Природа и здравље

Ивермектин је моћан лек против рака, закључује девет рецензираних студија

До сада је већина скептика са пландемијом свесна чињенице да је ивермектин, јефтин антималаријски лек без патента, моћан лек за коронавирус (Ковид-19), тако да влада не жели да га људи примају. Али да ли сте такође знали да ивермектин лечи рак?

Најмање девет различитих рецензираних студија показује како безбедан и ефикасан ивермектин спречава велики Ц, угрожавајући индустрију рака вредну више милијарди долара. Другим речима, постоје две индустрије којима ивермектин прети: Ковид индустрија и индустрија рака.

1. У 2017. години, истраживање објављено у часопису ”Biochemical and Biophysical Research Communications” показало је да ивермектин првенствено лечи карцином бубрежних ћелија (РЦЦ) док штити нормалне ћелије бубрега. Раст тумора РЦЦ је такође одложен ивермектином, који изазива митохондријалну дисфункцију и оксидативни стрес поред повећања митохондријалне биогенезе.

2. Годину дана касније, истраживање објављено у часопису ”Molecular Medicine Reports” показало је да ивермектин првенствено циља на популацију матичних ћелија у МДА-МБ-231 људским ћелијама рака дојке. „Показало се да је ивермектин безбедан након лечења милиона пацијената са онхоцеркозом и другим паразитским болестима, што га чини јаким кандидатом за даље студије које истражују његову потенцијалну употребу као пренаменског лека за терапију рака“, известио је Национални институт за рак у Мексико Ситију.

3. Друга студија објављена исте године у American Journal of Cancer Research, такође из Мексика, открила је да је ивермектин „снажан кандидат за репозиционирање“ као лек против тумора.

4. Ранија студија објављена у EMBO Molecular Medicine 2014. на сличан је начин открила да ивермектин инхибира експресију ВНТ-ТЦФ циљева, који су укључени у рак дебелог црева и плућа.

Ивермектин селективно инхибира раст ксенотрансплантата зависан од ТЦФ, али не и од ТЦФ, без изазивања очигледних нежељених ефеката.

„In vivo, ивермектин селективно инхибира раст ксенотрансплантата зависан од ТЦФ, али не и од ТЦФ, без очигледних нежељених ефеката. „С обзиром на то да је ивермектин безбедан антипаразитски агенс који користи 200 милиона људи против речног слепила, наши резултати сугеришу његову додатну употребу као терапеутског блокатора ВНТ-ТЦФ пута за лечење болести зависних од ВНТ-ТЦФ, укључујући вишеструке карциноме“, писали су истраживачи.

Ивермектин чини чуда против свих врста болести

1. Године 2020, истраживање објављено у Pharmacological Research идентификовало је ивермектин као лек који промовише смрт ћелија рака регулацијом микроокружења тумора код рака дојке. Ивермектин такође првенствено циља ћелије леукемије у ниским концентрацијама док нормалне хематопоетске ћелије оставља саме. Лек такође циља различите ћелије рака јајника и такође инхибира пролиферацију пет ћелијских линија карцинома бубрежних ћелија без утицаја на нормалне ћелије бубрега.

2. Такође 2020. године, студија објављена у часопису EPMA Journal открила је да ивермектин погађа специфичне циљеве код рака јајника, потискујући ћелије рака јајника. Лек је функционисао толико добро да су истраживачи рекли да се може користити за креирање персонализоване терапије лековима, такође познате као предиктивна, превентивна и персонализована медицина (ПППМ), за рак јајника.

3. Истраживачи на Instituto Nacional de Cancerologia u Mexico Cityju открили су исте године да ивермектин смањује виталност ћелија и способност формирања колонија док се бори против тумора.

4. Године 2021., истраживање објављено у часопису ”Frontiers in Pharmacology” је закључило да ивермектин повећава производњу РОС и инхибира ћелијски циклус у С фази како би инхибирао ћелије рака дебелог црева.

5. Такође 2021. године, истраживање објављено у часопису BMC Cancer открило је да ивермектин инхибира пролиферацију ћелија карцинома сквамозних ћелија једњака (ЕСЦЦ) тако што изазива митохондријалну дисфункцију, потискује НФ-?Б сигнализацију и промовише апоптозу.

Као што видите, ивермектин је чудесан лек када је у питању рак. Управо због тога је забрањен и зашто Американци морају да проговоре и почну да захтевају приступ овом јефтином леку који спасава животе.

Аутор: Нермин Н.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!