Свет

Готово 90% пацијената на респираторима за Ковид-19 је мртво, показује америчко истраживање

Готово девет од 10 пацијената који су постављени на респиратор у Њујорку, након што су позитивно тестирани на Ковид-19 умрло је, показало је недавно истраживање.

Огромна већина људи, заражених новим коронавирусом који су стављени на респиратор у њујоршкој болнице умрла је, показало је истраживање америчких истраживача.

Аутори студије анализирали су податке готово 5.700 људи који су хоспитализирани између 1. марта и 4. априла. Посебно су се осврнули на случајеве 2.634 особа које су, или умрле или су отпуштене из болнице. Од тога је 320 болесника било спојено на уређај за вештачко дисање, а 88,1% њих је умрло. Међу људима с респираторима старијим од 65 година стопа смртности досегла је 97,2%, напомињу истраживачи. У исто време, међу пацијентима у истој старосној групи који нису били стављени на респиратор овај је индекс износио 26,6%.

Сједињене Државе су земља која је највише погођена пандемијом коронавируса. Према подацима са свеучилишта Johns Hopkins, у земљи постоји више од 850.000 случајева заразе, док се број умрлих повећао на више од 47.000, укључујући више од 15.000 у Њујорку.

Већ раније смо читали критике везане за ефикасност респиратора и повећању смртности када се користе. Сада имамо нову студију која свој закључак темељи на врло конкретним податцима. Додамо ли томе и студију Ланцета која открива протокол с врло упитним коктелима разних лекова, морамо се запитати што би се догодило да ти људи уопште ниси ишли у болницу, те се лечили класичним антибиотицима против класичне упале плућа, а које су им преписали породични лекари? Ради ли се о још једном скандалу или не, време ће показати.

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!