Србија и србске земље

ИН4С позива на организовани отпор намјери да се Срби прогласе геноцидним народом!

ИН4С упућује јавни позив на хитно јединствено и снажно дјеловање свих српских јавних субјеката – од медија, преко невладиних удружења – до политичких партија и коалиција како би се осујетила намјера дијела извршне власти у Црној Гори да под уцјенама центара моћи у Уједињеним нацијама подржи предлог Резолуције “Међународни дан рефлексије и комеморације геноцида у Сребреници 1995”.

Данас, на Дан побједе над фашизмом, као најдосљеднији сљедбеници антифашистичке традиције и припадници народа који је као ниједан други дао вишемилионске жртве у два свјетска и балканским ратовима борећи се за слободу човјечанства пред налетима највећих пошасти 20. вијека, дужни смо да подигнемо глас против покушаја прекрајања истине о догађајима из прошлости и замјене теза које за циљ имају да највећим жртвама ослободилачких борби утисну жиг џелата и тлачитеља.

Да иронија буде комплетна – иницијатори доношења Резолуције су потомци организатора Холокауста и „Кристалне ноћи“.

Црној Гори коју је створио српски народ и исто тако страдална Српска православна црква, управо није никада било својствено (до Мила Ђукановића) да се доказује у нападима на свој слободарски народ, а тиме и на себе саму. Срби нијесу геноцидан народ нити се у Сребреници догодио геноцид. Не негирамо да се догодио страшан злочин и осуђујемо га.

Премијера Милојка Спајића подсјећамо да није добио мандат од српског народа да би гласао за антисрпске резолуције. Гласање за Резолуцију о наводном геноциду у Сребреници у Уједињеним нацијама и гласање у Стразбуру за чланство терористичке творевине коју неки зову „држава Косово“ у Савјету Европе- су црвене линије преко којих српски народ у Црној Гори не смије да пређе.

Позивамо Српску православну цркву, а посебно њену Митрополију црногорско-приморску и Високопреосвећеног Митрополита Јоаникија, да изопште из православља све оне чланове извршне власти и све оне чиниоце других нивоа власти у Црној Гори који се изјасне за подршку Резолуцији о генициду у Сребреници а православне су вјероисповјести.

Позивамо представнике српских политичких партија у Скупштини Црне Горе да ускрате подршку Влади Милојка Спајића уколико истраје на опредјељењу да Влада подржи Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Позивамо све српске политичке прваке, истакнуте културне, друштвене и друге јавне дјелатнике, медије, удружења грађана и појединце, на организовано пружање отпора срамотној и опакој намјери већине у тренутној Влади Црне Горе у вези са гласањима у Уједињеним нацијама и Савјету Европе.

Уколико се и поред организованог цивилизованог отпора Влада Црне Горе буде понашала антисрпски и антинародни у односу на најављена гласања у УН и СЕ, ИН4С најављује организовање народних протеста тим поводом, за које иначе влада велико интересовање.

Извор: ИН4С

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!