Србија и србске земље

Инциденти са мигрантима – представа за народ?

Фото: Курир

Када би свако у Србији радио свој посао , били бисмо просперитетна земља уместо СНС колонија!

Људи који се не разумеју у пољопривреду, нека се ману њиве и ораница. Људи који не разумеју политику и војну службу, нека не говоре на теме из ових области! Инциденти са мигрантима читав јучерашњи дан били су у жижи интересовања јавности! Друштвене мреже брује од коментара да је све ово измишљена представа за народ! Напади и сукоби у Хоргошу су ситуације које се дешавају данас и нама! Нису имагинације Александра Вучића или Александра Вулина, стваран су и реалан проблем становништва Војводине!

Тренутно нам се обија о главу онај увоз миграната у време полицијских часова у доба пандемије, али зато кривим искључиво председника Србије, никако безбедносне и војне службе! Јер нико од њих нема толику дрскост без завршне речи поменутог!
Када би ово заиста била представа за народ , ниједна од ових служби не би била ангажована на решавању проблема, већ би проблем био замаскиран као издаја Косова!

Систем у држави јесте труо, много припадника институција јесте корумпирано, али не можемо трпати све људе у исту групу. Поготово не припаднике војске! Када је тешко прехрани вас сељак, а сакријете се иза војника,када све прође не познајете ни једног ни другог! Оптужујете војску Србије и представнике војних синдиката да тргују оружјем и да су примарни снабдевачи миграната?! Да ли је неко довољно глуп да другоме да оружје којим ће угрозити безбедност и себе и своје деце?! Не бих рекла.

Право питање је колико учешћа у овом подметању и снабдевању имају различите невладине организације, групације и удружења под окриљем председника?! Ко је и када допремио мигрантима поменуто наоружање?! Како су и на који начин дошли до података које куће у овом подручју нису насељене и по чијем шаблону су ту направили заседу из које су пуцали на војску?! Ко је и зашто мигрантима дозволио слободно кретање ван њихових прихватних центара?! Ко је и за који новац обећао мигрантима 70% насељиве површине на подручју Војводине и јужног дела Србије?!

Ко је зарад већег броја освојених гласова издао прве личне исправе мигрантима?! Ко је , не тако давно изјавио да ће мигранти радити за мање плате и повећати наталитет Србији?! Да ли је то изјавио било који припадник војске, полиције, жандармерије, БИЕ, било који шеф синдиката?! Да ли је то исто изјавио било који политичар, осим председника Србије и његове свите?! Никад ни један! Нашем народу у Војводини, потребна је помоћ и заштита и војска и држава Србија су дужне да јој је пруже! Таман то значило да се иде против владајућег режима, таман то значило хапшење државника, једнако као и миграната који угрожавају безбедност становништва на овом подручју! Данас је то Војводина, сутра би могла бити Топлица!

Зато бих била захвална када бисте престали да све ово представљате као лоше шале или флеш бекове из Беле лађе на које смо, с актуелном влашћу временом навикли и схватили ово као озбиљан проблем! Овим путем позивам све припаднике војске Србије, безбедносних служби и војних удружења да покажу да су изнад режима, да су изнад корумпиране власти и да су и даље у служби народа Србије! Да нису приватне агенције за обезбеђивање криминалаца! ЗАТВОРИТЕ све оне које су одговорни за немире у Војводини! Од „краља до пајаца“!

Ипак сматрам да војник није маса без мозга која само води оружане сукобе. Сматрам да је ,као и сељак стуб државе! Сматрам да је сасвим коректно дати му прилику да то и докаже!

Аутор: Нина Михајловић – покрет ЉУБАВ ВЕРА НАДА

Извор: https://kursumlijabezcenzure.com/incidenti-sa-migrantima-predstava-za-narod/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!