Србија и србске земље

ИЗБОРИ У ЦРНОЈ ГОРИ ЗАШТО СУ ВАЖНИ?

Данас су очи свих Срба упрте у Црну Гору. Већ месецима пратимо догађаје и литије из ових крајева. Догађаји су мучни, притисци власти тешки а верни народ и литије величанствени! Достојанство и здушност која се види је за дивљење и најдубље поштовање.

Шта се у ствари дешава?

Сроски народ је угрожен у Црној Гори. Прети му иста опсност која је приморала Србе из Крајине, Лике, Кордуна, Баније, са Косова и Метохије да напуштају своја огњишта. Многи од њих су сада овде, у Аустралији, далеко од родне груде. Дакле, шиканирања, унижавања, укидања права и протеривања нама нису непозната. Можемо да кажемо да смо постали народ изгнаника и страдалника.

И у данашњој Хрватскиј и Босни и Херцеговини и Македнјин су прављене нове цркве и вере, отимани језик и писмо, измишљане нације на уштрб и штету Срба. Већ виђена стара разрађена матрица. На Косову и Метохији су рушене и паљене цркве и манастири и виђен је дугогодишњи, организовани бруталан прогон Срба из сопствене колевке. У свим овим крајевима српски народ је прогањан и убијан. Мењан је идентитет кроз затирање обичаја, кулруре и уметностисе и путем прекрајања и уништавања историјског памћења. На жалост, исто се данас дешава и у Србији.

Ово није судбина само српског народа. Абориџини, староседеоци земље у којој сам су прошли кроз исту тортуру. Исто је и са Индијанцима у Америци и Канади. Филипинци имају своју државу данас али су потпуно променили лични опис након вишевековне владавине Шпанаца. Дакле и Срби и други неки други народи су све ово већ искусили. Међутим, ово што се данас ради у Црној Гори до сада није забележено у историји прогона у свету! Нигде, баш нигде и никада нису отимане светиње! Нигде и никада нису присвајани Храмови и Манастири и уписивани под власништо државе! Нигде није укидано име саме цркве и брисан предзнак једнога народа. Још је већи парадокс да је тај народ, дакле српски, оснивач те државе и да су све историјске личности науке, културе, књижевности и политике припадници тог народа. Овакво преименовање и отимање оставља несагледиве последице! Овим се уништава траг постојања Срба. Тиме се иде ка уништењу будућности српског народа и вере у овим крајевима. Зато је важно и зато су све очи упрте у Црну Гору. Ово је протеривање и уништавање свих Срба и свег православног народа.

Данас су избори у Црној Гори. Избор је лак, бира се између светлости и таме, добра и зла, Бога и ђавола. Поручујем свима који живе у Црној Гори, ма које да су вере и нације, да изаберу светлост, добро и Бога. Зло и тама никоме ништа лепо нису никада донели.

На крају, какви год резултати буду били, јер знамо да се власт служи свим могићим средствима, поручујем Србима у Црној Гори да су већ победили! Показали сте свом српству и васцелом православном свету како се брани груда, како се воли род и како се живи и дише православље! Ушли сте у историју. Поносни смо на вас и захвални смо!

Уз Божју помоћ, до Христове победе!
Не дамо светиње!

https://www.facebook.com/nevena.karajovictatic/videos/3211679555536023/

Аутор: Невана Татић-Крајовић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!