Свет

„Измислили сте пандемију да продате вакцине“ Почели протести у Бечу због корона вируса (ВИДЕО)

Противници рестриктивних мера, које је аустријска влада увела средином марта са циљем заустављање проширења корона вируса, одржали су данас после подне протест у Бечу и поред забране.

Иницијатива „Корона информације базиране на евиденцији“ (ИЦИ) заказала је пре неколико дана протест најавивши да ће поднети тужбу уколико се забрани одржавање. Полиција, пошто је најављен скуп од свега пет особа, није изрекла забрану, па је све указивало на то да ће први протест у време пандемије моћи да се одржи.

Међутим, данас пре подне полиција је саопштила да се забрањује протест, због саопштења који је ИЦИ издала, на основу којег се очекује већи број новинара, па би то значило кршење свих епидемијских мера.

На то су организатори најавили да ће, уместо протеста, одржати конференцију за медије на тргу испред музеја „Албертина“, уз напомену да ће се придржати свих мера као што је потребно растојање од најмање једног метра.

Међутим, обраћање медијима претворило се у протест, на којем се нису поштовале мере.

Говорници су се испоставили као теоретичари завере, који не верују у постојање корона вируса, повезивали су га са пандемијом Била Гејтса и тврде да је пандемија измишљена са циљем наметања и продаје вакцине.

Кажу да се на примеру Шведске где је, како тврде, нормалним понашањем имунизовано становништво, то најбоље види. Тврдили су и да је смртност код короне иста као код грипа и да би све те особе које су преминуле услед пандемије свакако умрле.

Истакли су да се због наводне опасности по здравље неке ризичне групе укидају слободе осталим грађанима.

Полиција је упозорила грађане да крше епидемијске мере и позвала их на разилажење, што они нису испоштвовали узвикујући „ми смо народ“ и „свргнимо (канцелара Себастијана) Курца“.

Извор: srbijadanas.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!