Црква

Инок Дамјан: Исповедање вере или прихватање екуменизма

Манастит Хиландар „Споља гладац а у нутра јадац“
Фото: cudo.rs

Тројица грчких митрополита са многим свештенством и пар Светогорских манастира (Кутлумуш, Филотеј, Зограф) су покренули и потписали јавно исповедање вере против екуменизма“) априла 2009. године.

Тада смо још били искушеници у манастиру Хиландару. Мој брат инок Онуфрије и ја смо тада,  само нас двојица у Светосавском манастиру Хиландару, потписали исповедање вере против свејересиекуменизма. На исповести смо то рекли и игуману Методију, да уз Божију помоћ идемо до краја путем Светог Николаја и Светог Јустина Поповића без компромиса са Православном вером и Светоотачким канонима и храбро исповедање против јереси папизам и екуменизма. Ако жели може да нас избаци из манастира, али ми нећемо да правимо никакве компромисе са вером ради „добре вечере, угодног живота у манастиру, имам келију топлу, добри храну, могу спокојно да се молим, само не разобличавај јеретике екуменисти и живи спокојно без гоњења“. Боље да ме убију него да живим у манастиру као дипломата или  како говоре екуменисти буди толерантан. Господ наш Исус Христос је Јагње Божије за грешнике који се кају, али за задрте паписте и јеретике екуменисте је Лав из Изреља и ускоро ће сви јеретици паписти и екуменисти да осете Његов праведни гнев. Неће остати ни један јеретик у Светој Русији и Светосавској Србији, сакриће се преживели јеретици екуменисти у мишију рупу и неће смети ни да писну!

Тада смо само нас двојица искушеника потписали исповедање вере против свејереси екуменизма у манастиру Хиландару, па ви сами расудите какво је духовно стање у манастиру „Споља гладац а у нутра јадац“.

Чуо сам после да је само Владика Артемије и његови косовски монаси јунаци потписали исповедање вере против екуменизма. Било ми је веома драго, али сам осећао да ће ради тога слуге антихриста јеретици екуменисти, који су заузели власт у нашој Светосавској Цркви, да покрену гоњење на Истинитог наследника Светог Јустина Поповића нашег храброг Исповедника Владику Артемија, што се на жалост врло брзо и десило.То исповедање против екуменизма је потписао и наш старац јеросхимонах Рафаила са братством. Од тад смо пар пута потписивали и јавно исповедали да је папа јеретик и екуменизам свејерес.

На јеретичко екуменистичком сабору на Криту су на лукав начин признали и потписали да су паписти и други јеретици исто „ИСТИНИТЕ ЦРКВЕ“ и „Сестринске Цркве“што је страшна хула и јерес. Само је Једна Света Апостолска Саборна Православна Црква која води човека ка Христу и Царству Небеском! А саборност означава братско јединство једино Православних Цркава у Христу (Руска Православна Црква, Грчка Православна Црква, Грузијска Православна Црква, Српска православна Црква….), а не као што лукави јеретици екуменисти лажу да се сабирамо заједно за јеретицима и да се  молимо са њима јер они су наша „сестринска црква“. Папизам, екуменизам и друге јереси све је то од ђавола. После лажи критског сабора смо применили 15. правило Двоструког Цариградског сабора као наш канонски ослонац у борби за очување Православне Вере и Цркве

Свети Оци су се два пута окупљали у Цариграду на Сабору 859. и 861. године.  Дакле, оба сабора архијереја сматрају се једним помесним сабором, под називом Девети или Двоструки цариградски помесни сабор, због два поменута сабора епископа.  Сабор је усвојио 17 канона, који су обавезни у Православној Цркви.  На овом Сабору, Седми Васељенски Сабор је потврђен и признат као Васељенски Сабор, иконоборство је још једном осуђено као јерес, Свети Фотије је потврђен за легитимног Патријарха Цариградског.  Сабором је председавао свети Патријарх Фотије, коме и данас у богослужбеним песмама (у њему посвећеној служби) оправдано певамо да је био најјачи противник и уништитељ јереси, коју је свети Символ вере штитио од Папског јеретичког додавања и измени Символа Вере (Филиокве).

Пратећи такво расположење и карактер овог и многих других исповедника Православне вере, закључили смо да је за нас, за наше време, као и за прилике у којима се налазимо, и за нашу борбу, најважније 15  Саборско правило: За оне који се одвајају од општења са Владиком, ради неке јереси, осуђени од светих сабора или отаца, када, то јест, јавно проповеда јерес, и учи је отворено у цркви, они који се ограде и престану са општењем наведених епископа, пре саборног разматрања, не само да не подлежу прописаним правилима покајања, него су и достојни ПОЧАСТИ која приличи Православнима.  Јер они нису осуђивали епископе, него лажне епископе и лажне учитеље, и нису расколом прекидали јединство Цркве, него су се трудили да сачувају цркву од раскола и подела.

Ми Православни Срби Светосавци јеретицима показујемо праву и истинску љубав само онда када им сведочимо Истински пут спасења. То значи да јеретици треба прво да јавно прокуну своје јеретичке заблуде, да се покају, приме Православно крштење и да се држе учења Православних Светих Отаца.

Екуменистима и осталим јеретицима су пуна уста лажне љубави и једни друге теше погубним речима: Сви се ми спашавамо, веруј како знаш и умеш, само се моли обавезно заједно  са нама. Видите каква страшна прелест и безумље. Безумље кажем, јер јеретицима екуменистима када покушаваш да помогнеш да увиде да су на погрешном путу, они могу због њихове лажне европске толеранције да те саслушају али и не да те и послушају. Чим изнесеш  своје аргументе, они као нека покварена плоча понављају своје јеретичке екуменистичке прелести „Сестринске Цркве“ и „љубав према свима“. Да, Бог је љубав али је и Истина, и ако нису у Истини Православној, твоја љубав је само једна бледа и ништавна копија са којом су обмањени и прелешћени од ђавола екуменисти, паписти и остали јеретици!

Браћо моја Светосавци мили Православци будимо послушни једино Христу и Светим Оцима Православне Цркве, будимо храбри и упорно непослушни антихристу и његовим слугама: римском папи, масонима, екуменистима, глобалистима, НАТО издајницима, белим и црним маговима, видовњацима…

Господ Исус Христос  је Пастир мој кога да се бојим!

Из велике љубави пред  Господом свакодневно молитвено стојим!

И никад више уз Божију помоћ нећу да се бојим!

Опростите и помолите се за мене  грешног али вашег брата у Христу!

Инок Дамјан Света Гора!

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину!