Србија и србске земље

Излазак на референдум значи учествовати у Вучићевој превари

“И управо ту лежи најпростији, најдоступнији кључ за наше ослобођење, који пренебрегавамо: лично неучествовање у лажи! Па нека је лаж све покрила, нека лаж свиме влада, али у оном најмањем се ускопистимо: нека не влада кроз мене!“[1]

Пред нам је још један покушај евроунијатске колонијалне управе на челу са Вучићем да изврши промену Устава и тако легализује своје издајничке, криминалне и антиуставне законе, уредбе, мере…

Како би испоштавали само законску форму, одлука једнопартијске скупштине о промени Устава треба да се потврди на референдуму. У ту сврху, непосредно пред расписивање референдума, донет је Закон о истом, каквог нема ни у банана државама, којим се омогућава потпуна манипулација резултатима. Пре свега укидањем цензуса о изласку на референдум од 50% + 1 грађана са правом гласа. Тако је омогућено да незнатна мањина доноси одлуку од интереса за цео народ.

Просто ми је несхватљиво, после свих протеклих година под влашћу Вучића, да још неко може да верује у могућност регуларног референдума, на којем би се заиста показала воља народа. Вучић је слуга Запада и због тога се врши промена Устава, а самим тим он има њихову подршку. Као што су прихватили све досадашње намештене изборе од 2012. године, тако ће дати апсолутну подршку намештању референдума, јер то је у њиховом интересу. Заборавили сте да је Србија од 2000. године колонија и да њом управља Запад преко колонијалних управитеља које они постављају. За све што предузима, власт у Србији прво тражи одобрење из Вашингтона и Брисела. То је случај и са овим референдумом. Промену Устава је наредио Запад, а Вучић само  треба да је спроведе, као  и све друго што спроводи по налозима који са те стране долазе. Излазак значи учешће у превари Вучића, а по одобрењу ЕУ.

Зар се може веровати онима који су јавно или тајно преговарали са СНС картелом

Западне странке, такозвани жути сателити (Ђилас, Јеремић, Лутовац…) понашају се незаинтересовано, јер не могу позвати народ да заокружи НЕ, а све друго је за њих политичко самоубиство. Зато су главну улогу у смућивању народа, позивајући га на референдум и да заокружи НЕ, добили такозване патриотске странке, самостално или удружено (Суверенисти). Странке које позивају на референдум, представљају (с намером или без намере, што јер за крајњи исход неважно) Тројанског коња власти,  чија улога је да у медијском простору створи лажну слику да је народ изашао, да је било неправилности, али да је ипак референдум успео и да следи промена Устава. Зар смо кратке памети, све те странке (осим Двери) су учествовале на прошлим изборима, и то планирају да ураде и у марту, без обзира што нема никаквих услова за нормалне и поштене изборе. Све је то резултат договора или краткорочних политичких калкулација, са главним циљем да се уђе у Скупштину и живи на терет народа.

Зашто не треба изаћи на Вучићев референдум:

  • Званично не постоји опозиција која заступа интересе народа, њу чине свесни или несвесни саучесници у уништењу овог народа и земље, кроз трговину ради својих личних интереса.
  • Народ је подељен око питања и проблема од кључног значаја, а под упливом медија највеће гледаности једноставно више не зна где удара.
  • Разне невладине организације које финансира Сорош, попут “Крени-промени“, смишљено уносе додатну смутњу и сламају вољу народа за борбу.
  • Време је празника, када већина грађана тежи да се опусти и одмори и не жели да се оптерећује великим политичким темама. Када се томе дода незаинересованост највећег дела грађана за те теме, или њихова деморалисаност због бројних „изневерених надања“, просто је утопија ако неко очекује већи одзив на референдуму.
  • СНС и њихови сателити имају велико гласачко тело (око 25%) које ће изаћи по директиви.
  • Медији су под контролом и шаљу јасне поруке које иду само у прилог промени Устава.
  • За референдум Вучићев режим је логистички и организационо већ спреман. Биће организован по обрасцу Ђукановићевог референдума за отцепљење Црне Горе 2006. Блокада медија, масовно поткупљивање и уцењивање, кривотворење бирачких спискова и дупли тиражи гласачких листића, довожење фантомских гласача и штанцовање личних карата, активирање свих штеточинских спавача у опозицији и изборним комисијама, све до дословног отимања и замене врећа са листићима. Остваривање на терену јемчи, поред осталог криминалци батинаши и полиција која је у потпуности у служби вође.
  • Западни колонијални господари, унапред ће признати лажирани референдум.
  • Таквим кривотворењем и великом крађом Вучићев намештен референдум био би приказан као “воља народа“.
‘Није битно ко гласа, већ ко броји гласове“
Фото:Shutterstock

Ми који би хтели као одговорни грађани да гласамо и заокружимо НЕ, без обзира на личну мотивацију за излазак, објективно би изласком постали обични саучесници у намештеном референдуму и дали легимитет крађи. То што послушна опозиција најављује како ће спречити крађу, није ништа друго до бацање прашине народу у очи. Од 2012. године није било поштених и регуларних избора у Србија на републичком нивоу, и неће их бити докле год је на власти СНС картел. Једностовно, не постоји могућност да се крађа спречи, а ако се и открије све се брзо заташка. Имали смо пример прошлих избора за посланике Скупштине Р. Србије. Тада је странка Доста је било, и поред бојкота опозиције, изашла и изнела низ неправилности (крађа) на више изборних места. Да ли се после тога шта променило? Наравно да није, јер Вучић као послушник Запада има њихову подршку да намешта изборе и референдуме и да чини сав други криминал докле извршава њихове задате планове. Он то ради у последње време мало спорије због отпора народа, али ипак одрађује.

Сви које сте часни и поштени, ако вам је заиста стало до будућности и желите да се стане на крај СНС картелу, њиховом криминалу и издаји, не учествујте у намештеном референдум, већ се спремајте да бранимо праву вољу народа . Није то само питање да или не промени Устава, него је суштина у нашем опстанку као народа и државе. Активни протести у виду грађанске непослушности и блокаде показали су се као вид борбе којег се највише плаши и власт и опозиција, и који упорно, доследно и храбро спроведен може довести до промене система и слободе. Као што неко рече, литије су довеле до краја Ђукановића, а Рио Тинто може до Вучићевог. Протест против уништења живота и природе од стране фашистичке корпорације Рио Тинто обједињује све здравомислеће грађане, и он би се лако могао претворити у свеобухватни отпор систему. С друге стране, Вучић не може да одустане од наведеног пројекта, јер зна да му прети судбина Зорана Ђинђића.

Ми се данас не разликујемо од наших часних предака, у погледу тога да су они били већи верници, поштенији, вреднији или већег морала. У прилог оваког, на први поглед проблематичног става, сведочи Дисова песма “Наши дани“, настала 1910.г. Они су само, за разлику од данашњих Срба, били спремни на жртву и због тога су победили. Без спремности на жртву, нема нам опстанка! Ако смо спремни да се боримо и жртвујемо за вечне вредности које нас чине људима (вера, породица, отаџбина…), има наде да победимо, све друго је од споредног или никаквог значаја.

Уредништво Борба за истину


[1] Александар Солжењицин

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!