Мишљења

ИСПОВЕСТ СА САЈМА Не знамо да ли имамо корону, а од зиме ћемо добити упалу плућа!

Први пацијенти заражени коронавирусом примљени су јуче у импровизовану болницу на Београдском сајму. Док се по медијима провлаче информације како тамо постоји библиотека, телевизијска сала, па чак и столови за стони фудбал, на адресу наше редакције стигла је прича са лица места.

“Кревети су стари, прљави, ћебад препуна прашине, храна је као у војсци. Светла се гасе у 22х и после тога нема више ни до тоалета. За вечеру смо добили хлеб и паштету. Јако је хладно и, поред тога што имамо коронавирус, добићемо и упалу плућа. Знам да су најавили да ће бити услови као у војсци, али нас је ипак напао вирус који може да нападне и наша плућа сада, а нама је хладно,” започео је причу наш саговорник који је желео да буде анониман.

Он је казао да им је највећи проблем што им је хладно, јер је то огромна хала која се тешко греје, поготово са тако малим бројем људи, а према његовим речима ради се о броју од њих 37. За викенд је у халу дошло 33 пацијента, а данас још четири за које зна наш саговорник, међу којима је мајка са дететом. Сви који су за викенд стигли, послати су из КБЦ Драгиша Мишовић и немају симптоме коронавируса већ неко време.

“Брисеви су нам узети у среду и четвртак, и не знам зашто још нема резултата. Не знамо да ли имамо вирус или не и то исчекивање нас убија. Не знамо шта нас очекује ако смо позитивни, ни да ли можемо кући ако смо негативни. Немамо ни коме да се обратимо, јер нема особља, лутамо ту по сајму ко где жели да иде, можемо и да се сакријемо. Данас су пустили једну жену докторку преко везе, вероватно се разочарала у услове овде. Доле су они јавни тоалети, а тушева нема,” пожалио се наш саговорник.

Пацијенти су, према његовим речима, слојевито обучени. На себи имају по неколико мајица, дукс и јакну да се не би смрзли. Осећају као да су их послали тамо само да би ”напунили” сајам, а и само чекање резултата по неколико дана је као неки експеримент.

“Највише ме је погодио наслов у медијима ”Мирна ноћ на сајму”, а нико није питао како је стварно. Обраћам се медијима да би апеловали на достављање наших резултата, на то да нам је хладно и да нема особља са којим бисмо могли да поразговарамо шта се даље дешава. Незнање и исчекивање нас муче,” завршио је своју причу наш саговорник са Београдског сајма.

Извор: nova.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!