Свет

Истакнути лекари подржали људе који не желе да се вакцинишу

Истраживач OCLA, др Denis Rancourt и неколико колега канадских академика написали су отворено писмо у знак подршке онима који су одлучили да не прихвате вакцину против КОВИДА-19.

Група наглашава добровољну природу овог лечења, као и потребу за информисаним пристанком и индивидуалном проценом ризика и користи. Одбацују притисак који врше службеници јавног здравства, вести и друштвени медији и суграђани.

Контрола над нашим телесним интегритетом могла би бити крајња граница борбе за заштиту грађанских слобода.

Отворено писмо невакцинисанима

Ниси сам! До 28. јула 2021. године 29 % Канађана није примило вакцину против КОВИДА-19, а додатних 14 % примило је једну дозу. У САД и Европској унији мање од половине становништва потпуно је вакцинисано, чак и у Израелу, “светској лабораторији” према Pfizeru, једна трећина људи остаје потпуно невакцинисана. Политичари и медији заузели су јединствено гледиште, окривљујући невакцинисане за невоље које су настале након осамнаест месеци страховања и затварања. Време је да разјаснимо ствари.

Потпуно је разумно и легитимно рећи ”не” недовољно тестираним вакцинама за које не постоји поуздани научни подаци. Имате право затражити старатељство над својим телом и одбити медицинске третмане ако сматрате да је то потребно. У праву сте ако кажете ”не” нападу на ваше достојанство, интегритет и телесне аутономије. То је ваше тело и имате право избора. С правом се борите у име своје деце против њихове масовне вакцинације у школи.

Имате право поставити питање је ли слободан и информисан пристанак уопште могућ у садашњим околностима. Дугорочни ефекти нису познати. Трансгенерацијски ефекти нису познати. Дерегулација природног имунитета изазвана вакцинама није позната. Потенцијална штета није позната јер је пријављивање нежељених ефеката одложено, непотпуно и недоследно међу надлежностима.

На мети сте мејнстрим медија, владиних кампања друштвеног инжињеринга, неправедних правила и политика, послодаваца који сарађују и мафије друштвених медија.

Речено вам је да сте сада ви проблем и да се свет не може вратити у нормалу ако се не вакцинишете.

Пропаганда вас злобно жртвује и притискају вас други око вас. Запамтите; све је у реду с вама.

Нетачно сте оптужени да сте творница за нове варијанте SARS-CoV-2, а заправо, према водећим научницима, ваш природни имунолошки систем ствара имунитет на више компоненти вируса. Он ће повећати вашу заштиту од широког спектра вирусних варијанти и прекида даље ширење на било кога другог.

Оправдан је ваш захтев за независне рецензиране студије које не финансирају мултинационалне фармацеутске компаније. Ове профитне корпорације финансирале су, организовале, координирале и подржале све рецензиране студије о краткорочној сигурности и краткорочној ефикасности; и ниједан од података студије није објављен нити доступан истраживачима који не раде за ове компаније.

С правом сте довели у питање прелиминарне резултате испитивања вакцине. Истакнуте високе вредности релативне ефикасности ослањају се на мали број слабо утврђених “инфекција”. Студије такође нису биле слепе, па су људи који су примили вакцине признали да знају или су могли закључити да ли су добили експерименталну вакцину или плацебо. Ово није прихватљива научна методологија за испитивања вакцина.

У праву сте што позивате на разноликост научних мишљења. Као и у природи, потребна нам је поликултура информација и њихових тумачења. А ми то тренутно немамо. Одлука да се вакцина не узме оставља простор за појаву разума, транспарентности и одговорности. У праву сте што питате: ”Шта следи када предамо власт над својим телима?”

Немојте се плашити. Показујете отпорност, интегритет и одлучност. Окупљајте се у својим заједницама, правите планове да једни другима помажете и залажете се за научну одговорност и слободу говора, који су потребни за напредак друштва. Ми смо међу многима који стоје уз вас.

др Angela Durante
др Denis Rancourt
др Claus Rinner
др Laurent Leduc
др Donald Welsh
др John Zwaagstra
др Jan Vrbik
др Valentina Capurri

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!