Свет

Глобалисти ће користити контролу угљеника како би вас спречили да сами узгајате храну

Почетком 2020. године, усред карантина Ковид-а, плаве државе којима су управљали левичарски гувернери служиле су мандате са екстремним предрасудама. У црвеним државама попут Монтане, након првих месец или два, већина је једноставно игнорисала ограничења и наставила својим нормалним животом. Било је јасно да Ковид није претња за коју су га федералне власти представљале. Међутим, у државама попут Мичигена, порок је постајао све јачи и јачи под сумњивим лидерима попут Гречен Витмер.

Витмер је искористио Ковид као прилику да уведе нека бизарна ограничења за јавност, укључујући наредбу којом се већим продавницама забрањује да продају семе и баштенске залихе купцима. „Ако не купујете храну или лекове или друге основне потрепштине, не би требало да идете у продавницу“, рекао је Витмер. Левичарски гувернер је био у реду са куповином срећки и пића, али не и са баштенским алатима и семенкама.

Никада није дала логичан разлог зашто је циљала баштенске залихе, али већина људи у заједници за припрему је веома добро разумела о чему се ради: ово је био бета тест за шира ограничења независности од хране. Током 2020. године, у медијима је била широко распрострањена реторика која напада све који гомилају као „гомилаче“, а сада циљају на људе који планирају унапред и покушавају да сами узгајају храну. Објекат НИЈЕ желео да људи складиште или производе личну храну.

Друга могућност о којој се отворено расправљало међу глобалистима била је идеја да су карантини били „корисни“ на начин који не представља заустављање ширења Ковида (закључавања су заправо била бескорисна у заустављању ширења Ковида). Они су сугерисали да би ове мере могле бити ефикасне у спречавању глобалних емисија угљеника и спасавању света од „климатских промена”. Идеја о климатској изолацији почела је да се шири.

Корпоративни медији су од тада лагали о постојању плана за сузбијање климе, али је лако пронаћи и прочитати чланке и беле књиге у којима се величају врлине гашења планете у име климатских промена. Глобалисти и њихови академски браниоци желели су ТРАЈНЕ блокаде, или континуиране блокаде сваких неколико месеци, затварајући већину људских активности и путовања ван основне производње.

Студија Универзитета у Мичигену тврди да домаћа храна производи пет пута више емисија угљеника од индустријских метода узгоја. Другим речима, приватне баште се могу сматрати претњом по животну средину. Телеграф и друге корпоративне платформе су преузеле причу и то је разлог за забринутост.

Студија укључује анализу вртова у распону од индивидуалних породичних парцела до урбаних и друштвених парцела и тврди да индивидуална парцела „баштенска инфраструктура“ (као што су подигнуте гредице) доприноси далеко већем загађењу угљеником него велика пољопривреда. Чини се да студија игнорише чињеницу да су подигнуте гредице ефикасније и да узгајају више хране на мање простора.

Просечна особа може бити збуњена овим и претпоставити супротно – зар узгој хране код куће не би био БОЉЕ за животну средину? Не ако се ваше финансирање ослања на приказивање независних залиха хране као лоше за планету. Студију финансира мноштво међународних група, укључујући програм Европске уније Хоризон, који наводи „100 климатски неутралних и паметних градова до 2030. године“ као један од његових пројектних циљева. Тих 100 градова би тада требало да делују као водећи модели за коначно усвајање плана угљеника у свим градовима до 2050. године.

Такве групе имају на располагању милијарде долара и већину те монетарне моћи усмеравају на истраживање климатских промена (пропаганда). Када се ове студије финансирају из глобалистичких интереса, њихови резултати увек иду у прилог глобалистичким циљевима. Сама студија не тврди нужно да људи треба да престану са баштованством, али гура наратив да је контрола угљеника неопходна, чак и на индивидуалном нивоу.

Извештај из Мичигена може изгледати као бесмислена фуснота. Међутим, као што смо били сведоци прошле године у студији Комисије за безбедност потрошачких производа о уређајима који се јављају у природи, ове мале и нејасне студије се често користе да оправдају велике владине интервенције у свакодневном животу људи. Студија ЦПСЦ-а изазвала је вишемесечну дебату америчких демократа који су захтевали да се гасни уређаји, укључујући пећи, забране јер МОГУ да изазову нуспојаве по здравље, посебно код деце (испоставило се да студија није имала конкретну основу за ову тврдњу).

Левичари и глобалисти не маре за заштиту вашег здравља; њима је стало до тога како се ове студије могу користити за ширење страха, чиме се повећава њихова моћ. Другим речима, ако можете да фалсификујете науку, онда можете да фалсификујете законе.

Видели смо нешто слично овоме у студији УН из 2006. која тврди да производња меса доприноси скоро 20% свих емисија угљеника и да је гора за животну средину од транспорта. Студија је 2010. године разоткривена као „неисправна“ (преварна), али су медији и глобалистичке организације годинама користили њене лажне закључке као одскочну даску да захтевају ограничења и забрану производње меса у име спасавања климе.

Ако мислите да рат против пољопривреде који тренутно бесни у Европи има за циљ само да утиче на индустријске фарме, размислите поново. Естаблишмент ће покушати да искористи лаж о климатским променама које је створио човек да диктира СВУ производњу хране, све до ваше скромне баште у дворишту. И неће ограничити своје напоре само на ЕУ; доћи ће после америчких фарми са истим ограничењима.

То је заправо оно што су глобалистички програми „нето нула“ и 15-минутни градови – засновани су на идеји да све људске активности треба пратити и управљати. Кажу да је то за добробит планете, али системи које желе да успоставе од 2030. до 2050. звуче као нови дигитални феудализам, друштво у којем бирократије надгледају и прате и микроуправљају сваким аспектом вашег живота. Елите имају велике користи док никада не доказују да емисије угљеника представљају опасност за било кога.

Зашто опсесивно фокусирање на храну? Јер ако људи имају своју храну, онда би можда били спремнији да се побуне против даљих мандата. Заиста је тако једноставно. Крај игре је очигледан – контролишите храну и контролисаћете свет. Урадите то у име спасавања планете и многи људи ће вам чак и захвалити док их гладујете.

Аутор: Тихомир С.

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!