краo америчку технологију и наводио владину политику на своју корист

Тел Авив је непрестано лагао своје комшије, стварајући поводе за ратове у којима су морали да умиру Американци, али не и Израелци.

„Афера Лавон“ и израелски напад на амерички војни брод „Слобода“ показују да израелска влада убија Американце кадгод то пожели. Јер, јасно је, разуме да ни Вашингтон, а ни медији, којим доминирају Јевреји, неће дизати тензије.

За протекле три године, Доналд Трамп је обећао да ће Вашингтон постати „најбољи пријатељ који је Израел икада имао“. За америчког амбасадора у Израелу именовао је свог адвоката за стечај и отвореног ционисту Дејвида Фридмана.

Фридман види своју мисију као промоцију интереса Израела, а не Сједињених Држава. Израел се већ илегално користио америчким покровитељством да би објавио цео Јерусалим за своју престоницу.

Трумп је онде спремно преселио америчку амбасаду. Јеврејска држава која се правно прогласила само „јеврејском“ и немајући никакве везе са демократијом, нелегално је анектирала окупиране сиријске Голанске висоравни и сада се припрема да правно преузме велики део бивше палестинске Западне обале.

Даље, нема сумње, уследиће протеривање скоро свих преосталих Палестинаца, па и оних који су држављани Израела. Неки јеврејски политичари већ позивају на ово.

Уз подршку Беле куће и Конгреса, они стално демонстрирају непријатељство, како према Ирану, тако и према Сирији. Штавише, ниједна од ових земаља не представља никакву стварну пријетњу америчком народу, нити интересима самих Сједињених Држава.

Фридман је чак приморао Министарство спољних послова да промени термин „окупирана“ Западна обала у „спорна“ или „оспоравана“.

Фридман је, игноришући актуелне америчке законе, одобравао нелегална насељавања Израелаца, не обраћајући пажњу на убиства и рањавања Палестинаца од стране израелских снајпериста. Са његовим прећутним одобрењем уништене су се фарме палестинских пољопривредника, услед чега су они и њихове породице остали без средства за живот.

Недавно је амерички амбасадор у Израелу дао интервју за „Џерусалим Пост“ под интересантним насловом: „Фридман: Трампов би други мандат могао да подигне америчко-израелске односе на нови ниво“.

Наравно, Фридманов интервју са новинарима листа био је посвећен Израелу, а не Сједињеним Државама.

Он је виртуозно заобишао да било шта каже о израелском кршењу међународног права приликом пресељавања престонице у Јерусалим.

Фридман је рекао да је „проблем Јерусалима у томе што је јеврејска држава желела да њен главни град буде на земљи коју је контролисала, али није поседовала по међународном праву и споразумима на основу којих је створен Израел. При томе, треба знати, постоји посебно право дато кроз Божије провиђење „.

Фридман је даље изјавио да „Американци који подржавају Израел схватају важност Јерусалима. То је оно што је за њих статуа Слободе, Меморијал Линколна, Плимут Рок и долина Кузница … Будући да се Америка заснивала на таквим принципима, Американци заиста разумеју важност Јерусалима за државу Израел.“

Фридману је корисно да истиче америчко историјско искуство како би оправдао поступке Израела. Међутим, Сједињене Државе су барем засновале на принципу да су „сви људи створени једнаки“. Међутим, према израелском закону, Израел је држава апартхејда, која је заснована на религији.

Истовремено, нема сумње да је амерички амбасадор у Израелу дао поменути интервју израелском листу да би оправдао планирану израелску анексију „насеља на Западној обали библијских места и долине реке Јордан“, која је планирана за почетак јула 2020. године.

За сагласност о признању легитимне окупације већ је добијена сагласност Трампа, који је изјавио да „ћемо бити спремни да ово питање решимо ако је Израел спреман. Коначно, као што је рекао господин Помпео, то је одлука Израела. Он мора одлучити шта жели да уради.“ .

Тако се створила ситуација да ставове Палестинца нико од окупатора не желе да узме у обзир. Према Фридману, „визија света“ од стране Трампове администрације омогућила би Израелу да директно анектира 30% Западне обале и врши контролу над већином преосталих територија, укључујући „сва насеља и целу долину Јордана.“

Палестинцима је ускраћена не само контрола над њиховим водним ресурсима, већ и над њиховим ваздушним простором. Детаљи о легализацији окупације тренутно се припремају и биће укључени у “одлуке израелског суда”.

Обратите пажњу да све важне одлуке Израел доноси уз пуну подршку Сједињених Држава.

Амерички мировни план за решавање израелско-палестинских проблема с правом је окарактерисан као потпуна попустљивост према израелским интересима, без обзира на палестинска права.

Оправдавајући Израелска безакоња, Фридман је истовремено оптужио Палестинце да крше права Јевреја (!). Пошто су Арапи одавно постали обесправљени робови на сопственој територији, њихово мишљење о Јеврејима у Израелу и Сједињеним Државама сасвим је неважно.

Међутим, Фридман је, у јеку преданости Израелу, предложио радикалну промену у америчко-израелским односима. Према његовом мишљењу, дошло је време када Израел може много да уради за САД – на пример, испоручи израелске нове производе на америчко тржиште.

То је, наравно, профитабилни гешефт. Прво украдите технологију, промените је, а онда тихо склапате профитабилне пословне споразуме преко истоверника да бисте их продали људима у Сједињеним Државама.

На крају интервјуа Фридман је изјавио да „Трамп треба да буде поново изабран, јер ће тада бити пуно више могућности за продубљивање веза између САД-а и Израела.“

Ако је све  ово тачно, Американци би се сада могли одрећи суверенитета и спасити се од наметнутог шоуа који је повезан са очигледно намештеним председничким изборима.

С руског превео Зоран Милошевић (https://politus.ru/politics/4287-izrail-anneksiruet-ssha.html)

Извор: balkanskageopolitika.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!