Русија и руске земље

Генерална скупштина УН усвојила руску резолуцију о борби против глорификације нацизма

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је већином гласова руску резолуцију о борби против величања нацизма, против су били Украјина и Сједињене Америчке Државе, наводи се на налогу представништва Русије у УН на Твитеру.

Документ је назван Борба против глорификације нацизма, неонацизма и других пракси које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и с њима повезане нетрпељивости.

За резолуцију је гласало 130 држава. Две су гласале против – Украјина и Сједињене Америчке Државе, а 51 држава је била уздржана. https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1339249367585320960&lang=sr&origin=https%3A%2F%2Frs.sputniknews.com%2Fsvet%2F202012161124121547-generalna-skupstina-un-usvojila-rusku-rezoluciju-o-borbi-protiv-glorifikacije-nacizma%2F&siteScreenName=rs_sputnik&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

​Резолуција препоручује земљама да предузму одговарајуће конкретне мере, „укључујући у законодавној и образовној области, у складу са својим међународним обавезама о људским правима, како би спречиле преиспитивање исхода Другог светског рата и негирање злочина против човечности и почињених ратних злочина за време Другог светског рата“.

© Фото : Office of the Federal Security Service for St. Petersburg and Leningrad RegionРусија: О геноциду над становништвом СССР-а разговараће се на међународном нивоу

Аутори документа најоштрије осуђују инциденте повезане са величањем и пропагандом нацизма, између осталог, исписивањем графита и цртежа про-нацистичког садржаја, укључујући и на споменицима жртвама Другог светског рата.

Резолуција позива државе да свим одговарајућим средствима елиминишу све облике расне дискриминације, укључујући, ако околности то захтевају, и законски.

Осим тога, у документу се осуђује употреба образовних материјала, као и реторика у току образовања, који промовишу расизам, дискриминацију, мржњу и насиље на основу етничке припадности, националности, религије или уверења.

Извор: https://rs.sputniknews.com/svet/202012161124121547-generalna-skupstina-un-usvojila-rusku-rezoluciju-o-borbi-protiv-glorifikacije-nacizma/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!