Србија и србске земље

Гардисти убијени због шверца Миловог кокаина: Саша Рељић открио истину

Саша Рељић, сведок у истрази која се води због убиства гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 5. октобра 2004. у касарни на Топчидеру, упутио је писмо родитељима страдалих војника. У обраћању родитељима Рељић истиче да су Јаковљевић и Миловановић страдали због шверца кокаина.

Дражен Миловановић и Драган Јаковљевић – wikimdia.org

Описујући одговорног за смрт двојице младића, Рељић је цитирао недавну изјаву шефа ДПС Мила Ђукановића, који је поручио да ће изгубљену власт у Црној Гори бранити и из шуме. Рељић је тиме открио кога сматра одговорним за убиство гардиста.

Рељићево писмо родитељима погинулих војника на Топчидеру преносимо у целости:

„Поштовани родитељи трагично страдалих Дражена и Драгана, због недавних манипулативних наступа г. Боже Прелевића и генерала Светка Ковача у дневном листу Политика и на ТВ Нова у којима износе мишљење да на основу мог сведочења не иде истрага у правом смеру, желим да вас јавним путем упознам са следећим чињеницама:

– Два наведена лица уопште нису информисана о детаљима мог исказа пред тужиоцем у вези са погибијом ваших синова. Божо Прелевић у изјави медијима, као бивши председник Владине комисије за истрагу погибије војника, у ствари је саопштио да 2006. комисија није била упозната од кабинета тадашњег председника Бориса Тадића о преузимању досијеа БИА о праћењу наведене нарко-групе. Уколико је тачна изјава г. Прелевића, сматрам да би тужилаштво требало да испита мотиве таквог поступка тадашњег Председништва Србије. Генерал Светко Ковач у изјави Политици каже да моја изјава „води истрагу у погрешном смеру“. Поред Миодрага Ракића, предаји досијеа од Неше Радовановића, припадника БИА, присуствовао је и Ранко Тадић, тадашњи шеф безбедности у Председништву Србије, мој и генерала Ковача заједнички пријатељ. Више пута смо Ранко, Ковач и ја заједно разговарали и сигуран сам да је Ковач био упознат са преузимањем досијеа и да износи неистину када говори да истрага иде у погрешном смеру. Зашто генерал тако поступа, питање је за истражне органе.

Поштовани родитељи Драгана и Дражена, трагичном погибијом ваших синова нису изгубљени само животи ваше деце него и два српска војника. Када неко убије децу, држава треба да води истрагу, а када буду убијена два војника, права држава, осим истраге, треба да спроведе правду према починиоцима да више никада никоме не падне на памет да учини исто.

Овај пут непријатељ је био у почетку невидљив, имао је помагаче у тадашњем врху државе, а истрага није постојала. Данас је ситуација другачија. Убица је тужилаштву познат, под контролом је органа и служби Србије, али остаје и питање обавезног спровођења правде.

Е па могу да вам саопштим да управо због правде која се спроводи према онима који су се дрзнули да дирну Војску Србије, чекате да се и званично саопшти име убице ваших синова.

Извините што због истраге не могу више детаља да изнесем, али стрпљиво чекајте правду, а горенаведену господу сматрајте полтронима Бориса Тадића, а њега (који је јавности објавио моје име као сведока) полтроном организатора посла шверца кокаина кроз касарну на Топчидеру.

Тог организатора посла, због страдања ваших синова и наших војника, у последње две године често гледате у медијима.

Прво је, због правде, добио тикове, а онда је почео да се јако зноји пред камерама, док данас већ јавно говори да иде у шуму да брани свој нарко-картел.

Свима који ометају истрагу убиства наших гардиста могу да поручим „ЏАБА КРЕЧИТЕ. ГАМЕ ОВЕР“. Ја, лично, сигуран сам да ће правда победити и да ће се сви актери овога злочина наћи пред судом.

Апел: Скините љагу са наших синова
Очеви страдалих војника Петар Миловановић и Јанко Јаковљевић небројано пута захтевали су да злочин у којем су изгубили синове коначно буде расветљен, а кривци кривично гоњени.

– Овај случај већ годинама тапка у месту, очекујемо да ће се коначно сазнати истина – поручио је Миловановић.

Сличну поруку упутио је и Јаковљевић:

– Нама нико не може да врати децу. Стало нам је само да се скине љага с наших синова, за које се помињало да су се поубијали. Надамо се и да ће неко одговарати за њихову смрт.

Извор: https://www.republika.rs/vesti/srbija/234160/sasa-reljic-otkrio-istinu-stradanju-vojnika-topciderskoj-kasarni-gardisti-ubijeni-zbog-sverca-milovog-kokaina

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!