Mišljenja

ISPOVEST SA SAJMA Ne znamo da li imamo koronu, a od zime ćemo dobiti upalu pluća!

Prvi pacijenti zaraženi koronavirusom primljeni su juče u improvizovanu bolnicu na Beogradskom sajmu. Dok se po medijima provlače informacije kako tamo postoji biblioteka, televizijska sala, pa čak i stolovi za stoni fudbal, na adresu naše redakcije stigla je priča sa lica mesta.

“Kreveti su stari, prljavi, ćebad prepuna prašine, hrana je kao u vojsci. Svetla se gase u 22h i posle toga nema više ni do toaleta. Za večeru smo dobili hleb i paštetu. Jako je hladno i, pored toga što imamo koronavirus, dobićemo i upalu pluća. Znam da su najavili da će biti uslovi kao u vojsci, ali nas je ipak napao virus koji može da napadne i naša pluća sada, a nama je hladno,” započeo je priču naš sagovornik koji je želeo da bude anoniman.

On je kazao da im je najveći problem što im je hladno, jer je to ogromna hala koja se teško greje, pogotovo sa tako malim brojem ljudi, a prema njegovim rečima radi se o broju od njih 37. Za vikend je u halu došlo 33 pacijenta, a danas još četiri za koje zna naš sagovornik, među kojima je majka sa detetom. Svi koji su za vikend stigli, poslati su iz KBC Dragiša Mišović i nemaju simptome koronavirusa već neko vreme.

“Brisevi su nam uzeti u sredu i četvrtak, i ne znam zašto još nema rezultata. Ne znamo da li imamo virus ili ne i to isčekivanje nas ubija. Ne znamo šta nas očekuje ako smo pozitivni, ni da li možemo kući ako smo negativni. Nemamo ni kome da se obratimo, jer nema osoblja, lutamo tu po sajmu ko gde želi da ide, možemo i da se sakrijemo. Danas su pustili jednu ženu doktorku preko veze, verovatno se razočarala u uslove ovde. Dole su oni javni toaleti, a tuševa nema,” požalio se naš sagovornik.

Pacijenti su, prema njegovim rečima, slojevito obučeni. Na sebi imaju po nekoliko majica, duks i jaknu da se ne bi smrzli. Osećaju kao da su ih poslali tamo samo da bi ”napunili” sajam, a i samo čekanje rezultata po nekoliko dana je kao neki eksperiment.

“Najviše me je pogodio naslov u medijima ”Mirna noć na sajmu”, a niko nije pitao kako je stvarno. Obraćam se medijima da bi apelovali na dostavljanje naših rezultata, na to da nam je hladno i da nema osoblja sa kojim bismo mogli da porazgovaramo šta se dalje dešava. Neznanje i isčekivanje nas muče,” završio je svoju priču naš sagovornik sa Beogradskog sajma.

Izvor: nova.rs

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu koja je u Srbiji zabranjena!