Мишљења

Франк Шуберт: „Правила за вас, ал’ не и за нас“ или Да маске заиста штите они који их прописују свуда би их носили

Јасно је да многе мере везане за ковид уопште немају за сврху заштиту живота и здравља људи. Зато се „елита” и не труди да их поштује

Да маске заиста штите, они који их прописују свуда би их носили. Међутим, јасно је да многе мере везане за ковид уопште немају за сврху заштиту живота и здравља људи. Зато се „елита” и не труди да их поштује.

На недавној фудбалској утакмици првенства Националне фудбалске конференције (амерички фудбал – рагби, прим. ур. iFam Србија) у Лос Анђелесу, сви учесници су били у обавези да носе маске осим док једу или пију. Знакови на семафору били су видно истакнути, а публика је редовно подсећана преко разгласа на тај обавезни услов.

Као и обично, ова обавеза очигледно се не односи на богате, моћне или познате елите. Гувернер Гевин Њусом, краљ обавезних мера поводом ковида, јуче није носио маску док се сликао с кошаркашком легендом Меџиком Џонсоном. Нити ју је носио градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети. Ни градоначелник Сан Франциска Лондон Брид, који је прописао мере којима се захтева од људи да покажу доказ о вакцинацији како би јели у ресторанима у Сан Франциску. Политичари су фотографисани с Џонсоном у раскошном, мегаскупом луксузном апартману.

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!

Осим овако огавног лицемерја, политичари попут Њусома, Гарсетија и Брида (да не спомињемо Ненси Пелоси, Лори Лајтфут и многе друге левичарске демократе) настављају да флагрантним занемаривањем обавеза које сами намећу показују да заправо не верују да су такве мере потребне за заштиту јавног здравља. Мора да мисле да су људи исувише глупи да схвате да када би те обавезе заиста имале везе са заштитом живота и здравља, озбиљно би их схватили и они који их намећу.

Али оне немају везе са заштитом живота и здравља, па их тако ни ова „елита” не схвата озбиљно.

Извор: Стање ствари

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!