Фармацеутски империјализам: како су повезани вакцинација и диктатура светског финансијског капитала?

Са епидемијом коронавируса, проблем вакцинације је избио у први план. У Сједињеним државама, председник Комитета за заштиту здравља деце, Роберт Ф. Кенеди Млађи, објавио је почетком априла извештај у коме је нагласио да је један од циљева вакцинације (за коју Бил Гејтс сада снажно лобира) стерилизација становништва и потом депопулација планете.

Бил Гејтс и преокрет у програму вакцинације

Занимљива је, такође и улога Била Гејтса у подршци програму вакцинисања становништва, истиче Кенеди Млађи. Тако овај истраживач примећује да милијардер заправо има потпуну диктаторску контролу над светском здравственом политиком („Како му је обећан његов део у износу од 450 милиона долара од укупне 1,2 милијарде за искорењивање полиомиелитиса, Гејтс је преузео контролу над Индијском националном техничком саветодавном групом (NTAGI), која је одобрила до 50 доза полио вакцина у оквиру преклапајућих програма имунизације за децу млађу од пет година.“). Вакцине, чији је развој финансирао Гејтс откриле су и своју неучинковиту страну у Индији: СЗО признаје 2017. године да је експлозија полиомиелитиса у великој мери резултат вакцинације. Епидемије у Конгу, Авганистану и на Филипинима такође могу бити последица вакцинације.

На простору Европе, покренут је програм развоја вакцине за коронавирус. Председник Европске комисије Урсула вон дер Лајен најавила је донаторску конференцију заказану за 4. мај, на којој се очекује да ће прикупити 7,5 милијарди евра за израду вакцине. Занимљиво је да је шеф Европске комисије нагласила да коронавирус (који је безусловно деструктиван) ипак има и неке позитивне аспекте.

„С једне стране, ово [пандемија] нам показује шта морамо научити. Да бисмо се боље припремили [за такве кризне ситуације], потребна нам је много ефикаснија размена медицинских података у ЕУ и широм света. Поред тога, видимо колико је важно имати функционалне здравствене системе који су у стању да се изборе са шок ситуацијама и кризама попут тренутне „, рекла је шеф Европске комисије.

Тестирање вакцина на становништву Африке

Најчешћа платформа за испитивање вакцине је Африка. Недавно је у Француској избио скандал због изјава Камил Лоша, истраживача Француског националног института за здравствена и медицинска истраживања (Inserm), о могућем тестирању вакцине на становништву Африке. У оквиру програма на каналу LCI, Камил Лош је, заједно са шефом одељења интензивне неге у париској болници Жан-Пол Мира, приметио је да се тренутно разматра идеја о спровођењу тестирања вакцине на становницима Африке. Штавише, Лош је приметио да је већ могуће “расписати одговарајуће тендере“.

Француски геополитичар Јозеф Инди о западном медицинском колонијализму

„Данас, све што се догађа [на пољу медицине – прим.прев.] надилази оквир обичног расизма и западног колонијализма. Трансформација западног капитализма, посебно по питању фармације, довела је до похода изван западних или националних граница, а циљ данас није једноставно имати моћ над сиромашнима.

Занимљиво је да постоји низ лекова на којима се није радило да би се лечило становништво Африке, јер Африканци једноставно немају куповну моћ да их могу купити. Истовремено је светски здравствени систем активно развијен за европско становништво, укључујући и лечење европског становништва од афричких болести које би се могле проширити на Запад.

Африканци нису једини који имају улогу покусних кунића – у Француској је већ било скандала са имплантатима произведеним у великим фармацеутским компанијама, које су почеле да их користе и развијају без претходног тестирања, и директно их продају у овом облику – и, према речима стручњака, тестиране су на становништву које их већ користи, чак и на европском становништву, поред других покусних кунића. То је био и предмет истраживања Мари Морис и Едуарда Перена, објављене 27. новембра 2018. године у француском телевизијском програму Cash investigation, под називом: ‘Имплантати: јесу ли сви покусни кунићи?’

У Француској је било и других великих скандала везаних за област фармације: на пример, са леком Mediator, кога производе производе фармацеутске компаније [Дело Mediator].

Дакле, ако говоримо о [фармаколошком] расизму, он надилази једноставан расизам према Африканцима или народима Трећег света, то је и класни расизам: постоје олигархи који су на челу фармацеутских компанија, који се према становништву – афричком или западном – понашају као према покусним кунићима.

Штавише, они стварно то и мисле – даћу вам пример компаније INSERM- Камил Лохт, која је баш залагала за тестирање [на Африканцима].

Установом INSERM управља Жил Блох – то је ‘Национални институт за здравље и медицинска истраживања’ [Institut national de la santé et de la recherche médicale], који је у надлежности Министарства здравља и Министарства за научна истраживања и има буџет од  912 560 000 евра – а раније је њиме руководио Ив Леви. Ив Леви је био у средишту једног скандала: био је ожењен бившом министарком здравља Француске, Ањез Бузин – док је она била министар, он је био на челу INSERM.

Скандал је избио када је мадам Бузин, супруга господина Блоха, напустила трансформацију Института за медицинска истраживања у корист установе INSERM, како би почетком 2010. године дошла до буџетских средстава, додељених Институту. Тако, ако се обрати пажња на националне институте за јавно здравље у Француској и фармацеутске компаније, уочиће се јаке породичне и групне везе које контролишу не само здравље француског и западног народа, већ и Африканаца. То, дакле, већ надилази ‘расизам севера или југа’, то је класни и групни расизам.”

Аутор: Дарја Платонова

Извор: geopolitica.ru

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!