Црква

Грехови данашњице

Кад људи кажу НЕ Богу, када својевољно не желе да признају Његово постојање, онда и Бог одустаје од њих и предаје их најнижим, изопачавајућим пожудама. ”Зато их предаде Бог у жељама њихових срца у нечистоту, да се бешчасте телеса њихова међу њима самима..” (посланица Римљанима 1, 24)

То је оно што поготову видимо у садашњем западном свету. Људи су постали сексуално промискуитетни и изопачени. То није оно што је Бог желео да буде са људским родом, али ако намерно идете против Божијих стандарда и правила, упорно их одбацујући, онда Бог каже; ”У твом животу неће више бити моја воља, већ твоја.” Када не желите Бога, Он вас неће држати уза себе на силу. Тако у савременом свету видимо све облике сексуалног промискуитета и перверзија, као резултат одступања Божије благодати.

Ово је сушта истина. Ово је Бог рекао да се обавезно догађа кад Њега избацимо из живота.

ДВА ОСНОВНА ГРЕХА

У данашњем свету свуда око нас имамо два основна греха, која су навелико раширена, а то је блуд и прељуба. Блуд је секс пре брака, а прељуба је варање брачног партнера.

Христос је рекао да је постојање сексуалне жеље, макар је и не учинили јавно, исувише велики греха за себе, тако да се не варају они који гледају порно филмове сматрајући да је то све у реду, јер није. Ево шта по том питању пише у посланици Јеврејима 13, 4; ”Брак нека буде у свему частан и постеља брачна чиста; а блудницима и прељубницима судиће Бог.”

Ми мислимо да је све у реду ако имамо секс пре брака, ако невечани живимо са својим партнерима, али Бог нам је поручио да ће таквима судити Бог, уколико остају упорни у таквом понашању, не желећи да се покају и промене. Нама можда то и није велики грех, нити велики проблем, али Богу јесте, чим нам је оставио тако стриктну опомену.

ХОМОСЕКСУАЛИЗАМ

Бог нам је и у Старом и у Новом Зваету поручио да је хомосексуализам грех. Многи објашњавају да је то био грех у Старом Завету, али да се Христовим доласком то променило. Немојте бити преварени. Хомосексуализам је дефинитивно велики грех.

Ево шта о томе пише у Новом Завету; ”Зато и предаде Бог у срамне страсти. Јер и жене њихове пртворише природно употребљавање у противприродно, а исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући себи одговарајућу плату за своју заблуду.” (посланица Римљанима 1, 26 -27) Ево шта о хомосексуализму пише у Старом Завету, у 3. Књизи Мојсијевој 18, 22 ; ”С мушкарцем не лези као са женом; гадно је”.

Ми живимо у свету у ком је забрањено рећи да је хомосексуализам грех и одмах бивате осуђивани и пљувани. Ипак, ви и ја нисмо писали Свето Писмо већ Бог и Бог је то поручио човечанству.

Са друге стране, Бог воли грешнике, прељубнике, блуднике и хомосексуалце, али то не значи да није грех оно што чине. Бог је сасвим разјаснио да то јесте грех. Бог стрпљиво чека њихово покајање, о доживотно непокајаним грешницима следи драконска казна; ”Не варајте се; ни блудници,ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници (хомосексуалци), ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, НЕЋЕ НАСЛЕДИТИ ЦАРСТВО БОЖИЈЕ” (1.посланица Коринћанима 6, 9 – 10)

Данашња деца одрастају без знања да је погрешно имати сексуално искуство пре брака, да је погрешно живети заједно пре брака, да је погрешно имати хомосексуалну везу. Ово је важно знати, јер је Бог поручио човечанству да је све претходно наведено грех, који нас, за време земаљског живота, одваја од Божије милости и благодати, а ако се не покајемо, онда нас одвлачи од живота са Богом у вечности.

Тада нам је читав живот у вечности пропао због неких не тако важних страсти, јер су страсти краткотрајно уживање, а вечност је заувек.

Извор: svetatrojicaroterdam.com

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!