Србија и србске земље

Искреност или лицемерство патријарха

Фото: telegraf.rs

Најважније у свакој кризи, за оног ко својим одлукама и поступцима изазива кризу до мере да народ показује незадовољство, је да то незадовољство сузбије уносећи смутњу и заводећи  народ на погрешну страну. Основа такве тактике је обмана, толика да народ не постане свестан стварности.

Управо то се догађа ових дана, током раста оправданог незадовољства народа због наметања хомосексуалне идеологије и организовања Европрајда. Отпор народа кроз литије које су у недељу сабрале око 100.000 часних људи, уплашио је власт. Како власт на челу са Вучићем није успела да смири народ лажним обећањима и лажном сликом о наведном догађају, на сцену ступа њен потајни адут. Зато је пред народ стао патријарх како би обуздао бес народа и отупио оштрицу свенародног отпора. Његова беседа пред храмом Светог Саве, посматрајући површно, била је заиста пастирска, јасна, поучна и оставила је велики утисак на присутни народ који је понет емоцијама повремено узвикивао “достојан“. Међутим, када се наступ патријарха сагледа дубље, схватиће се да она одише великим лицемерством.

Биле су то само лепе речи без дела, односно он чини све супротно од оног што је рекао. Између осталог, то потврђују две велике недоследности. Прво, навео је да се не може прихватити наметање хомосексуалне идеологије, а истовремено подржава и речима и делима власт која то спроводи. Друго, осим осуде самог чина злоупотребе борбе за права ЛГБТ припадника и покушаја наметања њихове палости целом друштву, није позвао на одговорност оне који то омогућавају, спроводе и на било који начин учествују у томе.

Циљ патријарха је био само да умири народ и тако омогући власти да несметано остварују своје планове о промени свести Срба. Да је заиста искрен и достојан трона Светог Саве, патријарх Порфирије би ставио под епитимију (казну) све оне који учествују у припреми и обезбеђивању сатанистичког ритуала Европрајда и систематског наметања хомосексулане идеологије. То значи да Вучића, чланове владе, новинаре, полицајаце… строго казни како налажу правила Цркве и Свети оци. Оне који су упорни у наведеном греху према Богу и народу ставио би под анатему. Наравно, од тога неће бити ништа, јер је Порфирије обичан послушник власти као и његов претходник Иринеј. Зар се може веровати ономе који се поноси што је љубио руку архијеретику папи, који јавно и тајно воли усташку Хрватску, који велича и жали за краљицом зла Елизабетом II, који награди орденом Светог Саве Првог степена Орбана који велича нацисту убицу Срба[1] , који подржава лезбејку као премијера, што хвали издају Вучића… Народе србски, уместо што очекујеш помоћ и подршку вукова у овчијим кожама, лажних пастира који те воде у пропаст и вечну погибељ, исповедај веру како су чинили Свети оци и бори се за своју веру, породицу и земљу као што су чинили наши часни преци. Богоугодна  борба народа која је покренута литијама може изродити толико жељену слободу, само ако останемо јединствени, одлучни и не дозволимо да нас екуменисти на челу са Порфиријем и евроунијате на челу са Вучићем заведу на странпутице и поделе. Ово је Светосавска земља коју су Светитељи основали и темељ јој поставили и, уз Божију помоћ таква ће и остати. На крају ћу завршити песмом свештеника Ивице Тасића:

ЧУВАЈМО СЕ БРАЋО СРБИ

Браћо срби сад је дошло време
да Христово понесемо бреме

Благи јарам и бреме Му лако
Сам је Господ казо тако

Свети Сава што нам дао Завет
што нам дао Светац у аманет

Да чувамо да га не продамо
па ко Јуда Христа да издамо

Свет је овај Христа оставио
и пролазну славу пригрлио

А ти Србо немој да се вараш
папистима немој да се клањаш

Вук је кожу јагњећу обуко
да би с’тебе благодати свуко

Да би теби Христа отерао
Светог Саву да би расплакао

Глава Цркве Христос Бог је брате
а то теби хоће да ускрате

Па на место Његово да ставе
ватиканске празне луде главе

Који своје душе погубише
када Цркву Божју разделише

Кад небеско напустише благо
да земаљско задобију радо

А ти брате ниси њине крви
Христос Бог је за те увек први

Благ му јарам и бреме му лако
ПРАВОСЛАВЉЕ НЕКА ЧУВА СВАКО

Учинимо што до нас стоји, остало ће Господ дати!

Раб Божији Горан Живковић


[1] Орбан подигао бисту убици Срба и Хитлеровом нацисти, Порфирије му дао орден СПЦ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!