Породица и школа

ФЕМИНИЗАМ У СЛУЖБИ СМАЊЕЊА БРОЈА СТАНОВНИКА НА ПЛАНЕТИ: У Немачкој се појавила књига-манифест која позива жене да престану да – рађају

АУТОР ЈЕ РАДИКАЛНА ФЕМИНИСТКИЊА – СРЕДЊОШКОЛСКИ ПРОФЕСОР ВЕРЕНА БРАУНШВАЈГЕР

НИ НЕМАЧКА као да више не може без скандала

У епицентру најновијег су њена 38-годишња гимназијска професорка Верена Брауншвајгер и њена књига-манифест „Kinderfrei statt Kinderlos“ („Нерађање уместо бездетности“).

Брауншвајгер у свом манифесту није имала длаке на језику, без увијања је објавила да „нова деца нису потребна“ јер ће њихово рађање погоршати климатску ситуацију на планети. Управо тако!

Објаснила је да свака нова „гладна уста“ значе – нову тону угљендиоксида. И упозорила:

„Ускоро нећемо имати шта да дишемо. Ледници ће се истопити и сви ћемо пропасти. Престаните да рађате!“

Брауншвајгер апелује на жене да се добровољно одричу материнства и као други разлог за то наводи – економску кризу. Још је додала да за мајке на породиљским боловањима раде сви који немају децу. А то, по њеним резонима, није правично.

Све јој је ово било премало, па је додала:

„Од деце нема никакве вајде. Она никога не чине срећним. Родитељи су зомбији који ходају. Још је Ниче говорио да су новорођени нова прљавштина која стиже у овај свет.“

У Немачкој се поводом манифеста већ чују питања типа: „На шта ли је мислила мајка Брауншвајгер када ју је рађала?“

Неки Немци су већ објавили да не желе да њихова деца обезбеђују пензије Брауншвајгер и њеним присталицама.

Манифест Брауншвајгер се појавио у земљи у којој се број Немаца из године у годину све више смањује.

Верена Брауншвајгер је, иначе, радикална феминисткиња.

И у Немачкој према феминисткињама – и либералним, и марксистичким, и `помадним` – постоји распрострањена одбојност коју у доброј мери провоцира њихова агресивност.

Анкета групе SurveyMonkey показала је да у САД безмало половина мушкараца-руководилаца не жели да има ишта пословно са женама јер зазиру од оптужби за сексуално узнемиравање. А 30 одсто запослених мушкараца признају да се поред жена на послу осећају нелагодно.

Манифести, попут овога Верене Брауншвајгер која у епохи тероризма терорише своје друштво, потврда су да у нашем свету често побеђује безумље.

ИЗВОР: http://fakti.org

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!