Историја

Горанци који су волели Србију и дали су живот за њу 1999.г.

Ибрахим, Бехљуљ И Берсим су ИСПУНИЛИ ЛАЗАРОВ СВЕТИ ЗАВЕТ: Ово су Горанци који су ДАЛИ ЖИВОТЕ за Србију

На фотографији се налазе српски соколови: Берсим Касемовић, Ибрахим Маџуни и Бехљуљ Усени који су погинули у борби за отаџбину 1999. године. У рату Србије против албанских сепаратиста и терориста погинуло је 23 Горанаца. Седам борећи се у оквиру Војске Југославије док је шеснаест убијено од стране албанских екстремних група. Ако би се тај број упоредио са бројком 18 000, колики је број Горанаца који су стално живели у Гори, имали бисмо највеће процентуалне губитке у Србији. Ово добија на тежини кад се узме у обзир и да се мобилизацији одазвало 100% способних Горанаца.

Goranci

Албанци су палили, пљачкали и подметали бомбе многим породичним кућама које су претрпеле велику материјалну штету, затим узурпирали и уселили се у станове Горанаца, укинули Горанску општину и формирали своју. Резултат свега тога је прогон преко 70% Горанаца са својих огњишта. Нису избегли у друге државе, већ у, своју, Србију. Уточиште су нашли у Београду, Новом Саду, Суботици, Новом Пазару, Сомбору.

Подсетићемо, Горанци нису Албанци нити су им они сродни, они су <словенски народ који пише српском ћирилицом и штује Ислам.> Молимо информишите најближе, јер напад на верне Горанце или њихову имовину, без обзира на конфузију, један је чисто анти-српски чин.

Извор: srbijadanas.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!