Свет

Италијанска књижевница и новинар: Европа не препознаје где је Истина и шта је Добро

Волела бих да су сви ови новопечени пацифисти, дошли са мном у Донбас последњих година, да виде шта се све десило у ових 8 дугих лудих година разарања. Уништена гробља и цркве, масовне гробнице. Показала бих им убијену децу на фотографијама које висе у „Музеју анђела“ у малом граду у Доњецкој републици. Истовремено бих им преводила приче обичних људи на улици. Видели бисте сузе у очима старих које никада нећу заборавити. Видели би снагу и достојанство народа Донбаса, који је упркос рату који је пронацистичка украјинска влада (коју су на власт поставиле Сједињене Америчке Државе, уз подршку ЕУ) покренула против њих САМО због чињенице да су за пријатељство са Русијом и да желе да живе по својим принципима.Видели би тегобе народа у условима економске блокаде, гасоводи и водоводи разнесени украјинским бомбардовањем, полупорушене куће са прозорима прекривеним целофаном и разбијеним крововима.

Сви су сада у Италији постали пацифисти, изненада откривши да је рат „зло и уништење“. Не само народ, већ и сви наши политички лидери, чак су и певачи у првим редовима против рата. И нема везе што не знају ништа о Русији, Украјини, не знају ни где је Донбас.

Ови „пацифисти“ за 8 година НИКАД нису прстом мрднули, НИКАД протестовали по италијанским трговима, на друштвеним мрежама. Апсолутна ТИШИНА, пригушена мекоћом њихове удобности. Заштићени плаштом ЕУ цензуре и идеолошке диктатуре.

Европска унија фашистичким методама повлачи све дубљу бразду између ње и Русије. Сјајна, пуна себе, расистичка према Русима, болесна од русофобије претворила се у монструма. Европа због своје моралне деградације није у стању да разуме Русију. Претварајући се да осуђује рат, Европа је та која објављује рат Русији. Потпуно затвара ваздушни простор за све руске летелице, за било коју врсту авиона, чартер, приватне, било да су у власништву или регистровани или под контролом Русије.

Четрдесет европских удружења новинара притиска да забрани канал Раша тудеј у Европској унији у знак солидарности са Украјином. ЕУ је отишла толико далеко да је ЗАБРАНИЛА руску слободу говора. Глас руских новинара је већ априори жигосан као „носилац дезинформација“. Слушајте само шта изјављује бивши војни новинар који се бави одабиром вести за Раи 2: Вести из Русије чак и не узима у обзир „јер су све лажне“. Дакле, руски канали морају бити заувек затворени.

Градоначелник Милана протерује руског диригента из Миланске скале јер је одбио да јавно осуди Путина. Мисао се такође усмерава и кажњава ако није у складу са јединственом мишљу. Као фашисти. Русија мора бити кажњена варварским, нецивилизованим и нехуманим методама.

А где сте били „пацифисти“ када су САД уништавале читаве државе, масакрирали легитимне шефове држава, убијали милионе људи, а Американцима чак ни санкције! Европска унија која је заједно са Американцима бомбардовала Београд, раскомадала Југославију, ко јој је дао за право да уради ово? И затим, никаква „mea culpa” па чак ни санкција. Где си била Италијо?

Сада су сви против Русије. Бар ћутите и одвојите мало времена за учење пре него што отворите уста. Запитајте се зашто су у овом новом свету, осмишљеном и окупираном силама зла, форматирали ваш мозак до те мере да не препознаје где је Истина и шта је Добро.

Аутор: Маринела Мондаини, италијанска књижевница, новинар и преводилац која живи у Москви, а боравила је у Донбасу

Текст превео:  Филип Томашевић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!