Русија и руске земље

Избићемо зубе свакоме ко покуша да „одгризе“ део Русије

Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће Русија оштро одговорити свима који покушају да посегну на њену територију.

„Сви желе да нас негде ‘уједу’ или да нам нешто ‘одгризу’, али они који намеравају то да учине требало би да знају да ћемо избити зубе свима тако да више не могу да гризу“, обећао је председник Русије на састанку организационог одбора „Победа“.

Истовремено, Путин је истакао да Русија не иде путем милитаризације економије.

Према његовим речима, што земља постаје јача, њени противници одмах налазе поводе да покушају да ограниче њен развој. Такви покушаји наставили су се одмах после распада СССР-а, приметио је Путин.​

Руски лидер је подсетио да је за одбрану ове године издвојено три билиона рубаља (или 42 милијарде долара по тренутном курсу), док амерички војни расходи, према речима Путина, „премашују 770 милијарди“.

Ако гледамо апсолутне износе, Русија је негде у првих 10 земаља, али при крају тог списка, прецизирао је председник.

Како је рекао, испред Русије нису само САД, Кина, Индија, Саудијска Арабија, све водеће европске земље попут Немачке, Француске, Велике Британије, већ и земље попут Јапана, које нешто мало више, али ипак троше више од Русије на националну одбрану, упркос томе што код њих по Уставу војска практично и не постоји.

Истовремено, руска војска има најсавременије нуклеарне снаге обуздавања, приметио је он.

„Имамо генерално нову врсту стратешког оружја, интерконтинентални блок ‘Авангард’ са хиперсоничном брзином. Нико други још нема, али ми имамо хиперсонично оружје“, истакао је Путин.

Он је упозорио да ће се покушаји обуздавања Русије наставити, јер њеним противницима „таква земља једноставно није потребна“.

Извор: Спутњик

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!