Србија и србске земље

Фотографије убијених Срба уз пут Братунац-Поточари: За убијене Србе нема земаљске правде?

Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

Овако данас изгледа пут који води од Братунца према Поточарима.

На фотографијама се налазе лица убијених Срба, које су побили припадници 28. Дивизије тзв. Армије БиХ из Сребренице под командом Насера Орића. За убиство 3267 Срба, на овом подручју у протеклом рату, нико никад није кривично одговарао.

Надамо се да ће свјетски званичници, када буду прекосјутра кренули у Поточаре, видјети и ова лица.

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је Срни да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

„Прошло је 30 година а нико није одговарао за 3.267 убијених Срба од којих је скоро половина било цивила који су убијени у својим кућама и двориштима. На овај начин желимо да укажемо да за убијене Србе нема земаљске правде“, каже Ранкић.

Он истиче да је упутио позиве свим амбасадама и међународним организацијама у БиХ да њихови представници дођу на обиљежавање 30 година од српског страдања, које је одржано 2. јула у Братунцу, али да се нико није одазвао.

„То говори о дискриминаторском односу, о једностраном гледању на рат и жртве у БиХ, о боли која се наноси породицама убијених Срба и о неправди коју дијели међународно и правосуђе БиХ“, рекао је Ранкић.

Он каже да су фотографије убијених Срба постављене да их виде међународни представници када буду долазили на комеморацију настрадалим бошњачким војницима у Поточарима 11. јула.

„Редовно долазе на ову комеморацију, иако се ради о погинулим војницима док се не интересују за српске цивилне жртве. Можда ће ове фотографије изазвати нечију савјест и реакцију да се запита како је могуће да за толико убијених нико није одговарао“, рекао је Ранкић.

Фотографије ће бити пребачене у приватне посједе како не би могле бити уклоњене.

Фотографије ће бити пребачене у приватне посједе како не би могле бити уклоњене.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F205047956606029%2Fvideos%2F362373866043285%2F&show_text=0&width=560

Извор: Ин4с.нет

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!