Историја

Годишњица злочина када је Запад смишљено убијао србске бебе

Дана 22. маја 1992. године у болници у Бања Луци почело је умирање беба услед несташице кисеоника, а због мржње Запада према Србима. Тих дана је почео да бесни рат у Босни и Херцеговини, а територија под контролом Срба била је пресечена од стране муслиманско-хрватских снага. Био је прекинут друмски саобраћај са западним деловима Републике Српске, а ваздушни је контролисао Запад.

Овај догађај показује прави однос Запада према Србима, при чему нису дозволили допремање хуманитарне помоћи ваздушним путем западном делу Републике Српске. Као последица нељудскости Запада до 19. јуна 1992. године у бањалучком породилишту на одељењу за интензивну негу, услед недостатка кисеоника потребног за адекватан третман, умрло је 12 новорођенчади.

Поред многобројних молби, свет је остао нем, а Запад није дозволио да авион са боцама кисеоника из Београда полети. Да је то смишљени злочин Запада потврђује податак, ако нису хтели да дозволе Србији допремање кисеоника, Уницеф или друге међународне хуманитарне организације су то могле учинити.

Доктори на Клиници за дечије болести у Бањалуци учинили су све да спасу бебе. Покушали су да употребе индустријски кисеоник, који су добили од Војске Републике Српске и неколико приватних предузетника, као и неколико грађана, то је било недовољно. Слика потресна, доктори све чине да спасу та мала створења која су тек угледале овај сурови свет, родитељи све то гледају немоћни и скрхани болом, а у року од непуних месец дана угасило се 12 живота јер је тако хтео сурови Запад.

Док су 12 анђела један за другим напустали сурови свет, снаге Војске Републике Српске покренуле су велику војну операцију под називом „Коридор“. У сукобима који су трајали од 14. до 26. јуна 1992. године србска војска однела је историјску победу над муслиманско-хрватским снагама пробивши блокаду, чиме је омогућен несметан друмски саобраћај преко целе Републике Српске. Касније у народу ова историјска војна победа је названа „Коридор живота, а речи генерала Војске Републике Српске Момир Талић нам говоре шта је био глави мотив србских војника који су учествовали у пробоју коридора: „Нећу да дјеца више умиру“.

Слађана Кобас
Марко Медаковић

Наведени злочин Запада, преживела су две беба са тешким последицама. Слађана Кобас, рођена 18. јуна 1992. године. Због недостатка кисеоника озбиљно јој је било нарушено здравље, па је имала трајно оштећење вида, мозга и плућа, а касније се безуспешно борила са раком костију. Преминула 9. фебруара 2006. у 13. години. Марко Медаковић, рођен 21. јуна 1992. године. Због недостатка кисеоника Марко је добио церебралну парализу, квадриплегију, тоталну одузетост свих екстремитета, укључујући и главу, страдао му је мозак, па једино чује и види, искривљена му је кичма, па не дише пуним плућима, него једном четвртином плућа, у којој се углавном накупља бронхијални секрет, који за њега представља посебну опасност у сну.

Срби памтите овај злочин који је симбол кршења људских права и права слика лицемерног и у злу палог Запада, да би знали ко нам је непријатељ.

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!