Црква

Гојко Перовић, десна рука Амфилохија најавио завршни чин издаје Срба и СПЦ

“Подигла се србска Црна Гора да брани Крст Часни и тробојку, симболе вере и традиције, односно наше лепо Светосавље…Не сумњам у спремност народа да у свом отпору безакоњу иде до краја јер нема другог избора, чак не сумњам ни у намере србских политичара, али оправдано сумњам у намеру Амфилохија Радовића… Он је тај који руши СПЦ изнутра, намећући јеретичке ставове и радећи на унији са Ватиканом. У овом тренутку он се представља као љути противник Ђукановића, а у ствари он контролише тренутно целу ситуацију по упуствима Ватикана и чека прави тренутак да каже: ”Прихватимо реалност, да не буде братоубилачке крви, ми ћемо у ЦГ прогласити патријаршију уз благослов патријарха Иринеја и васељенског патријарха Вартоломеја и накланост папе. Тако ћемо добити ЦПЦ, а ја ћу бити патријарх!” Тим чином ће остварити своју давну жељу да постане патријарх, а испуниће и налоге из Ватикана и Вашингтона да више нема СПЦ у ЦГ и самим тим то ће бити крај Срба, као и у Хрватској, Македонији…“. Ово је део чланка “Подигла се србска Црна Гора, али прети невиђена издаја“ (https://borbazaistinu.rs/podigla-se-srbska-crna-gora-ali-preti-nevidjena-izdaja/), који смо објавили 30.1.2020. године. Данас смо сведоци, док Милови батинаши у униформама полиције пребијају и хапсе народ, да је започео завршни чин издаје, који је најављен у наведеном чланку. У наставку преносимо изјаву Ректора Цетињске богословије Гојка Перовића који то потврђује, а која је преузета са портала srpskaistorija.com.

Уредништво Борба за истину

Перовић: Назив Српска православна црква треба променити (ВИДЕО)

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић је казао да национализам не може бити темељ црквеног идентитета, те да се о томе унутар цркве озбиљно разговара.

“Српска православна црква није најпримеренији назив за једну православну цркву, као што није ни руска, ни бугарска. Али није на политичарима да решавају како да превазиђемо те националне називе и како ћемо доћи до назива и конституције цркве која нас неће национално оптерећивати. То је основни проблем. Неко је кренуо то да решава, а не зна ништа ни о политици а камо ли о цркви,” казао је Перовић на трибини „Религија, философија и наука у 21. веку“.

Перовић је објаснио да су челници власти у Црној Гори током разговора са представницима Митрополије црногорско-приморске хтели да причају о уређењу цркве, што је неуставно и чиме политичари не треба да се баве.

„До разговора је дошло и договорено је да не буде обавештена јавност, јер се нисмо имали чим похвалити, ни представници власти, ни представници цркве. Састанак је био као судар светова. Представници цркве су ишли да причају о закону, а челници власти су хтели да причају о уређењу цркве у држави, што је неуставно и чиме политичари не треба да се баве. Добили смо једну непристојну понуду“, рекао је Перовић.

Он је објаснио да је тек на крају састанка понуђена суспензија закона, те да је та понуда у ствари куповина времена пред изборе, како се та тема не би решила благовремено, него да бисмо са њом ушли у предизборну кампању.

“Ми то задовољство господи из власти, у оној мери у којој смо разумни грађани, нећемо дозволити,” поручио је Перовић.

„Национални префикси су етнофилетизам, а етнофилетизам је осуђена јерес на једном сабору који је одржан крајем XIX века. Ми тај проблем имамо, у Цркви су свесни тог проблема. О њему је било речи и на Критском сабору, који није био васељенски јер нису учествовале све помесне цркве, али су теме биле васељенске. Ја бих волео да ми у Црној гори први дамо импулс за решавање тог питања. Национални префикс нам прави проблеме и имамо макар два добра разлога да га се решимо“, испричао је Перовић.

Извор: srpskaistorija.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!