Rusija i ruske zemlje

Izbićemo zube svakome ko pokuša da „odgrize“ deo Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija oštro odgovoriti svima koji pokušaju da posegnu na njenu teritoriju.

„Svi žele da nas negde ‘ujedu’ ili da nam nešto ‘odgrizu’, ali oni koji nameravaju to da učine trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu“, obećao je predsednik Rusije na sastanku organizacionog odbora „Pobeda“.

Istovremeno, Putin je istakao da Rusija ne ide putem militarizacije ekonomije.

Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se odmah posle raspada SSSR-a, primetio je Putin.​

Ruski lider je podsetio da je za odbranu ove godine izdvojeno tri biliona rubalja (ili 42 milijarde dolara po trenutnom kursu), dok američki vojni rashodi, prema rečima Putina, „premašuju 770 milijardi“.

Ako gledamo apsolutne iznose, Rusija je negde u prvih 10 zemalja, ali pri kraju tog spiska, precizirao je predsednik.

Kako je rekao, ispred Rusije nisu samo SAD, Kina, Indija, Saudijska Arabija, sve vodeće evropske zemlje poput Nemačke, Francuske, Velike Britanije, već i zemlje poput Japana, koje nešto malo više, ali ipak troše više od Rusije na nacionalnu odbranu, uprkos tome što kod njih po Ustavu vojska praktično i ne postoji.

Istovremeno, ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja, primetio je on.

„Imamo generalno novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok ‘Avangard’ sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi još nema, ali mi imamo hipersonično oružje“, istakao je Putin.

On je upozorio da će se pokušaji obuzdavanja Rusije nastaviti, jer njenim protivnicima „takva zemlja jednostavno nije potrebna“.

Izvor: Sputnjik

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!