Црква

Игуман Соловецког манастира Епископ Порфирије о опасностима вакцинације

Овај материјал је припремљен као одговор на изјаве епископа Руске православне цркве, митрополита Илариона (Алфејева) и Тихона (Шевкунова), које су узбуркале православну заједницу, позивајући вернике да се вакцинишу против корона вируса, уз изјаве да ако се људи не вакцинишу, постаће криви за смрт својих најмилијих, а онда ће овај грех морати да се искупљује до краја живота…

Епископ Руске православне цркве, игуман Соловецког Спасо-Преображенског ставропигијалног манастира Порфирије (Шутов) говорио је о опасности вакцинације против КОВИДА-19 за Хришћане. Његова проповед од 18. јула објављена је на јутјуб каналу манастира, и одмах је раширена интернетом, проширивши се по свим православним друштвеним сајтовима и мрежама за неколико сати.

Убрзо је снимак на Јутјубу уклоњен јер „крши правила заједнице“, а сам Владика је у својим коментарима рекао да није лекар и да зато свако треба да одлучује сам за себе. Епископ Порфирије је у својој беседи посебно рекао: „Прошле недеље, после других региона Русије у Архангелској области, главни санитарни лекар је такође издао указ о обавезној вакцинацији једног броја категорија грађана… Наравно , ова уредба ни на који начин не укида оне уставне и законодавне норме које су по свом правном статусу неупоредиво јаче и значајније …

Здравље је права и велика вредност. Наш живот је дар од Бога… Зато, наравно, морамо чувати своје здравље. Морамо да бринемо о њему, морамо да избегавамо болест. С тим у вези, несумњиво, многима је убедљива медицинска процедура која нам се нуди, вакцинација, и они је бирају. Нека Бог да да њихова вера у исцељење ових лекова буде оправдана у пракси. Други имају врло оправдане разлоге да сумњају у његово излечење, јер заиста постоје питања о овим лековима. Ево и непотпуности тестова, и чињенице да људи поново оболевају, а то се дешава често и озбиљно се разболе. И нежељени ефекти су чести. Све ово се дешава. Све ово се мора узети у обзир. Због тога многи, такође желећи најбоље за своје здравље, али и одговорно се односећи на своје здравље, сматрају да је бар за сада боље да се уздрже од ових средстава…

Апсолутно званична информација: вакцина је генетски модификован производ високе технологије. Садржи протеине РНК. Ови агенси се интегришу у људски геном, мењају га, модификују, уређују. Хришћанин који је одговоран за своје спасење мора да се заустави на овом месту. Шта је генетски модификовани производ, сви добро знамо. Ако је у питању парадајз, на пример, онда он има само спољашњу сличност са воћем које се узгаја у нашој башти. А шта је генетски модификована особа, или, ако желите, особа са генетски уређеним геномом? У којој мери је у њему остао нетакнут лик Божији? И ко може да гарантује да ово мешање није нанело неповратну штету нашој слици о Богу?

Такође је поуздано, тачно и званично познато да вакцина садржи металне наночестице, да те честице имају низ парамагнетистичких својстава, посебно да постоји технологија за утицај на нервни систем преко њих. Ово су отворени патенти, апсолутно поуздане информације. И да су сви уграђени у дигиталну контролну петљу.

С тим у вези поставља се питање – да ли особа која је доживела ове интервенције заиста остаје аутономна и суверена личност? Или је контролни центар нашег понашања померен негде напоље? Али за наше спасење је апсолутно, апсолутно неопходно да останемо људи по лику и подобију Божијем. Ако су такве промене у људској природи извршене, онда ће Христос, који је дошао да спасе човека који је згрешио, али који није изгубио лик Божији, наћи ову слику у нама. А да ли и у онима који су били подвргнути интервенцији пали човек, по свом палом уму, у ове најдубље дубине људске природе?…

Ако од решења овог питања зависи цела наша вечна судбина, да ли ћемо бити Христови, да ли ће наша вечност бити у светлости Свете Тројице, или ћемо делити пакао припремљен за ђавола и његове анђеле? „Боље је да нас погоди хиљаду муња него да гледамо како се кротко лице Господње одвраћа од нас, а јасно лице ока Његовог не жели да нас погледа. – Тако је једном рекао Јован Златоусти.

Ту лежи наш страх. Ово је страх Божији, страх од увреде Оца Небеског, Бога који нас воли. И овај страх изгони све друге страхове из хришћанског срца. Зато је хришћанска цивилизација повукла црвене линије, преко којих се ни у ком случају не сме прећи, мешајући се у тајне овога света, у мистерије Божије. И дух овог хришћанског страхопоштовања према људској личности, према лику Божијем у нама, буквално је прожимао норме права. Права онога што је са великим словом, а не оног безакоња које се облачи у законе који се често усвајају и мењају у наше време.

Можда ће некоме ови аргументи изгледати безначајно. Али заиста, на пример, човеку који верује да потиче од мајмуна, чак ће му се чинити часно да научи како да се меша у ове дубине људске природе, да постане, да тако кажем, моћан активни чинилац у даљој еволуцији људске природе. Посебно они који су у непријатељству са Богом. Али то је њихов избор…”

Извор: Православље живот вечни

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!