Србија и србске земље

Галијашевић: Валентин Инцко је најгори високи представник који је дошао у БиХ

“ИНЦКО, ТАЈ МАЛИ НАЦИСТИЧКИ ПИГМЕЈ…” Тешке речи упућене високом представнику

Валентин Инцко

ВИСОКИ представник у БиХ Валентин Инцко жели да саплете Републику Српску, која је једини активан политички ентитет и једини активан уставно-правни субјект који решава проблеме реалног живота, оценио је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

Галијашевић је рекао да Инцко чини све да спречи и минимум заједничког политичког става Срба и Бошњака у БиХ, те да је време да оде, јер су он и западна међународна заједница највећи проблем БиХ.

Он је нагласио да су институције Републике Српске, подршка њеног народа и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик најјача одбрана Српске.

– То су и председник Републике Српске Жељка Цвијановић, Влада, Народна скупштина Републике Српске – навео је Галијашевић.

Он је рекао да се због тога и дешавају монтиране афере на рачун српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, у којима припадници муслиманског братства показују бригу за хришћанске иконе.

– И сада као (министар иностраних послова у Савету министара) Бисера Турковић ће решити случај у вези са иконом о којој ништа не зна!? Ја се надам да ће долазак Немца, који је сигурно рационалнији од овог којем желимо видети леђа, схватити, да ако жели да помогне, да је боље да нахрани керове и да ништа не дира – рекао је Галијашевић.

Он је поручио да је време да Валентин Инцко оде из БиХ и да нова америчка администрација схвати да не треба “на кашичицу” убијати БиХ.

– Инцко није обезбедио ниједну вакцину против вируса корона, није обезбедио ниједно радно место, није решио ниједан проблем, само покушава да саплете и то пола БиХ који ради на решавању реалних проблема. Инцко упорно уноси дебате о рату у ионако хаотичну политичку ситуацију – рекао је Галијашевић за Пинк телевизију.

Он је поручио да, уколико Американци желе да помогну БиХ, то учине донирањем вакцина против вируса корона, респиратора, те финансијски за спас економије и целе земље од пропадања.

Фото: Јутјуб принтскрин

Галијашевић је рекао да је Валентин Инцко најгори високи представник који је дошао у БиХ, те да ниједан наредни не може бити гори од њега.

– Из Бијафре да пошаљу некога не може бити испуњен мржњом и одвојен од реалног живота и потребе да бар мало интервенише позитивно, као Инцко – рекао је Галијашевић и додао да је, уопште, долазак високог представник у земљу која хоће да иде у ЕУ, бесмислица.

– Треба затворити ОХР. Какви су то инструменти протектората у коме ви дајте сагласност и за именовање представника Савета министара, министара одбране, безбедности, правде, директора Обавештајно-безбедносне агенције? Каква је то земља? То је ругло од државе – оценио је Галијашевић и упитао како БиХ може рећи да је на ЕУ путу и да жели потписивати међународне уговоре у моменту када не контролише ни сопствену фискалну и монетарну политику, као ни девизне резерве и док у Уставном суду БиХ има више страних судија него конститутивних народа.

Он је подсетио да на челу ниједне заједничке правосудне институције нема Србина.

– Чиме се ми бавимо? Ја са надам да, иако, Немачка или САД не виде наше реалне проблеме, да бар виде своје и да се почну њима бавити. Да не праве конфликте у БиХ – поручио је Галијашевић.

Он је закључио да је проблем БиХ једна злокобна политичка странка, коју је као наслеђе свом народу оставио Алија Изетбеговић.

– Он је оставио и Бакира Изетбеговића који одржава своју власт засновану на високој корупцији, исламизму, подршци терористима и нади да ће Запад сломити Србе – рекао је Галијашевић и додао да Србе није сломило ни Османско царство, ни Аустроугарска, ни Трећи рајх, ни НАТО-пакт.

Он је рекао и да ово нису идеје само америчког председника Џозефа Бајдена.

– Ово су идеје људи који не знају шта ће сами са собом и који себи у БиХ праве Сафари. Праве забаве у БиХ одвајајући је од реалних проблема у којима би требали учествовати и решавати их – каже Галијашевић.

Према његовим речима, треба радити на томе да се милион и по људи врати у БиХ, а не наставити губити становништво, економију и животе.

– Инцко расправља о рату. Нека расправља о својој мами која је била секретарица у нацистичком штабу. Нека расправља о Хитлеру који је рођен у његовој земљи, нека расправља о нацистичкој идеологији којој он припада, а која је у Другом светском рату убила 80.000.000 људи – категоричан је Галијашевић.

Он је изразио наду да се из Београда и Вашингтона виде реални проблеми БиХ, као што су умирање људи због вируса корона, несташица респиратора, лекова, неспровођење имунизације, те корупција и пропаст фирми и компанија.

– Инцко, тај мали нацистички пигмеј, затрован мржњом, мора схватити да ми имамо проблем са умирањем људи, са пандемијом, да имамо проблем са недостацима респиратора, лекова. Да се имунизација не спроводи у Сарајеву. Он мора схватити да постоји проблем са пропадањем фирми и компанија на тлу ФБиХ – рекао је Галијашевић.

Галијашевић је рекао да у ФБиХ у корупцији и крађи и аферама учествују највиши функционери СДА, као и да је евидентно и пропадање правосудног система.

Извор: Срна

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!