Србија и србске земље

Иза режираних нереда стоји јединица ОПА – МУП-а Србије?

За Владимира Савића, бившег најбољег београдског полицајца, нема сумње да провокације изазивају појединци из државних служби, убачени од стране Александра Вучића и Небојше Стефановића.

– Реч је о јединици ОПА (Одељење за посебне акције) МУП-а Србије из наставног центра Макиш. Основани су за време Дијане Хркаловић и посебно су обучени за изазивање инцидената и провокација, како би стекли легалне услове за нечије хапшење. Прво су били хулигани који изазивају инцидент, а затим полицајци који хапсе обичан народ који је насео на њихову подвалу – објашњава Савић за Данас. ОПА је, додаје, акције на протестима спроводила у дилу са хулиганима, а полицајци у униформи су били изманипулисани.

Дијанa Хркаловић

– Не одобравам прекомерну употребу силе, нити их браним, али желим да будем објективан и непристрасан. Интервентна полиција у оваквим ситуацијама мисли да се обрачунава са хулиганима. Вучић је успео да изманипулише и народ и полицију – указује наш саговорник.

Савић је пет пута проглашаван најбољим полицајцем у Београду, али је службу напустио пре три године због, како каже, мобинга који је над њим спроводила Дијана Хркаловић.

Сада је заменик председника удружења Покрета за безбедну Србију, којег чине припадници безбедносних служби који су напустили полицију, војску и друге безбедносне органе, незадовољни пре свега начином на који њима руководе министри Небојша Стефановић и Александар Вулин. Савић је прексиноћ био у друштву лидера Двери Бошка Обрадовића и обојица су били мете напада.

– Били смо на углу Булевара краља Александра и Таковске, издвојени, можда десетак људи око нас. Онда је пролетео дрон и снимио нас. Након тога долазе припадници Жандармерије и туку нас. То је освета Александра Вучића због свих афера на које смо указивали. Мете су били сви лидери опозиције.

Извор: srbin.info

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!