Мишљења

Излазак на изборе значи…

Фото: talas.rs

„ИЗЛАЗАК НА ИЗБОРЕ 17.12.2023.г. ЗНАЧИ:

 1.       САГЛАСНОСТ  ДА  СЕ  ВАШЕ  ИМЕ  УПИШЕ  ДА ПРИМАТЕ ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋ И ПРИХВАТАТЕ  АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ.

2.        ПРИХВАТАТЕ   ЊЕГОВА:  ПРОТИВУСТАВНА  ДЕЛА И НЕИЗВРШАВАЊА УСТАВНИХ ДУЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

 3.        САУЧЕСТВУЈЕТЕ У ЊЕГОВОМ РАСТУРАЊУ НАШЕ ДРЖАВЕ.

4.        ПОДРЖАВАТЕ:   ИСТРЕБЉИВАЊЕ   СРБА  И  ОСТАЛИХ   ЛЕГИТИМНИХ  СТАНОВНИКА СРБИЈЕ ИЗ ЊЕ И ТАЈНО НАСЕЉАВАЊЕ СТРАНАЦА.

5.        ПРИХВАТАТЕ  РАСПРОДАЈУ  НАШИХ  ПРИРОДНИХ,  КУЛТУРНИХ  И  ДУХОВНИХ  ДОБАРА И ВРЕДНОСТИ: У ЗЕМЉИ И НА ЗЕМЉИ, А И  НАД ЗЕМЉОМ, СРБИЈЕ.

6.        ОДОБРАВАТЕ РАСПРОДАЈУ НАШЕ ДЕЦЕ СТРАНЦИМА.

7.        ПРИХВАТАТЕ ЗАКОН О ИЗБОРУ НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА КОЈИ ОЗАКОЊУЈЕ КРАЂУ ГЛАСОВА И МАНДАТА, ФАЛСИФИКОВАЊЕ ИЗБОРНОГ РЕЗУЛТАТА, НЕЈЕДНАКОСТ ПРЕД УСТАВОМ И ЗАКОНОМ, ДИСКРИМИНАЦИЈУ БИРАЧА И ИЗБОРНИХ ЛИСТИ.

8.        ПОДРЖАВАТЕ  НОВИ ЗАКОН О ИЗБОРУ  ПРЕДСЕДНИКА  РЕПУБЛИКЕ   КОЈИ ОЗАКОЊУЈЕ   ДА  ЗА ПРЕДСЕДНИКА  РЕПУБЛИКЕ  МОЖЕ ДА БУДЕ ИЗАБРАНО И  ПРОГЛАШЕНО  ЛИЦЕ  КОЈЕ НИЈЕ ПОДРЖАЛА ВЕЋИНА БИРАЧА ОД УКПНОГ БРОЈА БИРАЧА.

9.        ПРИХВАТАТЕ  НОВИ  ЗАКОН  О  РЕФЕРЕНДУМУ И  НАРОДНОЈ  ИНИЦИЈАТИВИ  И АКО НАМ ОДУЗИМА: СУВЕРЕНОСТ, ЈЕДНАКОСТ ПРЕД УСТАВОМ И СЛОБОДУ.

10.     ОДОБРАВАТЕ УЗИМАЊЕ МЕЂУНАРОДНИХ КРЕДИТА БЕЗ НАРОДНЕ САГЛАСНОСТИ.

11.     ПРИХВАТАТЕ  МЕЂУНАРОДНЕ  УГОВОРЕ БЕЗ НАРОДНЕ САГЛАСНОСТИ.

ОВАКО ГОВОРИ ЧОВЕК КОЈИ НИЈЕ ПРЕДСЕДНИК:

 „Да победимо заједно јер су ово одсудни избори. Одсудни избори. Одсудни избори ће бити  17. децембра. И тог 17. децембра да нема опуштања. Тог 17. децембра да радите и да их победите, и да их победимо  сви заједно! И да их победимо убедљивије него икада! И да им покажемо да не могу да сруше Србију! Ни својим лажима, ни својим неистинама! Ни било чиме!“ … „Предаја није опција. Наставићемо ми европским путем, али ћемо чувати наше пријатеље. Чуваћемо Косово и Метохију као део Србије и никоме никада нећемо дати нашу Србију. Нека живи Српска напредна странка. Живела Србија!“

Део говора Александра ВУЧИЋА, у својству председника Републике, на скупу Српске напредне странке, Шабац, 21.10.2023. г. Објављено на: https://www.youtube.com/watch?v=JNSU1gUv4I  од 19:40 до краја.

 Они траже да ја не учествујем у кампањи. А ја баш хоћу да учествујем у кампањи!

Исечак из интервјуа Александра Вучића заNacionalni DNEVNIK”.  Објављено на:

https://www.youtube.com/watch?v=2M047qrGLUI&t=834s од 13:40 до  13:.47.

У емисији „Euronews“: https://www.youtube.com/watch?v=WsGTOip-P3c  је приказан део говора Александра ВУЧИЋА у коме се, између осталог, он обраћа народу речима: 

„И зато људи да знају када гласају, да не гласају само за листу посланика већ да гласају и за свог  Председника, да гласају за или против мене баш онако како то они кажу.“

У кампањи за изборе народних посланика Александар ВУЧИЋ у својству председника Републике агитује за изборну листу „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Србија не сме да стане“, за подршку њој да победи све остале:

 https://www.youtube.com/watch?v=VW1NjepmVIk                                                            

 Александар ВУЧИЋ је сва четири пута говорио супротно Уставу у својству председника Републике Србије:

1.        Продубио је раздор у народу. Деловао је супротно члану 111 Устава да председник Републике изражава државно јединство. Он нити изражава нити може да изражава државно јединство. Није способан да испуњава прву дужност председника Републике. Супротно је деловао и наставља да делује супротно и члану 114 Устава да је председник Републике дужан да брани: Устав, људска права и слободе, Косово и Метохију у оквиру Републике Србије, њену сувереност и целовитост територије.

2.       Јавно је подржао једну политичку странку – Српску напредну странку-омаловажавајући друге странке, њихове чланове и бираче. Њу је привилеговао ауторитетом и значајем статуса председника Републике. Остале је дискриминисао. Деловао је супротно:

         – ставу 1 члана 21 Устава о једнакости свих пред Уставом и законом.

        – ставу 3 члана 21 Устава о забрани дискриминације. Спроводи и социјалну неправду супротну члану 1 Устава.

Није способан да се као председник Републике повинује Уставу, што захтева став 2 члана 3 Устава.

 3.       Одбацио је одредбу члана 1 Устава  да је Република Србија заснована на социјалној правди.

 4.       Тврди да је Српска напредна странка једина у Републици Србији која треба да буде на челу државе и да води државну политику. Делује супротно последњем ставу члана 5 Устава да ниједна странка не може непосредно вршити власт, нити је потчинити себи.

5.        Деловао је супротно последњем ставу члана 3 Устава да власт мора да се повинује Уставу и закону.

6.       Срушио је владавину права супротно члановима 1 и 3 Устава који одређују да је она један од темеља Републике Србије и основа Устава.

7.       Потврдио је да није председник Републике Србије: не испуњава услов става 1 члана 52 Устава.

8.       Узурпира положај председника Републике. Распустио Народну скупштину; расписао изборе по противуставном Закону о избору народних посланика. Кривично дело (члан 330 Кривичног законика).

9.       Предизборну кампању и изборе за народне посланике је потчинио личној кампањи за подршку њему.

ОДЛУЧУЈУЋЕ ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ ТЕ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ ИЛИ НЕ!

Аутор: проф. др Љубомир Грујић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!