Свет

Хоће ли „Дигитална ИД“ Била Гејтса постати обавезна за учешће у друштву?

Дана 8. новембра 2023. године, одржан је виртуелни догађај покретања програма „50 у 5“.

Партнери Уједињених нација, Фондације Бил и Мелинде Гејтс и Фондације Рокфелер покрећу кампању за убрзање увођења дигиталне идентификације, дигиталних плаћања и дељења података у 50 земаља под окриљем дигиталне јавне инфраструктуре (ДПИ) до 2028. (Извор).

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) најавио је планове за увођење „дигиталних личних карата“ широм света до 2030. године, које ће бити обавезне за људе који желе да учествују у друштву, тврде активисти за слободу говора Reclaim the Net, и индивидуалне слободе на мрежи.

Систем социјалног позајмљивања

Подстицање дигиталне јавне инфраструктуре (ДПИ) која укључује „Дигиталне личне карте“, пасоши вакцине и дигиталне валуте централне банке (ЦБДЦ) – које заступа глобалистички ВЕФ и које није изненађујуће подржава Бил Гејтс, заједно са УН и Европском унијом (ЕУ).

Друштвени уредник Тим Хинчлиф каже: „Заговорници су непоколебљиви да је ДПИ неопходан за учешће на тржишту и друштву — баш као што смо видели са пасошима за вакцину — само у много већем обиму и „Ако успе, ДПИ ће дати владама и корпорацијама моћ да спроведу системи друштвених кредита који могу да диктирају где и како можете да путујете, шта можете да конзумирате и како ћете моћи да обављате трансакције са својим програмибилним новцем.

„Размислите о појединачним уређајима за праћење угљен-диоксида, зонама ултра ниских емисија (УЛЕЗ) и ЦБДЦ програмираним да ограниче „мање пожељне“ куповине – све то подстичу заговорници великог ресетовања. (Извор)

Кампања „50 у 5“.

„50 у 5“ се представља као „кампања јавног заступања коју води држава. До 2028. кампања 50 у 5 ће помоћи 50 земаља да дизајнирају, лансирају и скалирају компоненте своје дигиталне јавне инфраструктуре“, наводи се у званичном саопштењу. Тих 50 земаља је одређено као глобално полигон за тестирање (заморци), а ДПИ ће прво бити у Африци (посебно у подсахарском региону) и Индији, али је план да се дигиталне личне карте уведу на глобалном нивоу до 2030. како би укључиле све грађани земаља чланица УН, наводи Planet Today.

Кампања „50 у 5“ је такође, што не изненађује, сарадња између Billa i Melinde Gates фондације, Програма Уједињених нација за развој, Алијансе за дигитална јавна добра и Co-Developa. Co-Developa су основали Фондација Роцкефеллер, Фондација Билл & Мелинда Гатес, Нилекани Пхилантхропиес и Омидиар Нетворк. Алијанса за дигитална јавна добра наводи фондације Гејтса и Рокфелера у својој мапи пута у којој су наведене „активности које унапређују дигитална јавна добра“, са другим организацијама и неколико влада. (Извор)

ДПИ се оглашавају као механизам за финансијску инклузију, удобност, побољшану здравствену заштиту и зелени напредак. али то је „општа фраза која се примењује на нови технократски систем управљања који покреће три основне компоненте: дигитални ИД, дигитална плаћања као што су дигиталне валуте централне банке (ЦБДЦ) и масовно дељење података.

Светски економски форум

У септембру је ВЕФ објавио серију чланака који у суштини подстичу имплементацију ДПИ и, наравно, ВЕФ је тамо „размишљајући о деци“ као најбољима од њих, „Дечја права широм света могу се унапредити улагањем у дигиталне јавне инфраструктуре“, наводи се у једном тексту у чланку објављеном 18. септембра 2023.

„Две трећине СДГ-а у вези са децом не испуњавају циљеве“: Ево зашто сада морамо да улажемо у дигиталну јавну инфраструктуру.

„2023. означава половину пута до постизања циљева одрживог развоја Уједињених нација (СДГ),“ подсећа нас ВЕФ, ова половична тачка „је прилика да се „процене и поново калибрирају“ напори да се остваре права сваког детета, свуда и са само седам година до циља 2030, две трећине индикатора који се односе на децу заостају за циљевима, према новом извештају УНИЦЕФ-а, одржива будућност за свако дете.

  • Остављено 1,9 милијарди деце – Ако се недавни напредак настави, само 60 земаља, у којима живи само 25% дечије популације, испуниће своје циљеве до 2030. године, остављајући око 1,9 милијарди деце у 140 земаља.
  • Мало је вероватно да ће данашњи свет остварити амбициозне циљеве које смо поставили деци у 2015. години.
  • Глад – Свет се вратио на нивое глади који нису виђени од 2005. године, а цене хране остају високе у више земаља него у 2015-2019.
  • Деци недостају основне вештине – док у образовању, подаци показују да 600 милиона деце и адолесцената не усваја основне вештине у читању и математици, а додатних 11 милиона десетогодишњака нема основне вештине.

„Решење“ „проблема“? „Проблем“ за који ВЕФ каже да је пандемија, наравно, која је „погоршала ситуацију“, а дигитална јавна инфраструктура је „решење“. Зато што је идентификован као „кључна транзиција потребна за убрзање активности и исхода СДГ за децу до 2030. године“.

Заштита „права или безбедности деце“ била је тактика коју су раније користили неизабрани глобалисти док промовишу технократски систем који ће ефикасно лишити права свих појединаца, укључујући и децу.

Reclaim the Net, каже да је у суштини „ДПИ популарна реч коју користе организације као што су УН, али и Европска унија (ЕУ), Гејтс фондација и, наравно, Светски економски форум (ВЕФ) у донекле интересантној/алармантан хармонији. “

„Оно што би ДПИ у најбољем случају требало да раде је пружање помоћи на више начина. Међутим, они који копају дубље у флоскуле и „корпоративни говор“ који долазе из ових организација одбацују термин и политику као превару за убрзавање усвајања дигиталних личних докумената и плаћања, са роком до 2030.

Они закључују: „Ако сте грађанин државе чланице УН-а и ваша влада (тј. порески обвезници) доприноси разним напорима УН-а, а ви се осећате или непријатно или једноставно недовољно информисано о свему, штета. Они ионако иду напред.“ (Извор).

Аутор: Patricia Harrity

Прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!