Србија и србске земље

ХЕРОЈ ДЕЈАН НОСИ ГЕЛЕР СА КОШАРА ПОРЕД СРЦА, А САДА ЊЕГА, ЖЕНУ И ЧЕТВОРО ДЕЦЕ ИЗБАЦУЈУ ИЗ СТАНА: Србијо, помози!

Породица Перић, која живи од скромних примања, страхује од избацивања на улицу

Породица Перић из Суботице, Ивана и Дејан и њихово четворо деце, живе од веома скромних примања које Дејан прима по основу незапослености и инвалиднине, док је супруга незапослена. 

У домаћинству Перића је четворо деце: Жељана (6), Анђелија (5), Иван (3) и Божана (1). Дејан је као 19-годишњи војник, припадник моторизоване 125 бригаде, био учесник битке на Кошарама и од последица рањавања остао је 30 одсто инвалид, јер и данас носи гелер поред срца, у левом плућном крилу.

Пре шест година су подигли кеш кредит од једне банке како би реновирали кућу која је била неусловна и припремили све за рођење детета.

Тада је Ивана била запослена и могли су редовно да сервисирају рату кредита. Након тога, околности су се промениле: Ивана је остала без посла и са преосталим примањима им је било врло тешко да плаћају рату од 9.000 динара. Тада су са плаћањем стали на неколико месеци, након чега је банка, а да није позвала породицу Перић на било какве преговоре, за наплату дуга и затезних камата ангажовала извршитеље из Новог Сада.

Ивана тврди како је представница канцеларије извршитеља од почетка имала агресиван став према породици, упућивала претње да ће да их иселе, не марећи чак ни за децу у кући.

Од тог момента породици се рата са 9 хиљада повећала на 20.000 , што за њих представља изузетно велики притисак на кућни буџет. Перић додаје да је од 600.000 плаћено 318.000, али да ни у банци више не желе да јој кажу колико тачно износи рата. Од момента повећања рате, Ивана сваког месеца вага да ли да плати струју или рату за кредит, што им додатно повећава дугове.

Поменути извршитељи  хоће да им плене кућу а породица је упала у велике дугове само да би се прехранила.

Од помоћи које је породица примила, највећа је од града Суботице који су им ставили нови кров , изолацију од Мастерпласт фирме и централно грејање од  Фондације Јунак из Новог Сада,што је иницирао представник Драган Грмуша.

Дејана је град одбио за инвалидност, али он не престаје да се бори. Ускоро опет иде на Војну комисију, а затим и на операцију у Каменицу, што ће Ивани додатно отежати рад када су у питању кућни послови. 

У складу са Вашим могућностима , позивамо Вас да помогнете новчаним уплатама.

Донације можете уплаћивати на жиро рачун у Поштанској штедионици број:

200-26151430-11

За уплате из иностранства на број:

200-118828542-66
IBAN: RS35200000011882854266
За примаоца: Дејан Перић, Суботица

Извор: espreso.rs

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!